Espanyol

espanyol

Primera divisió

Afinar la punteria

L’Espanyol està mudant la pell: genera joc i crea ocasions però no les materialitza. L’any passat va viure un escenari oposat: poc joc però letals

El problema és només conjuntural i no respon a una mala estructura d’equip

L’espanyolisme es va aixecar ahir encara dolgut pel gol anul·lat d’Undiano Mallenco a Gerard Moreno. Una acció que va privar els blanc-i-blaus de sumar la tercera victòria consecutiva a casa i situar-se en la zona alta de la taula. Més enllà d’aquest instant de ràbia i laments, la plantilla ja intenta canalitzar aquestes sensacions i positivar-les de la millor manera possible. Més enllà de l’error clar del col·legiat, el gran problema de l’Espanyol va ser la definició en els metres finals. Amb una mica d’encert els deixebles de Quique Sánchez Flores haurien marxat cap a casa amb els tres punts a la butxaca i un marcador còmode. L’Espanyol va ser superior al Llevant, tot i que en certs moments del partit, els granotes van complicar la circulació de pilota dels blanc-i-blaus. Però el domini efectiu i en els metres finals va ser dels locals. L’Espanyol va ser intens, vertical i assenyat en moltes transicions. Però la manca de definició en els metres finals va acabar sent una factura massa cara pels periquitos. Léo Baptistão lamentava ahir a les xarxes socials la seva mala punteria. “Un punt que sembla poc. Ho vam donar tot ahir [divendres]; ja entraran els gols! Tant de bo que juguem així tots els partits”, deia el brasiler que també agraïa el suport de l’afició. Precisament el davanter és que pitjor ho ha passat la darrera nit. Va disposar de dues immillorables ocasions per avançar l’Espanyol. Totes dues amb tota la porteria per a ell i a una distància curta va enviar la pilota als núvols. La tercera oportunitat va estar al cap de Sergio García. El del Bon Pastor va rematar a porteria però Raúl va fer una bona estirada per evitar el gol.

“Estem en una línia bona i en constant creixement. Hem de ser més exigent amb nosaltres i si fem tantes ocasions de gols les hem de ficar”, matisava Sergi Darder, conscient que el millor antídot per recuperar la bona línia de resultats passa per l’autocrítica i millorar l’única assignatura pendent: la definició. La història no és nova i l’Espanyol també va pecar d’esterilitat ofensiva fa dues setmanes al Bernabéu, on també va desaprofitar les oportunitats que va tenir per obtenir algun punt de l’estadi blanc. El problema és només conjuntural i no respon a una mala estructura d’equip. Tot al contrari. L’Espanyol demostra que porta un rumb ferm però el seu joc i futbol no es veu recompensat amb punts. “Partits com el del Llevant en guanyes nou i no en guanyes un”, subratllava, de nou, Sergi Darder. David López anava en una línia similar i explicava les bones sensacions que té la plantilla. “Ens hem de quedar amb el domini del partit. Hem creat tres clares ocasions de gol que han arribat perquè ho hem fet bé.” La lectura de Mario Hermoso anava pel mateix camí. “No hem sabut materialitzar les accions de gol que hem fet i ho hem de corregir. Però hem de seguir creixent, ho estem fent cada partit que passa i ens trobem millor tot i que els últims resultats no ens han acompanyat. L’equip té fam i ara tot passa per aconseguir una victòria a Anoeta”, corroborava el jove central, que s’ha convertit en una de les sorpreses agradables d’aquest inici de temporada on s’ha fet un lloc de titular a l’eix de la defensa. El madrileny anava més enllà en la seva anàlisi. “No ens podem fer cap retret; ens ho hem deixat tot al camp. Si el nostre problema és no materialitzar les ocasions clares de gol deu voler dir que estem en el bon camí.”

Quique Sánchez Flores també va assenyalar en la roda de premsa posterior al partit la manca de punteria en els metres finals. “Vam tenir moltes centrades a l’àrea i rematades relativament senzilles que no van voler entrar. Vam dominar el partit i les coses haurien canviat si haguéssim marcat.”

Ara a l’Espanyol no li queda més alternativa que seguir insistint en el seu full de ruta i en l’estructura d’equip. Ara no és un moment per alimentar dubtes tot i que dilluns, al final de la jornada, els blanc-i-blaus poden baixar un grapat de posicions i situar-se a prop dels llocs de descens. Queda temps per pair l’empat amarg contra el Llevant i canalitzar les energies positives en la propera cita contra la Real Sociedad a Anoeta. Un partit exigent on l’Espanyol haurà de mostrar la seva millor cara a domicili i, per damunt de tot, afinar la punteria i ser més resolutius en els metres finals. En tot cas no deixa de ser curiós que l’Espanyol del curs passat vivia més replegat al darrere i en tenia prou amb una arribada a gol per liquidar un partit. Ara genera més i és constant en el seu joc però no fa gols.

LES FRASES

Ho vam donar tot però el punt sembla poc. Ja arribaran els gols! Tant de bo que seguim jugant així
Léo Baptistão
Davanter de l’espanyol
Hem de ser més exigents amb nosaltres i si creem tantes ocasions de gols les hem de ficar
Sergi Darder
mig de l’espanyol
L’equip té fam i ara tot passa per aconseguir una victòria a Anoeta
Mario Hermoso
DEFENSA DE L’ESPANYOL
No hem sabut materialitzar les accions de gol i ho hem de corregir, però estem en el bon camí

Els greuges arbitrals han penalitzat l’Espanyol amb quatre punts

L’Espanyol ha iniciat la lliga amb dos greuges arbitrals que l’han perjudicat de manera seriosa. La primera jornada va veure com un gol fantasma de Lenglet era validat per Hernández Hernández. El gol permetia al Sevilla empatar el partit (1-1) i sumar un punt en la seva estrena. Vistes les múltiples repeticions televisives era impossible esbrinar si la pilota va entrar en la seva totalitat i si Pau va arribar a temps d’evitar-ho. La lliga viu sense VAR i aquest element tecnològic era l’únic que podia resoldre aquesta acció polèmica. Cal recordar que un àrbitre no pot donar un gol vàlid si no està del tot segur de veure la pilota dins. A aquest greuge de la primera jornada cal sumar l’error d’Undiano Mallenco en l’últim partit contra el Llevant. Gerard Moreno va fer un salt net per rematar de cap però el col·legiat navarrès va interpretar que havia carregat contra el defensa en el salt. Una situació totalment inversemblant. Al final, el més perjudicat ha estat l’Espanyol, que ha vist com dues accions arbitrals l’han privat de guanyar el Llevant i el Sevilla. De dues victòries ha passat a dos empats i pel camí els de Quique s’han deixat 4 punts que canviarien radicalment la seva situació a la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)