Espanyol

“La política és dels polítics”

Actitud tradicional. El club blanc-i-blau manté l’aposta per ser una entitat només esportiva i no es mulla després de viure la proclamació de la nova República de Catalunya

Catalunya viu moments convulsos i històrics. Dues realitats, dues legalitats i milions de persones expectants per veure cap a on evoluciona tot el procés. L’Espanyol opta pel paper d’espectador, fidel al tarannà tradicional de ser una entitat esportiva que no vol mullar-se en política. Uns únics colors: els blanc-i-blaus. Una comitiva de l’entitat periquita va anar ahir a l’estadi de Cornellà-el Prat per fer una ofrena floral a l’estàtua dedicada a l’afició per celebrar el 117è aniversari del naixement de l’Espanyol i el discurs va ser coherent amb el que s’ha predicat els últims anys. “El nostre plantejament no varia, en absolut. Des del Consell ho hem discutit en altres ocasions i ho tenim molt clar: el tema polític és dels polítics. Ells tenen el deure d’arreglar-ho i reencaminar les coses. L’Espanyol es dedica a l’esport i s’ha demostrat, no només en l’àmbit de Consell sinó també amb el manifest signat aquesta setmana per tots els col·lectius. Animem tothom que vingui de blanc-i-blau i gaudeixi de la festa del futbol”, va recordar el conseller delegat, Ramon Robert.

Fa uns dies diferents col·lectius de l’Espanyol van posar-se d’acord per primera vegada per fer un manifest conjunt per demanar que els diferents punts de vista polítics no provoquessin cap tensió i instaven tothom a fer del blanc-i-blau l’únic color a l’estadi de Cornellà-el Prat. En un partit hi ha estelades, senyeres i banderes espanyoles a les grades del feu periquito, variant el nombre de les últimes en funció del rival. Hi ha hagut força incidents per aquest motiu, sobretot abans del trasllat al nou camp. L’aposta per reduir el nombre de banderes va en la línia de ser un club apolític. I com ho segueix Chen Yansheng? Ramon Robert ho va explicar: “Amb expectació però amb tranquil·litat. Està al cas de qualsevol esdeveniment que passi a Catalunya i al club. Sempre amb calma, perquè això és un projecte esportiu a llarg termini i que hem de dur fins al final. Vol saber què va passant, en temes esportius i polític. En segueix l’evolució amb la tranquil·litat que hi ha un projecte important que anem fent i uns polítics que han d’arreglar això.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)