Espanyol

Filosofies de vida antagòniques

L’equip blanc-i-blau necessita millorar la punteria i la creació de joc ofensiu per posar fi aquesta nit contra el Betis a un mes sense victòries

L’onze de Quique Setién s’apoderarà de la pilota i veu porteria amb facilitat

Quique Sánchez Flores fa números sovint. Els seus. I sent que estan en el camí correcte perquè s’han sumat punts on la temporada passada es tornava amb el sarró buit. A banda que se n’emporten més que fa un any. El llistó, però, està situat en el vuitè lloc que es vol millorar. Es vol superar la marca i això comporta escalar posicions en la classificació. Per fer-ho cal deixar enrere un mes sense victòries contra un Betis amb una identitat antagònica. Xoc d’estils a l’estadi de Cornellà-el Prat.

Qui aposta per Quique Setién sap què fitxa. El tècnic vol la pilota i dominar a partir d’aquí, amb un estil ofensiu i jugadors de perfil tècnic. Això comporta que sigui capaç de guanyar al Bernabéu, signat un 4-4 a Anoeta... o rebre un 3-6 contra el València. L’afició gaudeix si la defensa no fa aigües. La temporada passada el Las Palmas tenia el seu segell i ara és el Betis, amb més pressupost. Quan l’Espanyol va buscar iniciar un projecte va anar a les antípodes. Sánchez Flores és amant de l’ordre, el bloc treballa com un de sol, l’equilibri és innegociable, amb bona pressió defensiva i un contraatac com a millor arma quan es recupera la pilota.

El record del 4-3

Dos entrenadors, dues filosofies. Avui cara a cara a l’estadi de Cornellà-el Prat. El 4-3 de la passada temporada és una bona pista de per on pot anar el partit. Però perquè la dinàmica sigui aquesta, l’Espanyol haurà de millorar en els últims metres. El partit de més projecció ofensiva va ser el Llevant i va acabar 0-0. El duel anterior, cap gol al Bernabéu i després un a Anoeta en l’única rematada i sequera de nou, dijous, a Tenerife a la copa. Els 4 últims classificats són els únics que sumen menys dianes que els blanc-i-blaus, que tan sols han vist porteria en 8 ocasions, un d’ells se’l va fer el Deportivo i tan sols té tres jugadors que n’hagin celebrat algun: Gerard Moreno, Baptistao i Piatti. La velocitat a la contra quan recuperin la pilota serà clau per sumar els 3 punts i posar fi a la sequera post-Dépor, una obligació si es vol escalar posicions en la classificació. I fer que la distància amb el Betis no sigui ja preocupant.

L’ENTRENADOR

L’equip fa servir dues eines, però les fa servir molt bé. A patir d’aquí creixerem perquè tots els jugadors coneguin altres fórmules
Contra la Real només vam xutar un cop, però l’estadística va dins d’un context. Ens preocupa relativament
Quique Sánchez Flores
Tenim la sensació que hem tingut dues oportunitats per posar l’equip on es mereix per rendiment. Aquest partit n’és una altra

L’actuació a la copa del Rei acaba passant factura

Quique Sánchez Flores va voler insistir ahir que el rendiment dels jugadors en el duel de dijous a Tenerife no tenia importància, que formava part del procés i del creixement que ha de comportar la competència interna a la plantilla. “Ja hem fet la lectura amb els futbolistes. Ens va deixar el missatge que ens va deixar i tornem al partit de lliga.” La llista de convocats, però, va evidenciar que l’últim partit sí que passava factura. Melendo va tenir minuts interessants a la segona meitat i va tornar a estar entre els 19 escollits després de setmanes fora, mentre que veterans com Sergio Sánchez, Granero o Álvaro van pagar la fluixa actuació i seguiran l’enfrontament amb el Betis des de la graderia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)