Espanyol

Mirar de créixer quan el gol està tan mal repartit

Cuers. Els blanc-i-blaus són l’equip de la lliga amb menys jugadors que hagin obert el compte realitzador després de deu jornades: Gerard Moreno, Baptistao i Piatti se’ls reparteixen tots

Després de la victòria contra el Betis, l’Espanyol ha fet un salt en la classificació fins a situar-se en la desena plaça, molt més a prop d’Europa que no pas del descens. L’onze blanc-i-blau troba a faltar algun punt més a la taula, però ha estat víctima d’un problema que la temporada passada ja va provocar força maldecaps i que aquest any persisteix: la creació ofensiva. Fins i tot el dia que es van generar moltes ocasions, a casa contra el Llevant, el marcador no es va moure. És el problema que el gol quedi a les botes de pocs jugadors. Cap equip de primera divisió té una llista de golejadors tan reduïda. La diversitat cotitza a la baixa a la plantilla.

Si es mira el nombre de jugadors que han fet gol en cada equip, l’Espanyol té el trist honor d’exercir de líder; en negatiu, malauradament. Nou gols ja són pocs, però n’hi ha de pitjors. Però fins i tot els que en fan menys ho tenen més repartit. En les deu jornades de lliga disputades, tan sols tres membres de la plantilla periquita han celebrat un gol. Els dos davanters se’ls reparteixen gairebé tots. Gerard Moreno n’ha fet quatre i encara en va provocar un altre contra el Deportivo, que va ser en pròpia porta, mentre que Leo Baptistao, a qui sempre s’ha retret la manca d’olfacte, en té un menys. Un club tan exclusiu el tanca Pablo Piatti, que va veure porteria a Cornellà contra el Celta. Els següents en la trista classificació són Las Palmas, Eibar i Alavés, amb quatre golejadors. Dos es mouen en zona de descens i el tercer és a les portes. Crida l’atenció el cas dels bascos. Els vitorians tan sols sumen quatre dianes, però totes de jugadors diferents, similar al cas dels armeros, que en duen cinc. El Llevant completa el grup, tot i que no pateix a la taula i ha celebrat més gols que el conjunt de Quique Sánchez Flores.

El Madrid, amb deu golejadors, i el Barça, amb nou, ocupen les primeres posicions. El València, protagonista d’una forta arrencada en la lliga, ocupa el tercer lloc amb vuit, igualat amb l’Atlético, el Celta, la Real Sociedad, el Sevilla i el Getafe. Aquests últims són l’excepció en el grup perquè la resta inicien la temporada amb l’objectiu o l’obligació de disputar una competició europea l’any següent. “Si som més els que marquem, és millor de cara a poder mirar cap amunt. Hem de marcar els que encara no ho hem fet”, indicava Jurado.

Defenses golejadors

La temporada passada, les 49 alegries de l’Espanyol en la lliga es van dividir en 12 jugadors. Des dels que es movien més a la defensa, com ara David López (3), Marc Navarro (2), Víctor Sánchez i Diego Reyes (1), els migcampistes de feina fosca, amb un gol de Javi Fuego, fins a una davantera més repartida. Això sí, cal recordar que va ser un any de rècord golejador de Gerard Moreno (13) i Piatti (10). Baptistao, que va tenir problemes de lesions, ja ha marcar ara la meitat dels que va fer en l’exercici anterior. I els fixatges ajudaran poc. Sergio García està jugant més a la banda que en punta i Granero no marca des del 2012, mentre que el rècord de Darder són quatre dianes.

CLASSIFICACIÓ

Gairebé tots els equips que tenen el gol mal repartit es mouen en la zona perillosa

PRECEDENT

La temporada passada, un total de 12 jugadors diferents van celebrar algun gol

FITXATGES

Sergio García juga a la banda, el rècord de Darder són 4 i l’últim de Granero, el 2012

Quique Sánchez Flores hi resta transcendència

La pregunta sobre la falta de gol és un clàssic en les rodes de premsa de Quique Sánchez Flores, en diferents variants. Però l’entrenador blanc-i-blau sempre manté la calma, no hi veu cap motiu per preocupar-se.

El madrileny insisteix un cop darrere l’altre que l’equip periquito està generant ocasions de gol, amb l’única excepció de la visita a Anoeta, on l’efectivitat va ser màxima en marcar en l’única rematada a porteria. Quique manté que és qüestió d’encert, en espera que les accions a pilota aturada passin a ser un factor ofensiu més, no només les rematades per Gerard Moreno. I que Sergio García vagi trobant el lloc, ja que el gol tan poc repartit fa que cap dels suplents hagi pogut exercir de revulsiu esperat quan el marcador estava en contra i s’ha mogut la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)