Espanyol

Arriba el torn d’aixecar el vol lluny de casa

El cuer. El calendari se suavitza ara a domicili, on els blanc-i-blaus encara no han pogut celebrar cap victòria

La victòria contra el Betis ha comportat un salt en la classificació, de la quinzena plaça a la desena. Més a prop de l’objectiu de lluitar per Europa. El primer pas serà viure la primera victòria a domicili després que el calendari inicial fos més que complicat. I la primera oportunitat arriba demà en la visita al cuer, l’Alavés.

Quan els aficionats periquitos van veure el calendari de lliga de seguida es van adonar que lluny de casa costaria trobar alegries. El Sevilla, el Barcelona, el Real Madrid, el Vila-real i la Real Sociedad per començar. Tres equips que disputen la lliga de campions i els altres dos, l’Europa League. El salt que vol fer l’Espanyol topava d’entrada amb l’exigència a domicili. El balanç final ha estat de 3 punts de 15 possibles, que són pocs, però dos més que en l’exercici anterior. Ara se suavitza. El cuer, el quart i el tercer per la cua abans d’acabar el 2007, i l’any següent s’inaugurarà amb una visita al penúltim: l’Alavés, l’Eibar, Las Palmas (17 de desembre, 18.30 hores) i Màlaga per cloure la primera volta.

Els jugadors blanc-i-blaus sempre insisteixen que cal anar partit a partit, així que el primer repte és assaltar demà Mendizorrotza. És el cuer i no ha sumat cap punt a casa, però pot ser una dada que enganyi si no es miren els rivals. Resulta que els bascos s’han hagut d’enfrontar fins ara amb el Barça, el Madrid, el Vila-real, la Real i el València a casa. Fa feredat. I ara arriba el torn de l’onze de Quique Sánchez Flores. “Òbviament, una de les coses a millorar són els registres fora de casa i quina oportunitat millor que aquesta. L’Alavés no passa un bon moment, però Mendizorrotza sempre és un estadi complicat. Anem amb tota la il·lusió per guanyar i seguir escalant posicions. És important sobretot perquè hem passat una part de la temporada molt complicada, sobretot fora de casa en camps d’equips que estaran a Europa segur. És una fase en què sumar de tres en tres és molt important”, apuntava ahir David López.

Millor fora que a casa

La situació s’ha capgirat en un any. En la primera temporada de Quique Sánchez Flores les primeres alegries van arribar lluny de casa. Per lligar els tres punts a l’estadi de Cornellà-el Prat va caldre esperar fins a la jornada 13. Si les alarmes no havien saltat a màxima intensitat era precisament perquè a domicili s’anava sumant fins al punt de tenir tres victòries, contra l’Osasuna, el Betis i, precisament, l’Alavés. De nou, els bascos es creuen en el camí de l’Espanyol, que mirarà de no exercir d’aspirina. Necessita guanyar per seguir escalant posicions.

MENDIZORROTZA

Cap punt a casa, però amb el Madrid, el Barça, el Vila-real, la Real i el València de rivals

DAVID LÓPEZ

“Hem de millorar els registres fora de casa i quina oportunitat millor que aquesta”

El risc de les sancions a la defensa blanc-i-blava

Un any més, una de les claus en el rendiment de l’Espanyol és la solidesa defensiva. Quique Sánchez Flores té la línia de quatre ben definida, però el problema és que veuen més targetes que en el campionat anterior. I hi ha risc de sancions. Després de deu jornades, tres dels quatre titulars, David López, Víctor Sánchez i Aarón, estan a una groga de la cinquena, que els obligarà a descansar un partit. En la lliga passada, el tècnic madrileny va optar per protegir la rereguarda en un cas similar fent rotacions, però hi havia jornada intersetmanal i hi va ajudar. Caldrà veure si fa algun canvi al camp de l’Alavés, tot i que és poc probable. En tot cas, no variarà el rendiment dels protagonistes: “Les grogues no condicionen. Quan jugues no penses si et poden sancionar, ho dones tot igual, perquè tenim a la plantilla molts jugadors que poden jugar bé, sense que es notin les baixes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)