Espanyol

Espanyol

La prèvia

Buscar la primera a domicili

L’Espanyol busca contra l’Alavés un doble repte: enllaçar, per primer vegada en el curs, dues victòries i sumar el primer triomf lluny de Cornellà

Els bascos són cuers i han perdut tots els partits com a locals en la lliga

L’Espanyol busca aquesta tarda a Mendizorrotza un doble repte: enllaçar dos triomfs per primera vegada en aquesta lliga i, de retruc, sumar la primera victòria a domicili de la temporada. Fins ara els blanc-i-blaus no saben què és guanyar lluny de Cornellà. Tres empats i dues derrotes és el balanç dels deixebles de Quique Sánchez Flores. A favor seu, cal dir que els periquitos han visitat el Bernabéu i el Camp Nou. Allà es van produir les dues desfetes a fora i, per contra, van obtenir valuosos empats al Sánchez Pizjuán (1-1), a l’Estadi de la Ceràmica (0-0) i Anoeta (1-1).“Ni ens ho plantegem. No tenim cap por de jugar fora”, apuntava el tècnic blanc-i-blau sense entrar en més qüestions al voltant d’aquesta estadística. No li falta raó, al preparador. Fins ara, totes les visites s’han produït en estadis complicats, a priori. I és que l’inici del calendari era terrorífic lluny de casa contra cinc equips que van acabar entre els sis primers de la lliga el curs anterior.

Ara l’escenari fa baixada. La visita al camp del cuer, l’Alavés, s’entreveu, d’entrada, més fàcil. Els bascos només han guanyat un partit aquesta temporada. Va ser fa quatre jornades, contra el Llevant a domicili. A casa els números no poden ser pitjors per als interessos del conjunt local: cinc partits, cinc derrotes. Amb onze gols en contra i només dos a favor. Tot i això, aquesta estadística necessita una anàlisi per entendre que la magnitud de la tragèdia vitoriana és relativa. Les derrotes s’han produït contra el Barça, el Vilareal, el Real Madrid, la Real Sociedad i el València. La majoria d’aquests equips va acabar a Europa l’any passat i el València, l’únic que no ho va fer, és ara el segon classificat amb un futbol letal que ha instaurat Marcelino García Toral. Quique Sánchez Flores té molt a mà aquest fet, i ahir, en la prèvia, advertia que no es refia del mal moment de l’Alavés. “Sempre pensem en el millor i de cara a aquesta mena de partits doblem la precaució, perquè el rival creu que està en les darreres oportunitats per revertir la situació. Nosaltres tenim l’oportunitat de dir-los que serà en un altre moment. L’atmosfera serà difícil, i tenen jugadors que no han aparegut i no volem que sigui contra nosaltres”, assenyalava el tècnic, que destacava que tot i les derrotes “l’Alavés ha fet bons partits a casa”. Sánchez Flores també és conscient que enllaçar una segona victòria després del triomf contra el Betis seria un salt: “Seria un gran triomf i ens permetria pensar en altres coses.” En aquest sentit, el preparador madrileny va destacar el creixement sostingut del seu equip. “La comparativa bona és comparar-nos amb nosaltres mateixos. No mirar els del costat. No ho fem perquè no volem. I el nostre creixement dependrà de nosaltres mateixos. Hem de ser ambiciosos i no perdre el nostre esperit. Som un equip que segueix creixent i s’està fent. No veig els límits d’aquest equip”, reflexionava el tècnic. També va parlar de la situació política que viu el país: “No barrejo política amb esport i no vull participar en aquest espectacle. Això no vol dir que sigui aliè a tot això. Ara és un moment de baixar la pilota a terra i dialogar. En el futbol l’eina és la pilota i en la política és la paraula.”

Per la seva banda, Gianni de Biasi és conscient de la situació crítica dels seus homes: “Ara mateix és millor no mirar la classificació –assegurava el tècnic–. Més que paraules, necessitem fets i hem d’obtenir un bon resultat contra l’Espanyol.”

LES FRASES DELS TÈCNICS

En aquesta mena de partits doblem la precaució, perquè el rival creu que està en les darreres oportunitats per revertir la situació
Ara mateix és millor no mirar la classificació i, més que paraules, necessitem fets
Gianni de Biasi
entrenador de l’alavés
Som un equip que segueix creixent i s’està fent. No veig els límits d’aquest equip
Quique Sánchez Flores
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)