Espanyol

A remolc d’un mal inici

Lliga. El conjunt periquito encaixa un gol als 44 segons, juga 52 minuts amb un home menys i permet la segona victòria de la temporada del cuer Alavés

Un gol als 44 segons ha obligat l’Espanyol a anar a remolc al camp del cuer, que sota la pluja constant ha pogut celebrar la segona victòria de la temporada, primera a casa, ajudat per l’expulsió de Mario Hermoso al minut 38..

La cara de Quique Sánchez Flores era un poema només començar. Quan jugues contra el cuer vols jugar amb els nervis i l’angoixa que acumula, però l’Espanyol ha concedit un córner als 12 segons, el servei de cantonada ha derivat en una col·lecció de rebots desafortunats i la pilota aèria per a la volea de Santos, imparable. 44 segons i 1-0 en el marcador per a l’Alavés.

El gol matiner ha fet que el partit accentués el guió previst, amb l’Alavés tancat amb una línia de cinc defenses, a l’espera de sortir a la contra. L’Espanyol ha dominat sense problemes, tot i que el següent ensurt també ha estat per als visitants en una mitja volta de Manu dins l’àrea que ha sortit fora per poc al minut 27 en una acció d’estratègia. La primera arribada periquita ha estat sis minuts més tard amb una centrada des de l’esquerra de Gerard Moreno que Baptistao ha rematat de cap massa centrat. La reacció dels homes de Quique Sánchez Flores ha rebut una clatellada contundent al 38 quan Mario Hermoso ha vist la segona groga, les dues per treure el braç en pilotes per alt. I els problemes no han anat a més perquè a tocar del descans Munir s’ha tret una gran rosca buscant l’escaire que Pau ha rebutjat en una gran estirada.

Quique Sánchez Flores ha apostat per fer entrar Naldo al descans i sortir amb una línia de tres defenses. Jurado ha tingut l’empat només començar, però no ha ajustat prou el xut, si bé Pau també ha hagut d’intervenir aviat per evitar la sentència.

L’Espanyol ha assumit riscos i el partit s’ha estirat. Gerard Moreno ha provat sort de lluny al 58’ i el públic ha xiulat el seu equip, que ha seguit molt tancat i deixant-se dominar, malgrat la superioritat numèrica. El segon moviment de l’entrenador periquito ha estat l’entrada de Melendo per Jurado. Baptistao ha tingut l’empat en una bona cursa amb xut creuat que ha fregat el pal, però el marcador no s’ha mogut, ni amb la presència al tram final de Sergio García, que ha tingut la més clara en el temps de descompte en una acció d’estratègia, quan ha topat amb una gran mà del porter Pacheco per evitar l’empat.