Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Maltractats pels horaris

Mortificats. L’Espanyol tornarà a jugar en dilluns contra el Girona (11 de desembre). És la quarta vegada, en nou partits com a local, que els blanc-i-blaus tancaran una jornada de lliga

L’Espanyol està vivint un autèntic calvari amb els horaris dels partits al seu estadi. L’afició s’està acostumant, de mala manera, al fet que si vol veure el seu equip en directe el més segur és que no ho pugui fer en cap de setmana. La notificació dels últims horaris ha estat la darrera clatellada. El club va saber ahir que jugarà contra el Girona el dilluns 11 de desembre a les nou del vespre. Un partit històric, l’estrena del conjunt de Machín a Cornellà, és col·locat en dilluns. No és la primera vegada que els blanc-i-blaus s’enfronten a aquesta situació en aquest inici de campionat i la norma sembla que és que els blanc-i-blaus han de jugar a casa fora del cap de setmana. I és que dels nou horaris de partits a casa que ja s’han jugat, o que estan confirmats, l’Espanyol ha vist com només tres han caigut en cap de setmana. És a dir, només el 33% dels seus partits com a local es disputaran en cap de setmana.

Així, es va jugar en diumenge contra el Leganés (27 d’agost) i el Deportivo (24 setembre) i s’hi jugarà el 19 de novembre contra el València. Dos en divendres: amb el Llevant (13 d’octubre) i el 22 de desembre amb l’Atlético. Tanca el cercle d’aquest autèntic calvari per a l’aficionat blanc-i-blau l’horari estel·lar d’enguany a Cornellà: el dilluns. El primer dia de la setmana l’Espanyol ja ha jugat o jugarà quatre partits. Hi va jugar contra el Celta (18 de setembre), el Betis (30 d’octubre) i més endavant hi jugarà contra el Getafe (27 de novembre) i contra el Girona (11 de desembre). Així doncs, quatre vegades jugaran els deixebles de Quique Sánchez Flores en horari de dilluns sobre un total de nou partits com a locals en aquest primer tram de lliga. “No m’agrada jugar en dilluns, és un horari que haurien de suprimir perquè no beneficia a ningú, ni els jugadors ni els aficionats. Personalment no m’agrada gens”, certificava fa unes setmanes Gerard Moreno.

Per la seva banda, l’Espanyol no va trigar a enviar una queixa formal pels horaris a la LFP. El club blanc-i-blau considera que la situació ja ha arribat a un límit en què es fa evident el tractament “injust” a la seva afició i, de retruc, és un greuge per al rendiment esportiu i una afectació clara a l’exposició de marca de l’entitat. De moment, el mal està fet, però sembla evident que ara mateix l’Espanyol és maltractat de manera sistemàtica en el repartiment d’horaris. Una tendència que ja va tastar el curs anterior però que enguany s’ha fet més patent i virulenta.

REINCIDÈNCIA

De nou partits com a local, l’Espanyol només n’haurà jugat tres en cap de setmana

N’ESTAN TIPS

L’Espanyol ha presentat un queixa a la LFP per aquest greuge sistemàtic

LES RAONS

És un tractament “injust” a l’afició, afecta la marca i el rendiment esportiu

L’estadi amb un percentatge més baix d’espectadors

Un dels problemes que han perseguit l’Espanyol en els últims anys ha estat fomentar l’afluència al seu estadi. Els problemes de desplaçament fins a l’estadi o el desencís esportiu per la marxa irregular de l’equip en els últims anys van jugar en contra de veure les grades plenes. Però ara mateix, el fet de jugar de manera habitual fora del cap de setmana està sent un torpede per fer augmentar l’afluència de públic al RCDE Stadium. Fins ara en els cinc partits de lliga que ha jugat com a local, l’Espanyol mai ha aconseguit superar la barrera dels 20.000 espectadors. El partit amb més espectadors va ser el que es va disputat contra el Deportivo, amb 19.585. Un matx que es va jugar en horari matinal de diumenge. La segona millor assistència va ser contra el Llevant, amb 19.365 espectadors i en horari de divendres. En els dos partits jugats en dilluns hi ha hagut les pitjors assistències de públic. Contra el Betis (17.856) es van maquillar les xifres per la presència de seguidors andalusos, però contra el Celta només es va arribar a 15.026 espectadors. Així doncs, no és estrany que l’assistència mitjana només arribi a 18.043 espectadors i amb un 45% de l’aforament total, el percentatge més baix de tots els equips de primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)