Espanyol

Reaparició sense tensions

Óscar Duarte posa punt final en l’Espanya-Costa Rica a vuit mesos sense minuts, amb crítiques a una fluixa actuació

Quique Sánchez Flores veu de bon ull el retorn del defensa, a diferència del conflicte amb Demichelis

Si un intenta recordar què va fer el 18 de març no ho té fàcil. La data queda lluny, gairebé vuit mesos. Però qui té clar cada instant és Óscar Duarte, que ben segur pot dir amb precisió meridiana quants dies han passat. És un llarg període i el central encara no ha pogut disputar cap partit amb l’Espanyol. Però ha tornat abans amb Costa Rica que amb el conjunt periquito. L’amistós de dissabte contra Espanya va comportar la reaparició. 56 minuts i una discreta actuació, que a diferència de la passada temporada no provocarà cap conflicte amb Quique Sánchez Flores.

Óscar Duarte va jugar a Màlaga. Devia acabar amb sentiments oposats. D’un costat, l’alegria de competir vuit mesos després i de l’altre, la pitjor golejada de Costa Rica. La premsa tico no va dubtar a assenyalar que situar-lo a l’onze inicial va ser una errada del seleccionador. El defensa periquito va ser substituït en el minut 56, ja amb una golejada al marcador i amb la mala fortuna d’un mal rebot a les seves cames que havia donat peu al tercer gol dels espanyols. Veurem si demà manté el lloc en el segon enfrontament programat, ara a Hongria.

Quique tenia raó

Duarte va escurçar el termini de recuperació a còpia de pencar de valent, amb dobles sessions i sense agafar-se gairebé ni un dia de descans. Però les setmanes passaven i l’alta mèdica quedava cada cop més lluny. Quique insisteix que és normal que els jugadors tinguin pressa per jugar un cop reben el vistiplau dels metges, però que abans han de demostrar als entrenaments que estan al cent per cent. Fins ara no ha estat el cas del central, que no va anar convocat ni tan sols a la copa. Però la lliga ha fet una nova pausa i Costa Rica tenia dos amistosos: Espanya i Hongria. El primer va comportar la reaparició i va semblar donar la raó a l’entrenador blanc-i-blau. No està al nivell de forma desitjable després de tant de temps aturat.

La manca de llargs desplaçaments afavoreix el jugador, que evita un desgast extra pels vols. Però ha reaparegut abans amb Costa Rica que amb l’Espanyol. Així es va veure que el genoll esquerre, del qual es va trencar el lligament a Eibar, segueix responent bé. Fa un any es va viure un cas similar amb Martín Demichelis. Quique Sánchez Flores considerava que l’argentí, que no havia fet la major part de la pretemporada, no tenia el to físic adient per jugar, però les sensacions del futbolista eren diferents. I semblava coincidir-hi el seleccionador de l’Argentina, que no només el va convocar sinó que li va donar la titularitat, fins que va quedar retratat en un gol en la derrota a mans del Perú a casa i arran de les crítiques va tornar-lo a la suplència. Però el va seguir cridant, per a desesperació del tècnic madrileny. Hi va haver diverses reunions entre Quique i Demichelis on li intentava fer veure que marxar en lloc de quedar-se treballant per posar-se en forma era una mala decisió, que entre llargs viatges i entrenaments lleugers feia passes enrere. “No jugaràs ni allà ni aquí.” Però el veterà central no li va fer cas, la qual cosa va crear tensions entre tots dos que es van resoldre en el mercat d’hivern amb la rescissió de contracte i el record nefast d’aquella única titularitat precisament contra l’Eibar, amb 0-3 al descans i assenyalat de manera directa en dos dels gols. Uns minuts en el tram final d’un altre duel van ser el bagatge de l’argentí, que uns mesos més tard penjava les botes.

Dos casos diferents. Ara sense tensió. “Sempre has de lluitar per jugar, és de les coses més difícils quan no tens minuts. Estic content a l’Espanyol, vull seguir i tornar l’afecte que m’han demostrat aquest temps”, explicava Duarte. No sembla tenir possibilitats de substituir el sancionat Hermoso contra el València. Naldo haurà fet tots els entrenaments per seguir millorant el to físic.

CRÍTIQUES

La premsa veu com un error del seleccionador situar Duarte a l’onze inicial

CONFLICTE

“No jugaràs ni allà ni aquí”, va advertir el tècnic a Demichelis, que no li va fer cas

El nombre d’internacionals periquitos va a la baixa

Quique Sánchez Flores no és dels entrenadors que maleeix cada cop que la lliga s’atura pels compromisos de seleccions i s’ha de quedar en quadre per preparar el següent partit. L’entrenador de l’Espanyol està treballant aquests dies amb tota la plantilla i l’única excepció d’Aarón, que està amb el combinat estatal sub-21 i que sap que no li perilla la titularitat. És intocable. I ja no hi ha més internacionals. S’insisteix que Julen Lopetegui té Gerard Moreno i David López al cap, però no els crida, mentre que Hernán Pérez ha vist com el rol marginal que té ara al conjunt blanc-i-blau li barrava les portes de Paraguai, que la temporada anterior sempre el cridava, com a suplent. Els canvis a l’estiu han comportat alhora l’adeu de dos jugadors que eren internacionals. Caicedo va anar al Lazio, tot i que ha decidit plegar de l’Equador, mentre que Mèxic s’enduia Diego Reyes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)