Espanyol

El protagonista, Naldo

La segona oportunitat

Naldo espera retrobar-se amb la titularitat contra el València per la sanció de Mario Hermoso. No forma part de l’onze des de la segona jornada

Va ser un dels damnificats de la derrota contra el Leganés. “Vaig sortir perquè no vam fer un bon partit com a equip”, reconeix

Edinaldo Gomes Pereira, Naldo (Santo André, Brasil, 1988), va arribar a l’agost per reforçar la defensa de l’Espanyol. La impossibilitat d’obtenir en propietat Diego Reyes va fer que Quique Sánchez Flores demanés als dirigents l’adquisició d’un central amb garanties i de perfil contrastat. L’aposta va ser el brasiler, que va arribar a canvi de 2,5 milions d’euros procedent del Krasnodar rus. El preparador blanc-i-blau li va donar la titularitat cinc dies després de la seva arribada. Així, va jugar els dos primers partits de lliga, contra el Sevilla, al Sánchez Pizjuán, i contra el Leganés. La derrota a casa amb els madrilenys va fer mal i Naldo va ser un dels damnificats de la mala imatge col·lectiva. Des d’aquell partit de la segona jornada, disputat el 27 d’agost, el central no ha tornat a jugar mai més de titular en la lliga. El bon rendiment de Mario Hermoso li va tallar les ales.

Ara se li obre la possibilitat de tornar a jugar de titular aquest diumenge contra el València. Un duel d’altura per reivindicar-se i en què sembla que apunta a l’eix central al costat de David López. L’expulsió d’Hermoso, a Mendizorrotza, també li va tornar a donar minuts en la lliga. Contra l’Alavés va jugar tota la segona part. “Vaig sortir perquè no vam fer un bon partit com a equip contra el Leganés”, reconeixia ahir el futbolista. Des de la seva última titularitat fins al seu “retorn” a Vitòria van passar 69 dies. “Cap jugador espera estar tant de temps sense jugar”, admetia Naldo, que hi afegia: “Però vaig arribar i no estava gaire bé, m’havia d’adaptar a un campionat diferent. El que havia de fer era treballar. L’adaptació entre Rússia i Espanya va ser una mica dificultosa. Havia de treballar, com estic fent, per millorar en els partits.”

Les bones prestacions de Mario Hermoso li van barrar el pas i Quique Sánchez Flores va confiar cegament en el jove madrileny, que només ha tingut el greu error de l’expulsió a Mendizorrotza. El futbolista considera que aquest temps allunyat de l’equip li ha servit per conèixer millor els engranatges interns i les tàctiques de Quique. A més, ja s’ha adaptat a la velocitat en què es mou la lliga: “Venia de Rússia, és més lent. Aquí tot és més ràpid, cal pensar amb més velocitat. El tècnic em va dir que havia de canviar això en el dia a dia.” Tot i això, el futbolista no es vol fer il·lusions sobre si figurarà diumenge en l’onze inicial. “Això pot passar. Haig de treballar. Encara no sé si jugaré, això depèn del tècnic, jo donaré el màxim per ser titular. Tots els que estem en la plantilla pensem igual, a donar el màxim quan tens una oportunitat per no sortir més de l’equip.”

El partit serà contra un equip de nivell com el València, que arriba en un estat pletòric de forma, però Naldo confia en les prestacions com a local de l’Espanyol. “Són segons, i serà un partit important, però nosaltres a casa ho estem fent molt bé aquesta temporada. Sortirem a guanyar.”

2
cops titular
ha estat Naldo amb l’Espanyol. El brasiler va començar la lliga a l’eix central contra el Sevilla i el Leganés, però el mal partit contra els madrilenys el va fer sortir de l’equip. Des del 27 d’agost passat no ha tornat a sortir d’inici en l’onze pel bon rendiment de Mario Hermoso. Des d’aquell partit amb el Leganés no va tornar a jugar fins al 4 de novembre passat a Vitòria, on va jugar 45 minuts.
2,5
milions
és el preu de traspàs que l’Espanyol va pagar al Krasnodar rus per aconseguir els serveis del defensa brasiler, que té contracte amb l’Espanyol fins al juny del 2020 amb un altre any opcional depenent del seu rendiment.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)