Espanyol

Una gran prova d’estrès per a la defensa blanc-i-blava

València. Els blanc-i-blaus tenen el porter que més aturades ha hagut de fer en la lliga i diumenge reben l’equip més golejador del campionat a l’estadi de Cornellà-el Prat

L’Espanyol ha arribat a una altra aturada pels partits de seleccions sent conscient que hi ha diversos punts a millorar. La tretzena posició està lluny dels objectius marcats i les mirades se centren sobretot en la generació de joc ofensiu. Dos gols en els últims sis enfrontaments són una prova fefaent dels problemes en atac. Però la defensa també té marge per créixer. El conjunt blanc-i-blau no encaixa gaires gols i continua sent un rival més que incòmode, però que Pau López sigui el porter amb més aturades de la competició és una bona mostra que hi ha aspectes a revisar encara. I diumenge arriba a Cornellà-el Prat l’equip més golejador de primera, el València.

Els bancs, les empreses o els sistemes de seguretat passen cada cert temps un test d’estrès per veure quin és el seu estat de salut. La defensa de l’Espanyol viurà el seu diumenge contra el València, que ha fet 30 gols en onze jornades, més del triple que els que han aconseguit els blanc-i-blaus. La rereguarda blanc-i-blava està responent prou bé fins ara, com ho demostra el fet que tan sols els dos gegants, el Barça (5-0) i el Real Madrid (2-0), han estat capaços de foradar més d’un cop la porteria de Pau. L’alt rendiment del futbolista gironí és un dels motius que ho han fet possible, tot i que Diego López, ara suplent, també és una garantia. De moment, un partit i porteria a zero. Però el titular de moment és el jugador del planter, a qui no li falta feina. Ha hagut de fer 45 aturades fins ara, i lidera la lliga en aquest aspecte, al davant de Chichizola (Las Palmas, 40), un vell conegut com Roberto (Màlaga, 39), Oblak (Atlético, 39) i Raúl (Llevant, 38). El de Fuenlabrada, que està cedit, pot oferir un bon testimoni de la pólvora valencianista, ja que quan els malaguenys van visitar Mestalla se’n van tornar cap a casa amb un carro de gols (5-0). La comparació amb el pròxim rival és demolidora: entre Neto (23) i Jaume (4) han fet 27 aturades, ben lluny de Pau.

Sense Mario Hermoso

L’alt nombre d’aturades del porter de l’Espanyol és una clara mostra que el bon rendiment de la defensa blanc-i-blava té marge de millora. No és l’únic vector a estudiar. Les targetes, per exemple, en són un altre. Si la temporada anterior David López i Diego Reyes eren una referència de com defensar sense veure cap targeta groga, contra el València de nou Quique començarà el partit amb tres dels quatre jugadors de la rereguarda amb l’amenaça de perdre’s el següent enfrontament si són amonestats: Víctor Sánchez, David López i Aarón. No hi serà Mario Hermoso... perquè va ser expulsat ja en la primera part a Vitòria, en veure dues grogues. Naldo tan sols ha estat titular dos cops i no es va deslliurar de veure una targeta.

SOLIDESA

Tan sols el Barça i el Real Madrid han estat capaços de fer més d’un gol als blanc-i-blaus

AJUSTAMENTS

El nombre de grogues ha crescut, amb tres jugadors amenaçats i un de sancionat

Dos laterals més als entrenaments

El gran maldecap de Quique Sánchez Flores quant a posicions ha estat, al llarg de tot el 2017, el lateral dret. De lesió en lesió, obligat a fer canvis cada dos per tres. El tècnic de l’Espanyol va veure ahir com Víctor Sánchez i Marc Navarro feien amb el grup la primera part de l’entrenament dins del procés gradual de treball amb el grup. El polivalent jugador de Rubí té molts números per ser a l’onze titular contra el València, mentre que el jove badaloní segurament continuarà fora de la llista, en espera que les lesions deixin de fer-li la guitza i agafi el ritme.

El València té el dubte del pitxitxi, Zaza

El València té una davantera en gran estat de forma i per això està molt pendent de l’estat físic de Simone Zaza. El pitxitxi del conjunt de Marcelino no va poder participar en la repesca per al mundial, amb la històrica eliminació d’Itàlia, i ahir només d’aterrar a l’aeroport procedent de Milà va anar directament a Paterna, on els serveis mèdics li van examinar el genoll esquerre, que l’ha obligat a parar tres cops ja darrerament. L’italià ha signat ja nou gols, però l’entrenadors valencianista podria donar-li descans per precaució i pel risc que vegi la cinquena groga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)