Espanyol

Amenaça confirmada

Data límit. Jordi Lardín dona de marge fins al 30 de desembre per tancar l’acord de renovació de contracte amb Pau abans de passar la titularitat a Diego López i buscar un segon porter

L’Espanyol té gairebé tota la plantilla lligada a llarg termini. L’excepció és Pau. El gironí acaba contracte el 30 de juny i la negociació no és gens fàcil. El club blanc-i-blau vol lligar-ne la continuïtat, però ara és titular en detriment de Diego López, que té la fitxa més alta de la plantilla. Un maldecap que augmenta amb el risc de veure volar el jove porter sense ingressar ni un euro, així que Jordi Lardín va posar ahir data límit per arribar a un acord: el 30 de desembre.

Pau és lliure de negociar amb qui vulgui a partir de l’1 de gener. I la data també pot comportar que l’Espanyol es cansi d’esperar i primer li tregui la titularitat i després pentini el mercat a la recerca d’un substitut. Amb dia i hora. “Espero que renovi. Treballem per a això. Sabem que és complicat perquè és un porter jove, de garanties i amb futur, que qualsevol equip voldria. Jugarem les nostres cartes per arribar a un acord. Un mes com a molt. Si no renova hem de treballar en el segon porter de l’any que ve. No pot durar més que el 30 de desembre”, va explicar a la COPE.

Els entrenadors són poc amants de les ingerències des dels despatxos, però el director esportiu entén que acceptarà la situació. Quique Sánchez Flores ha tingut veu i vot, sovint decisiu, en els fitxatges i va lluitar per la continuïtat de Diego López, que tenia un any més de contracte. Igual que dotze mesos abans va convèncer Chen Yanseng de la necessitat de fitxar el gallec malgrat haver invertit més de tres milions en Roberto. Lardín està segur que, arribat el moment, entendrà que cal enviar Pau a la banqueta. “Sap com està la situació i sap que si Pau no renova no perdrem el temps amb un porter que no vol estar aquí. Llevat que Diego López estigui lesionat o en un moment baix... Quique és un entrenador molt implicat amb temes de jugadors i, si no hi ha acord o Pau diu que no segueix, caldrà prendre una decisió. És un entrenador just, sempre ho ha estat: va entrar Pau perquè Diego estava lesionat i no té motius per canviar-ho, però a vegades cal prendre decisions de club.” Missatge clar.

RENDIMENT

“No té motius per canviar-lo, però a vegades cal prendre decisions de club”, avisa

Dues o tres sortides al gener i una venda a l’estiu

Lardín es va mostrar tranquil amb el rendiment de l’equip malgrat la posició actual en la classificació i va parlar del mercat. El gener s’acosta i el director esportiu està segur que hi ha jugadors que voldran marxar, sense que entri ningú per substituir-los. “Espero que demanin marxar dos o tres jugadors al gener. Estem aquí per gestionar i mirar que sigui tan compensada com sigui possible. Veig difícil que vingui algú pel límit salarial i perquè el mercat d’hivern no és bo per fitxar.” La situació variarà a l’estiu. L’Espanyol no vol repetir el calvari de les limitacions de la massa salarial, i la manera de tenir més marge és fer una venda. Les mirades se centren en Aarón, però hi ha més candidats. En tot cas, va quedar clar que hi haurà algun traspàs. “Estem en el moment que podem vendre bé. Ja va venir una oferta per Aarón i vam dir que no. Esperem que arribi l’oferta justa perquè Aarón, Leo, Gerard o qui sigui surti al mercat i poder afrontar el projecte de manera diferent. Tots els equips venen. Podem fer ara grans vendes per poder fer grans fitxatges.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)