Espanyol

El ‘tempo’ propi d’una negociació

Calma. Pau troba normal la pressió del club i en uns dies hi haurà la tercera trobada per buscar una entesa

Dues setmanes sense futbol acostumen a fer que se centri l’atenció en altres aspectes. Com les negociacions. I dijous Jordi Lardín va enviar un missatge ferm a Pau, deixant-li clar que si no renova abans del final d’any, Diego López tornarà a la titularitat i començaran a buscar porter suplent per a la temporada que ve. El gironí entén que forma part d’una negociació i no s’altera. La setmana vinent hi haurà noves reunions per intentar arribar a un acord que no es preveu gens fàcil.

Pau va anar ahir a entrenar-se com qualsevol altre dia. Les paraules de Lardín no l’immuten, en aquell tarannà habitual tan calmat. Des del seu entorn expliquen que entenen la posició del club, que vol saber si ha de buscar porter o resoldre el conflicte creixent a la porteria, on el jugador més ben pagat és ara suplent... del qui menys cobra. Les dues reunions mantingudes fins ara han servit per parlar del temps de durada de contracte i començar a parlar de la part econòmica. Ens un dies se centraran en aquest aspecte. L’oferta, de paraula, de l’Espanyol de moment suposa un augment enorme de la fitxa del porter del planter, que estava totalment desfasada amb la nova escala salarial. L’increment és considerable, però queda lluny del sou de Diego López i per sota del que tenia Roberto.

El sou és un dels maldecaps de la negociació i el que fa que l’Espanyol temi que l’entesa sigui molt complicada. Passi el que passi serà un maldecap. Si es queda hi haurà porter per a anys, però aleshores caldrà pensar què fer amb Diego López, de 36 anys i que va signar l’estiu passat fins al 2020 amb la fitxa més alta. I si marxa caldrà buscar-li un relleu, sense lliurar-se del malestar, ja públic, del gallec per veure’s suplent després d’haver esperat a operar-se la temporada passada per fer un favor a l’equip.

A partir de gener

L’Espanyol confia que la bona predisposició de Pau i les ganes de seguir permetin anar llimant les diferències evidents que hi ha a hores d’ara. Dins del club, però, també hi ha qui pensa que el gironí ja s’ha decidit per algun altre club, amb propostes molt superiors. Si no s’hi acosten, res a fer. La normativa de la FIFA impedeix negociar amb un jugador fins que li queden sis mesos de contracte, però això no vol dir que tothom jugui net i no se’ls temptegi abans. El porter no ha volgut escoltar res per respecte al club blanc-i-blau, però temen que equips estrangers hagin fet arribar propostes al seu entorn. I a la lliga espanyola la Real Sociedad l’ha seguit de prop en diversos partits, ja que compta que Rulli marxarà a l’estiu.

MILLORA

La proposta del club comporta un sou molt més baix que el de Diego López i Roberto

PRETENDENTS

Té ofertes de l’estranger i la Real Sociedad l’ha espiat en diversos enfrontaments

Amb la porta oberta a fer una venda al gener

El futbol europeu està a un mes i mig de l’inici del mercat d’hivern. L’Espanyol té les 25 fitxes ocupades i no té previst fer fitxatges, però això no vol dir que no hi hagi moviments. Lardín ja va avançar que espera que dos o tres dels que juguen poc demanin marxar. Hernán Pérez ja ho va avisar fa setmanes i algun jove s’hi podria sumar, en aquest cas via cessió. Però el director esportiu tampoc tanca la porta a fer una gran venda al gener. El Manchester City segueix espiant Aarón, i no és l’únic gran club que li va al darrere, i el Nàpols entre els últims que han aparegut interessats a endur-se el lateral esquerre blanc-i-blau. La clàusula és de 40 milions, però l’entitat blanc-i-blava entén que una oferta de 25 o 30 seria irrebutjable. Seria la venda més elevada de la història de l’Espanyol i comportaria tal augment de sou en la fitxa del jugador, que demanaria el canvi d’aires. En aquest cas es podria buscar una incorporació, tal com passarà si Álvaro demana marxar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)