Espanyol

futbol

Espanyol

Cimera decisiva

Els dirigents de l’Espanyol i l’agent del futbolista tenen programada una reunió per a la setmana vinent que podria marcar el futur de Pau López

La trobada arriba després de l’ultimàtum del club, que va instar el gironí a renovar abans de final d’any amb l’amenaça d’anar a la banqueta

El futur de Pau López centra l’actualitat blanc-i-blava de les darreres setmanes. El club i l’entorn del futbolista estan negociant des de finals de setembre el nou contracte del futbolista. Els primers contactes entre les dues parts, ara fa dos mesos, es van centrar a analitzar la predisposició del futbolista a seguir de blanc-i-blau. La resposta va ser afirmativa, i en els següents contactes ja es va entrar en matèria. En la darrera reunió el club ja li va presentar una oferta formal de renovació amb un sou anual superior al milió d’euros i un contracte fins al 2022. Ara els directius de l’Espanyol estan en espera de la resposta del futbolista, que podria arribar la setmana que ve, quan les dues parts es tornaran a veure cara a cara. En l’ambient plana la pressió iniciada per Jordi Lardín. Cal recordar que el director esportiu va ser molt directe en els últims dies assenyalant que esperaven resoldre la renovació del futbolista en un marge de temps curt. “Tenim una data interna”, va recordar en l’acte de renovació del futbolista el d’Esparreguera tot llançant un ultimàtum directe al futbolista. “Si no renova haurem de prendre una decisió de club”, és a dir, que farien seure el gironí a la banqueta. La data límit del club no anirà més enllà del 22 de desembre, dia en què l’Espanyol jugarà contra l’Atlético l’últim partit de lliga abans de les vacances d’hivern. El neguit del club és evident. Vol enllestir aquest tema en un sentit o en un altre abans d’arribar al 1 de gener, dia en què el porter serà agent lliure i tindrà potestat per negociar sense problemes amb qualsevol club.

No li faltaran ofertes, a Pau López. El club ho sap, i més amb el rendiment que està oferint al llarg d’aquesta temporada. Però l’Espanyol no vol allargar la situació i, de retruc, dissipar els dubtes que l’entorn del futbolista estigui jugant amb ells i tingui aparaulat un altre destí. La propera cimera, per tant, s’entreveu decisiva amb tot aquest context. D’un banda, hi ha la pressió del club; de l’altra, l’alta l’exigència del porter, que potser es despenja amb una contraproposta a l’alça dels seus emoluments. Cal recordar que Pau té ara mateix un dels sous més baixos de la plantilla. És un dels pocs que encara manté el contracte antic previ a l’arribada de Chen Yansheng al club. La seva fitxa està totalment desfasada, i per això el club li ha ofert una suma que pràcticament quintuplica el que cobra actualment. No obstant això, difícilment el club podrà estirar més la seva proposta inicial pel famós límit salarial i potser haurà de proposar solucions imaginatives per assegurar-se tenir Pau els propers anys. A ningú se li escapa que el gironí és un dels millors porters de la seva generació i si no l’aconsegueix lligar serà una garrotada per a tota l’afició. Des de fa temps, l’entorn del jugador té la paella pel mànec i és conscient que Diego López, ara el porter suplent, té una fitxa d’uns 2,5 milions nets per temporada, la més alta de la plantilla. El salari del gallec és un tema que juga en contra de l’Espanyol. S’ha d’oferir un contracte inferior a l’actual porter titular? Es preguntaran molts.

La solució a l’enigma de la renovació de Pau López tindrà un nou capítol la setmana que ve. En aquesta cimera decisiva pot estar escrit quin és el camí que emprendrà el futbolista i, per descomptat, l’entitat. El temps segueix corrent de manera inexorable i les parts hauran de prendre posicions definitives. De totes maneres, és evident que si és per una qüestió econòmica, l’Espanyol té difícil, per no dir impossible, renovar el gironí. No obstant això, hi poden jugar altres intangibles, com l’estima del gironí pel club i el fort vincle sentimental que té amb els pesos pesants del vestidor. Un d’ells és el capità Gerard Moreno, que ahir, en un acte contra el càncer, va tornar a parlar de la situació contractual i de futur del seu company de vestidor. “Puc parlar per mi, si em preguntes si vull que renovi Pau jo et contestaré un sí clar, vull que renovi perquè, a banda de ser el meu amic, és un porter que és present i pot ser futur de l’Espanyol; però se m’escapen coses, l’acord l’han de fer el club i ell. Tranquil·litat i a veure com acaba tot”, argumentava el davanter de Santa Perpètua.

De moment, la situació és de tranquil·litat relativa o, més ben dit, de calma tensa. Arriba el moment de posar blanc sobre negre o bé separar els camins de l’Espanyol i de Pau López. Però en el futbol, com tot en la vida, el més calent és a l’aigüera.

GERARD MORENO

“Sí, és clar que vull que renovi, és el meu amic i un porter de present i futur”

ÚLTIMA OFERTA

Un contracte de quatre anys amb un sou superior al milió d’euros per temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)