Espanyol

Poc marge al record

Rols secundaris. Víctor Sánchez és l’únic dels quatre blanc-i-blaus amb passat al Getafe amb moltes possibilitats de sortir en l’onze inicial en l’enfrontament de demà a l’estadi de Cornellà-el Prat

El Getafe és un equip amb poca història, que fins la dècada passada no va treure el cap a la primera divisió. Però des d’aleshores tan sols ha fet un pas d’un any per la segona A, la temporada passada, i ha acollit diversitat de jugadors, entre els quals quatre futbolistes que vesteixen ara de blanc-i-blau. I d’ells, tan sols un amb protagonisme. Víctor Sánchez és l’únic amb moltes possibilitats de sortir a l’onze inicial, en espera de saber si l’expulsió a Mendizorrotza té conseqüències per a Mario Hermoso, que obriria la porta a la continuïtat de Naldo.

Si ens fixem en el temps viscut al Getafe, Álvaro Vázquez és el referent. L’Espanyol va traspassar el davanter, que es negava a renovar, al conjunt madrileny el 2012 per tres milions d’euros. El badaloní va alternar titularitat i suplència, però la falta de gol el va penalitzar, així que un any més tard va anar cedit al Swansea, on encara li va anar pitjor. La millor temporada professional del punta va ser precisament a Getafe en la 2014/15 amb set dianes en 21 partits. L’exercici següent, el del descens, va pujar fins a les 34 aparicions, abans d’iniciar el camí de tornada el 2017. Però en la segona etapa blanc-i-blava no ha entrat mai en els plans de Quique Sánchez Flores, perjudicat per les lesions, si bé confia a estrenar-se avui en una llista de convocats. La falta de gol i, sobretot, l’absència per lesió de Leo Baptistão situen el punta del planter com l’únic davanter alternatiu a la parella Gerard Moreno-Sergio García. Caldrà veure si el mister respon a les esperances d’Álvaro.

Els 94 partits disputats amb el Getafe suposen un sostre entre els exjugadors del Getafe que avui militen a l’Espanyol. Granero és qui hi va tenir un pas més reeixit i dues temporades a molt alt nivell li van obrir les portes al retorn al Real Madrid, que l’havia cedit. L’estrella del migcampista s’ha anat apagant les darreres temporades i de moment de blanc-i-blau no llueix de nou. 181 minuts, repartits en sis estonetes, mai com a titular, és el balanç en 12 jornades d’El Pirata. Tampoc sortirà des de l’inici avui i caldrà veure si té minuts després de no tenir-ne cap en els tres últims enfrontaments.

Així, l’únic que té possibilitats fefaents de sortir de titular és Víctor Sánchez, tot i l’errada que va costar el 0-2 del València fa una setmana. El polivalent jugador de Rubí va jugar al Getafe en la temporada 2010/11 cedit pel Barça. Quan va finalitzar l’exercici es va desvincular del conjunt blaugrana i se’n va anar a Suïssa, abans de signar pels periquitos en el mercat d’hivern.

Adeu tens de Quique

L’altre jugador amb alguna possibilitat és Naldo, que contra el València va demostrar que va agafant el to físic adient. La participació del brasiler anirà en funció de si Quique Sánchez Flores, amb qui va coincidir unes setmanes al Getafe durant la 2014/15, decideix castigar la irresponsabilitat de Mario Hermoso, expulsat al camp de l’Alavés en la primera part per haver colpejat un rival amb el braç en un salt. Dos cops. L’entrenador li ho va retreure de manera clara a la gespa i hi va insistir en la roda de premsa posterior.

Amb tot, Víctor Sánchez, Naldo, Granero i Álvaro no són els únics de la plantilla que demà se les hauran amb el seu ex-equip. El Getafe va ser el primer equip que va obrir les portes del futbol d’elit a Quique Sánchez Flores, que fins aleshores entrenava en les categories inferiors del Madrid. El jove tècnic va fer que els azulones mantinguessin la categoria sense cap patiment i rebessin elogis pel seu joc en la 2004/05, fent el salt al València. Fins i tot hi va viure una segona etapa, molt més accidentada perquè no va arribar ni als dos mesos. L’entrenador de l’Espanyol va ser el regal de Reis 2015 d’un conjunt que tenia problemes, però abans d’acabar el febrer va dimitir després del traspàs de Sammir al futbol xinès. “És la millor decisió, la millor manera de dignificar la meva professió i respectar-me a mi mateix”, va argumentar. No ho va veure igual el president Ángel Torres, que va guanyar el judici, obligant Quique i el cos tècnic a pagar una indemnització elevada. Cinc ex-Getafe a l’Espanyol.

REFERENT

94
partits.
Álvaro Vázquez és dels quatre exjugadors del Getafe que més partits va disputar amb els ‘azulones’.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)