Espanyol

Protagonista

Un avís per a navegants

El Getafe va obrir a Quique les portes del futbol d’elit com a entrenador, però en la segona etapa no va arribar als dos mesos en no respectar-se els acords pactats

El tècnic viu la segona temporada d’un contracte de tres

Set partits. És el curt bagatge de Quique Sánchez Flores en la segona etapa a la banqueta del club que va ser el primer a confiar en ell a primera divisió. L’entrenador madrileny és un home d’idees fermes, que no dubta a marxar si les coses no es fan com considera que s’haurien de fer. Un avís a navegants per a l’Espanyol, si bé ahir el tècnic periquito es va mostrar partidari de no parlar ara per ara del seu cas.

El Getafe no travessava un bon moment a final del 2014. El canvi d’any va certificar una nova derrota, a casa, i l’adeu de Cosmin Contra, amb un contracte irrebutjable a la Xina. Els madrilenys feia dos mesos que no guanyaven cap partit i s’apropaven de forma perillosa al descens, així que van trobar una solució aparentment ideal: Quique Sánchez Flores. El tècnic coneixia la casa, sabia construir els equips des de la defensa i signava per dos anys per retrobar el camí perdut. Derrotes a Eibar i al Coliseo Alfonso Pérez contra el Madrid per començar, però l’equip va reaccionar amb tres victòries en els següents cinc partits. Precisament a final de febrer i després de desfer-se 2-1 de l’Espanyol de Sergio González va presentar la dimissió, fet que va enutjar el president, Ángel Torres, que va denunciar-lo. Li reclamava . dos milions d’euros i 500.000 al seu ajudant, Alberto Giráldez, que segueix al seu costat ara en l’aventura periquita. Quique recordava ahir l’episodi, i va justificar la decisió presa en aquell moment. “Encara tinc una gran amistat amb el president Torres. No estava acostumat a agafar equips que lluiten per no baixar, però en aquell moment era còmode tornar al Getafe, vivia a casa meva a Madrid i no tenia un projecte que m’il·lusionés, com aleshores anar a la Premier, o l’oferta d’un club com l’Espanyol. Crec que Ángel ho necessitava més que jo, amb tres mesos sense guanyar. Va haver-hi intercanvi de condicions, jo vaig demanar que cap jugador marxés i al cap d’un mes i mig... Bé, entenc que ho havia de fer, hi estava obligat, segurament. Si la primera va ser important, la segona, tan curta, encara més perquè va servir perquè salvés la categoria. Sempre hi he tingut un vincle especial i això no ha canviat.”

“Tenim un projecte maco”

Quique Sánchez Flores va plegar l’endemà de la venda de Sammir, però Ángel Torres va dir que havia estat cosa del jugador i que el tècnic ho sabia, així que no servia d’excusa. I va interposar la demanda, solucionada amb un pacte posterior. L’entrenador va veure que no es respectava l’acord i va tocar el dos, tot i tenir contracte en vigor. Un avís a navegants. Hi ha el temor entre l’afició i part del club que Quique se salti la tercera temporada. Fonts internes van reconèixer que l’estiu no va ser fàcil, amb l’error de càlcul en la massa salarial i els problemes per fitxar els jugadors demanats per fer un salt de qualitat. Ha quedat la sensació d’estancament, tot i que Quique va preferir llançar pilotes fora. “No vull parlar de mi, no penso en aquestes coses. Tenim un projecte maco, un equip preparat per créixer, una estructura organitzativa important, així que les bases estan dissenyades i treballades. Per a nosaltres és el més important.”

7
partits
va durar Quique Sánchez Flores en la segona etapa a Getafe, la temporada 2014/15
5
milions d’euros
és el preu que va cobrar el Getafe pel traspàs de Sammir al futbol xinès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)