Espanyol

futbol

Espanyol

L’hora de les urgències

Crisi. Els dos pròxims partits contra el Girona, a casa, i Las Palmas, a domicili, marcaran el futur del projecte de Quique. Dues derrotes podrien abocar l’equip a la zona de descens just abans de Nadal

El projecte de Quique Sánchez Flores s’està esquerdant. Com a mínim està, ara mateix, sota sospita. La situació és de calma tensa. Portes en fora, els directius mantenen la tranquil·litat, però a dins es cou una preocupació latent per la deriva actual de l’equip. Un conjunt que és 15è en la taula, amb 16 punts, i està programat per estar a cotes majors. Potser a Europa, però sí per estar instal·lat amb certa comoditat entre els deu primers. La depressió del projecte és evident i dona símptomes de fatiga. De moment, la gran sort és que hi ha temps per reenganxar-se als objectius preestablerts a inici de curs. Tot i això, el marge de maniobra és relatiu, i en el món del futbol aquest marge no és infinit. Vist amb perspectiva, els dos propers partits seran clau per calibrar l’estat competitiu i anímic de l’equip. Els duels contra el Girona, dilluns, i el desplaçament a Las Palmas marcaran el futur del projecte de Quique Sánchez Flores. Aquests dos enfrontaments, contra equips teòricament assequibles, s’han de superar amb nota. La combinació de dues derrotes podria precipitar els esdeveniments i potser el club es decideix a prendre decisions dràstiques per canviar el rumb. Qualsevol situació vindria avalada per la presència a Barcelona de Chen Yansheng. El president de l’Espanyol té previst estar a la llotja per veure el partit contra el Girona aprofitant que, una setmana després, el 18 de desembre, hi haurà la junta d’accionistes general de l’entitat. La seva arribada servirà per posar en valor qualsevol decisió que es prengui. I és que l’hora de les urgències ha trucat a la porta de l’Espanyol. És cert que el llenguatge futbolístic acostuma a parlar massa sovint de partits clau, duels a vida o mort i de cara o creu, però el cert és que ara mateix a l’Espanyol no li queda gaire marge i ha de guanyar el Girona al RCDE Stadium i, com a mínim, puntuar a Las Palmas. Una combinació de dues derrotes contra gironins i canaris seria letal i abocaria l’Espanyol al llindar del descens. Però la cosa encara es podria recargolar més amb una junta marcada per la crisi esportiva i el tancament de l’any amb la visita de l’Atlético de Madrid a Cornellà. Els colchoneros podrien deixar els blanc-i-blaus instal·lats en llocs de descens per Nadal. Un sotrac en tota regla vistes les perspectives de l’inici de curs. Aquesta és la realitat de l’Espanyol i, per tot aquest context que arrossega, li ha arribat l’hora de reaccionar de manera clara i definitiva a Quique i els seus deixebles.

CALMA TENSA

A la directiva hi ha preocupació per la deriva de l’equip i confien en una reacció

Competició treu la groga a David López

David López podrà jugar contra el Girona. El comitè de competició ha decidit retirar la groga que va veure el defensa en l’últim partit contra l’Eibar i que l’obligava a complir cicle de sanció. Així, el comitè ha revocat la decisió d’Undiano Mallenco, que va assenyalar un penal inexistent de David López a Sergi Enrich argumentant en l’acta arbitral que la groga era “per haver fet caure un adversari”. Un fet que no es va produir i que van recollir pertinentment les imatges de televisió així com les al·legacions presentades per l’Espanyol. No obstant això, aquella acció va permetre a Joan Jordan marcar de penal el tercer gol de l’Eibar que sentenciava el partit a favor del conjunt local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)