Espanyol

La necessitat de reaccionar

Els de la zona de descens espavilen i blanc-i-blaus i gironins estan obligats a sumar per mantenir el coixí sobre les places calentes

El pitjor atac de la competició se les haurà amb un rival en quadre al darrere

Si s’ha de fer de la necessitat virtut, els dos equips avui a Cornellà-el Prat tenen motius per fer els deures. Les victòries de l’Alavés i el Màlaga obliguen Espanyol i Girona a buscar la victòria per fugir de la zona calenta, sobretot en el cas dels blanc-i-blaus, que estan lluny de l’objectiu de la temporada.

L’Espanyol i el Girona es troben les cares per primer cop a la màxima divisió. Els blanc-i-blaus són incapaços de trobar el rumb de la passada campanya, com van mostrar fa una setmana a Eibar, si bé a casa són més fiables. Amb tot, els problemes ofensius, amb el pitjor registre golejador de la competició, empatat amb el cuer Las Palmas (11 dianes, dues en pròpia porta en 14 jornades), estan sent un maldecap, amb l’afegit que darrerament la defensa tampoc és fiable, amb errades de pes que estan sortint molt cares, sobretot a domicili. El factor emocional ho paga, si bé en això els gironins no estan gaire millor després de veure com un Alavés en zona de descens els remuntava un 0-2 quan en el duel anterior el Betis els prenia la victòria malgrat avançar-se en el temps afegit. Per a tranquil·litat dels visitants davant del pànic en el tram final dels enfrontaments, el conjunt periquito és un dels pocs que no sap què és marcar en l’últim quart d’hora de partit.

A banda dels nervis i ve d’una derrota, el duel d’aquesta nit estarà marcat també per les absències. Quique Sánchez Flores no té opcions de fer gaire canvis a l’onze titular. Si l’entrada de Sergio García va comportar més toc i combinació en atac, el punta del Bon Pastor va durar ben poc, amb una lesió muscular que el té fora. Com Melendo, que reclamava més minuts aprofitant bé les oportunitats que tenia i tampoc hi podrà ser. Amb Álvaro fora de la llista perquè el tècnic blanc-i-blau no hi compta, el marge de maniobra a dalt és ben escàs. El Girona viu la mateixa sensació, però al darrere. En un equip que fa servir tres centrals, les baixes de Muniesa, Alcalá i Bernardo comporten un maldecap enorme per a Pablo Machín, que haurà d’improvisar una alineació inèdita fins al moment. Baixes en uns i altres que caldrà veure com influeixen en un duel català marcat per les necessitats.

El Girona, molt condicionat a l’eix de la defensa

Juanpe, que està amenaçat de suspensió, i Ramalho són els únics centrals purs de què disposa Machín, que haurà de completar el trio de defenses amb un jugador d’una altra posició. En principi, es juguen el lloc David Timor i Carles Planas, que ja han ocupat aquesta posició. El valencià té teòricament més possibilitats, perquè Machín només ha utilitzat Planas en el primer partit de lliga (al carril) i en els dos de copa. Una altra alternativa seria situar a l’eix Maffeo, fix al carril, i deixar la dreta per a Aday. Tot i les limitacions, és molt poc probable que Machín substitueixi l’esquema de tres centrals per una línia de quatre. Amb dinou jugadors disponibles, el tècnic va prescindir de convocar Farid Boulaya.

El dubte dels locals a la banda dreta de la defensa

Les baixes deixen poc marge a la sorpresa a l’alineació de l’Espanyol. L’únic dubte apareix a la banda dreta, on des de la passada campanya Quique Sánchez Flores recicla un migcampista defensiu com Víctor Sánchez. El futbolista de Rubí, però, no ha estat gaire fi en les últimes jornades i l’entrenador es planteja donar entrada a Marc Navarro. El jove badaloní és el defensa més ofensiu i Quique ja hi ha recorregut sobretot a casa quan vol tenir més atac. El problema del jugador del planter, que va fer dos gols en els dos primers partits la passada temporada, són les lesions continuades, que li impedeixen gaudir de cap mena de continuïtat, si bé està davant de Javi López o Sergio Sánchez, de nou fora de la llista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)