Espanyol

Tranquil·litat als despatxos

Crèdit ampli. El club blanc-i-blau no es planteja ara la destitució de Quique Sánchez Flores, tot i que l’equip té un punt menys que quan Sergio González va ser destituït el desembre del 2015

Dues victòries en nou jornades i el pitjor atac de la lliga amb onze gols en quinze partits, dos dels quals en pròpia porteria. La graderia molt enfadada, desertant de l’estadi i escridassant quan hi va. La situació no és gens positiva, però de moment la calma es manté als despatxos de l’Espanyol. La destitució de Quique Sánchez Flores no és una opció que aparegui damunt la taula, condicionat en part pels problemes viscuts l’estiu passat.

Sergio González va ser destituït el desembre del 2015 amb 17 punts en quinze jornades. Un més que ara. Però Òscar Perarnau no era partidari aleshores de tallar-li el coll, sinó que preferia donar-li l’oportunitat de capgirar la situació. Constantin Galca va ocupar el seu lloc i no va fer-ho gaire millor, però ni en els pitjors moments, quan l’equip s’acostava perillosament a la zona de descens, Chen Yansheng va advocar per un canvi a la banqueta. Tant un com l’altre porten ara la veu cantant als despatxos, el català en la nova etapa com a director general esportiu de l’Espanyol i el xinès, de president i màxim accionista, per no dir únic. Així que l’adeu de Quique Sánchez Flores no apareix de moment com a possibilitat ni es planteja un ultimàtum en el desplaçament al camp del cuer, Las Palmas, de diumenge que ve. El duel següent encara és més complicat, amb l’Atlético visitant l’estadi de Cornellà-el Prat.

Així, el club confia a anar redreçant la situació i no haver de viure un Nadal calent amb una gran crisi esportiva. Tampoc es preveu recórrer al mercat d’hivern, si bé no es tanca la porta perquè els problemes ofensius de l’Espanyol són detectables a simple vista. Quique Sánchez Flores no perilla. Chen Yansheng creu en el projecte de tres anys, si bé al club cada cop hi ha més dubtes que hi hagi tercer capítol. L’estiu passat va resultar convuls, se’ls va haver de convèncer de seguir i ja no s’amaga. Els problemes per fitxar van enfurismar el tècnic blanc-i-blau, que va veure com es complicava massa fer el següent salt de qualitat. Després de quinze jornades, es confirmen els temors. “Jo ara em sento bé. A l’estiu ja em feia la sensació que les coses podien complicar-se si no construíem en el camí pensat fa dos anys, però des del mateix moment que ho accepto soc el màxim responsable”, afirmava a la SER hores després de sentir per primer cop com el públic demanava la seva destitució. El madrileny va insistir en la sorpresa de veure’s qüestionat perquè era “sobtat”.

La situació del vestidor

Els jugadors, al seu torn, fan costat a Quique Sánchez Flores. Hi ha cert malestar per la manca de canvis a l’onze i pel joc massa directe, però no se’l qüestiona. “Quique està com nosaltres, fotut. L’equip està amb el mister. Quan perds, l’última cosa en què penses és si el destituiran. Penses que estàs en una situació difícil i cal capgirar-la. No es pensa en el futur de ningú, sinó que junts ho hem de tirar endavant. Hem de ser un grup fort”, afirmava Víctor Sánchez. Als despatxos hi ha tranquil·litat de moment i el crèdit de l’entrenador de l’Espanyol és gran, però al final en el futbol la majoria de vegades acaba decidint l’opinió del vestidor. Que no augmentin els dubtes.

QUIQUE SÁNCHEZ FLORES

El meu nivell d’implicació amb el projecte ha estat important, però m’estimo més que em critiquin a mi que no pas als jugadors
A l’estiu ja em va fer la sensació que les coses es podien complicar si no construíem en el camí pensat fa dos anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)