Espanyol

futbol

Espanyol

Chen passa revista

El mandatari es va fer ahir la foto oficial amb la plantilla i els tècnics

Va aprofitar l’ocasió per saludar tots els membres de l’equip i traslladar-los, de primera mà, la seva confiança a redreçar la delicada situació actual

És la segona crisi esportiva que viu, després del 2016 amb Galca

Chen Yansheng és aquests dies a Barcelona per preparar la junta general d’accionistes de dilluns que ve. La seva agenda és atapeïda i està fent un seguit de reunions amb els diferents estaments del club. Ara mateix, el que més el preocupa és la situació esportiva. El mandatari ha vist com en el segon any el seu projecte no rutlla com ell s’imaginava. El primer any d’il·lusió, amb un esperançador vuitè lloc en la lliga, ha deixat pas a un rumb irregular i advers després de les últimes dues derrotes contra l’Eibar i el Girona. Una dinàmica de resultats que ha fet disparar les alarmes a l’entorn del club. L’afició va descarregar la seva ràbia pel mal moment esportiu i va verbalitzar els seus neguits contra Quique Sánchez Flores demanant la seva dimissió. De moment, la calma al club és total o, com a mínim, és relativa. Confien que es recuperi el pols en la lliga abans de Nadal i els tres partits vinents seran clau per dirimir cap a on camina l’Espanyol. El primer adversari dels blanc-i-blaus serà Las Palmas, diumenge, i tancaran l’any contra l’Atlético de Madrid a casa i començaran el que ve a Màlaga. Sense oblidar l’emparellament de vuitens de final de copa contra el Llevant.

La plantilla, els tècnics i el president estan conscienciats que han de capgirar la situació de manera immediata per evitar mals majors. Uns mals resultats en els pròxims tres partits abocarien l’Espanyol a lluitar de manera clara per evitar el descens. Fins ara ningú vol parlar d’aquest propòsit, però això és el que es juga l’Espanyol en els pròxims enfrontaments. Qui més qui menys dins del club es mostra esperançat a capgirar el mal moment esportiu i la taula de salvació a la qual s’agafen els uns i els altres és la capacitat de la plantilla. Un equip, a priori, millor que l’any passat però que no ha acabat de donar el rendiment desitjat. El problema és que els blanc-i-blaus hauran de lluitar contra els nervis i l’angoixa recurrent que encotillen un equip que no estava programat per viure aquesta delicada situació esportiva.

Galca, el precedent

El moment actual no és l’únic instant delicat que ha hagut d’afrontar el jerarca en el seu curt bagatge a la presidència. Chen Yansheng va agafar les regnes del club el 21 de gener del 2016, que és quan es va fer oficial el seu salt a la cadira presidencial. El magnat xinès ja havia fet efectiva la intenció d’aconseguir el control del club a finals del 2015, però el procés de transició no es va tancar fins al gener del 2016. Il·lusionant va ser la seva primera aparició pública en una roda de premsa que va aixecar molta expectació. El president del grup Rastar no va decebre els assistents: “Volem ser a la Champions d’aquí a tres anys.” Aquest mantra persegueix el president des de llavors. Ell va desfermar la il·lusió d’uns aficionats fatigats per la grisor de l’última dècada i ara, en menys de dos anys de projecte, Europa queda molt lluny i la realitat del present és eludir la zona de descens al més aviat possible. Això ha tornat a portar el desencís als seguidors blanc-i-blaus.

Però la situació no és desconeguda per a Chen Yansheng, que ja va viure una situació pitjor amb Constantin Galca a la banqueta. El president, amb el suport llavors del director esportiu interí, Ángel Gómez, va apostar per donar continuïtat al romanès, que va acabar la temporada salvant l’equip gràcies a l’autogestió de la plantilla, en un final de lliga traumàtic. La gran diferència entre aquell moment i l’actual crisi esportiva era l’evolució i el punt en què es trobava el projecte. Amb Galca, Chen Yansheng agafava un projecte heretat. La plantilla va ser construïda enmig d’una economia de guerra i una plantilla desballestada aquell estiu del 2015, en què van marxar Sergio García, Kiko Casilla, Stuani i Héctor Moreno. Ara l’escenari ha canviat. Els salaris de la primera plantilla s’han més que doblat en relació amb els de fa dos anys i, per descomptat, la qualitat és més elevada. Aquí rau el canvi substancial entre la situació viscuda fa dos anys amb Galca (i també amb el seu antecessor, Sergio González) i l’actual. Llavors Chen Yansheng va tenir paciència infinita i, tot i les crítiques de l’entorn, es va mantenir ferm. Ara intentarà fer la mateixa jugada confiant que la qualitat de la plantilla comenci a donar fruits i que rendeixi al nivell de l’any passat, tenint en compte que el gran èxit de l’estiu va ser mantenir el gruix de l’eix vertebrador de l’equip per poder competir.

Dinar de germanor de la plantilla i els tècnics amb el president

La plantilla es va fer ahir la foto oficial amb Chen Yansheng al RCDE Stadium. Després de la protocol·lària sessió de fotos i l’entrenament matinal a les ordres de Quique Sánchez Flores, la plantilla es va dirigir cap al Port Olímpic de Barcelona. Allà es va fer un dinar de germanor encapçalat pel president blanc-i-blau. El dinar ja estava programat des de feia setmanes, i el mandatari xinès ja n’havia fet un l’any passat aprofitant la proximitat de les dates nadalenques.

Aquesta vegada la trobada va adquirir més rellevància per la situació esportiva de l’equip. Va ser un moment de distensió en què el tècnic va poder conversar amb tècnics i jugadors. Tots van sortir amb el convenciment de redreçar la situació en els pròxims partits. Chen Yansheng és el primer que ho pensa i, de fet, sempre s’ha caracteritzat per ser un home pacient en els seus moviments, i sent aversió pels canvis radicals. Ara seguirà el mateix full de ruta que va seguir amb Constantin Galca i en el seu pensament no hi ha destituir Quique Sánchez Flores, amb qui té una bona relació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)