Espanyol

espanyol

Primera divisió

La gestió de l’ansietat

Crisi esportiva. Quique està preparant a consciència el partit de demà a Las Palmas. El tècnic té especial cura en el factor psicològic que està minimitzant el talent dels seus jugadors

Un dels grans problemes de l’Espanyol en els últims partits ha estat l’angoixa. Aquesta situació mental s’ha engreixat en l’últim mes de competició, en què els blanc-i-blaus només han sumat un triomf en els últims cinc enfrontaments. Un balanç de tres punts de quinze possibles que ha situat la plantilla a la zona baixa de la taula. La mala dinàmica de resultats s’ha produït en un moment que els blanc-i-blaus havien de fer un salt competitiu jugant contra rivals assequibles com ara l’Alavés, l’Eibar o el Girona. Tots tres partits es van perdre, i també un quart, de la sèrie recent, contra el València. Tot i això, el partit amb el conjunt de Marcelino va tenir una altra dinàmica. Els de Quique es van mostrar valents i dominant grans fases del partit. Només van perdre per la manca de punteria i l’encert en la definició d’un València que va obrir la llauna amb un golàs de Kondogbia.

Però l’arrel del mal psicològic de l’Espanyol va arrencar amb tota la força en l’última victòria en lliga contra el Getafe. L’Espanyol va guanyar per la mínima, però les sensacions que destil·lava l’equip no eren netes. L’angoixa per sumar els tres punts es va fer evident i el partit va ser de pura supervivència. Només calia veure les abraçades dels futbolistes un cop finalitzat el partit. Els tres punts eren un bàlsam estadístic que no va trobar continuïtat en els següents partits contra l’Eibar i el Girona. Dos duels en què els espanyolistes sembla que han tocat fons. Aquest partits van ser la mostra més fefaent de l’angoixa i els dubtes que encartonen l’equip. “Són situacions que es retroalimenten, per això hem de guanyar Las Palmas, perquè torni a bufar el vent de cua”, assenyalava ahir Esteban Granero. El cert és que el migcampista no podia amagar que l’aspecte mental està pesant en els jugadors. Una situació que fa que empitjori el rendiment de l’equip. Contra el Girona, molts futbolistes es van mostrar irreconeixibles i plens de nervis en qualsevol petita acció. Res no sortia, ni una passada a dos metres. És un problema de qualitat? La pregunta retòrica té una fàcil resposta: no. Quique Sánchez Flores és conscient que ara mateix la fragilitat mental del seu equip és un dels obstacles que ha de superar per millorar el rendiment dels seus deixebles. Tota la setmana que treballa l’aspecte psicològic per recuperar la confiança dels futbolistes. El tècnic no vol sentir a parlar de final contra Las Palmas i ha intentat abstreure el seu grup d’actituds tremendistes o catastrofistes. Sap que restant transcendència al partit a Las Palmas tindrà moltes més opcions de sumar els tres punts. “Tenim un pla psicològic i tàctic per Las Palmas; cal guanyar sí o sí”, corroborava Granero. Quique tornarà als orígens del seu projecte. Fortalesa defensiva i contracops verticals per sorprendre el rival. Poques instruccions i molta cura i emotivitat al llarg d’aquesta setmana per mimar l’ànim d’uns futbolistes cada vegada més tocats per la mala dinàmica, malgrat intentar dissimular en roda de premsa, els últims partits no enganyen.

En aquest sentit, la presència de Chen Yansheng ha jugat a favor de naturalitzar la situació. Les bones paraules del president han estat ben rebudes per la plantilla i han servit com a estímul positiu. “Chen ens ha transmès seguretat i confiança; és d’agrair, i ens toca a nosaltres fer un pas endavant diumenge”, deia Granero, destacant el sentir d’un equip que sap que està per sota de les seves possibilitats.

ESTEBAN GRANERO

“Tenim un pla psicològic i tàctic per Las Palmas; cal guanyar sí o sí”, deia el mig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)