Espanyol

Espanyol

Primera divisió

La gran crisi truca a la porta

Després de quatre derrotes en cinc partits, el conjunt blanc-i-blau està obligat a guanyar al camp d’un cuer en ple festival d’entrenadors per distanciar-se del descens

La baixa de Javi Fuego obliga a trencar l’onze habitual

Si la lliga de l’Espanyol va del setè al quinzè classificat, ara n’ha quedat fora. I per la part baixa. Quatre derrotes en cinc partits han dut els blanc-i-blaus a ser setzens i veure’s obligats a reaccionar avui a Las Palmas, sobretot amb l’Atlético de pròxim rival i l’aturada de Nadal a tocar.

L’Espanyol va ressuscitar l’Alavés fa unes setmanes i avui no hi ha de tornar. Mendizorrotza va ser l’inici de la cursa accelerada per perdre la identitat i alimentar els dubtes. Avui es poden engreixar mòrbidament obrint les portes a una crisi després de sentir dilluns per primer cop crits contra l’entrenador. Las Palmas és cuer amb onze derrotes en quinze partits, i Paquito Ortiz exercirà d’entrenador interí. Ja n’han destituït dos i venen del trist espectacle de fitxar Jorge Almirón i descobrir que no complia els requisits per ser entrenador en la lliga. Paco Jémez apareixerà al gener, amb un estil als antípodes de l’arrencada amb el català Manolo Márquez. Una confusió de la qual els periquitos han de treure profit en un duel que ben segur que serà amb pocs gols. Són els pitjors de primera divisió, amb onze en quinze partits. “Hem de xutar més aquest any que l’anterior per fer els gols que fèiem. Els gols en contra ens portarien a una posició molt bona, però fer-ne onze no. És el més clar i obvi que falla. Si no marquem no tenim marge d’error. Tenim molts jugadors que han d’ajudar a fer que millori. Estem tranquils perquè la ratxa se superarà. Són coses que poden passar, tot i que ens està fent mal”, relativitzava Quique Sánchez Flores.

L’entrenador de l’Espanyol haurà de canviar avui l’onze habitual. Javi Fuego, amb un petit problema muscular, no va viatjar i la convocatòria, amb quatre centrals i sense Diop, convida a pensar en un David López avançant la posició al mig del camp i la inèdita parella Naldo-Hermoso al darrere. Les dues alternatives serien situar Víctor Sánchez al mig, amb Javi López de lateral o arriscar amb la vida més creativa, que situaria Marc Roca o Granero al costat de Darder al doble pivot. Amb uns o altres, l’Espanyol està obligat a reaccionar aquesta tarda a Las Palmas per no pensar en un Nadal complicat.

ELS ENTRENADORS

No hem gastat cap bala provant coses diferents. Fins ara hem esperat els jugadors que pensàvem que podien donar més
És una situació difícil per a tots dos, però només em preocupo del meu equip. El partit serà complicat
Paquito Ortiz
Estem tranquils perquè la ratxa se superarà. Són coses que poden passar, tot i que la falta de gol ens està fent mal
Quique Sánchez Flores

David López serà titular amb la màscara

Un dels maldecaps de Quique Sánchez Flores era la recuperació de David López. El defensa de Sant Cugat del Vallès és, juntament amb Pau i Aarón, un dels pocs que han disputat tots els minuts fins ara i a diferència dels altres dos, ni tan sols va tenir descans en a la copa del Rei. Però dilluns un cop de colze de Stuani li va fracturar el nas. I el dolor va anar endarrerint les proves amb la màscara. La sessió preparatòria d’ahir a la ciutat esportiva Dani Jarque va servir perquè s’hi acostumés, i Quique Sánchez Flores va deixar clar després a la roda de premsa que el central del planter serà a l’onze titular. “Està molt bé. S’ha fet tot ràpid i les sensacions han estat bones, jugarà”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)