Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Es neguen a reaccionar

Jornada 16. El conjunt blanc-i-blau desaprofita la visita al cuer i alimenta la mala ratxa en veure com li igualen un doblet de Gerard Moreno amb Pau aturant un penal al minut 95

Quan guanyes 0-2 al camp del cuer, amb opcions de fer el tercer en ple concert de xiulets i crits demanant dimissions no pots permetre la resurrecció del rival. I menys quan a falta de deu minuts ho tens en aparença tot controlat. Però l’Espanyol es nega a deixar la crisi i ha vist com del doblet de Gerard Moreno s’ha passat al 2-2 a tocar del xiulet final i encara gràcies que Pau ha aturat un penal a l’últim instant.

Tal com va deixar entendre Quique Sánchez Flores a la prèvia, avui ha passat al pla B. Intocables com Jurado i Piatti han quedat a la banqueta i la baixa de Javi Fuego ha comportat una posició més avançada de David López, amb l’estrena aquesta temporada de Duarte. Sergio García ha tornat a l’onze titular i Granero ha debutat a l’alineació inicial. L’inici del duel ha estat obert, si bé la primera oportunitat ha estat del Las Palmas amb un xut dins l’àrea de Calleri al minut 14 que Pau ha desviat a córner. Els blanc-i-blaus, però, són els qui s’han avançat al 19’ amb una passada des de la dreta de Víctor Sánchez que ha deixat sol Baptistao davant del porter. El brasiler ha donat el gol fet a Gerard Moreno.

Las Palmas ha acusat el cop i se li ha notat el pes de les onze derrotes i els tres canvis d’entrenador en quinze jornades. Ha tingut més la pilota, però sense idees i l’Espanyol a la contra amenaçava de fer sang, malgrat acusar també de forma palpable la ratxa de mals resultats. En el minut 40 David López ha vist el moviment en diagonal de Sergio García dins l’àrea i el davanter ha lluït sang freda per aguantar, retallar un defensa i enviar la pilota rasa al segon pal, on Gerard Moreno tampoc ha desaprofitat el regal. 0-2. I increment dels xiulets i les esbroncades. D’immediat el pitxitxi periquito ha tingut el hat-trick amb una entrada per la dreta de David López i centrada rasa amb rematada desviada per poc.

La segona part ha mantingut la tendència, amb contres molt perilloses de l’Espanyol, sovint amb Sergio García pel mig. En el 59’ Baptistao es va entretenir massa quan s’escapava sol i Quique Sánchez Flores ha mogut la banqueta amb les entrades de Piatti i Marc Roca. Els locals s’han anat estirant i han aparegut per primer cop en atac.

El partit semblava controlat fins que en el minut 80 Toledo ha desbordat Víctor Sánchez i la passada enrere ha connectat amb Loïc Rémy per l’1-2. Els canvis a Las Palmas han comportat l’aparició de vies per fer mal a les bandes i a dos minuts del final Calleri ha rematat de cap una centrada des de la dreta per consumar el gerro d’aigua freda en el 89’. I encara gràcies perquè acte seguit el travesser ha impedit el tercer dels canaris. Gerard Moreno l’ha tinguda a l’últim instant, però la volea ha sortit fregant el pal. Encara hi ha hagut marxa per al darrer ensurt amb un penal de Jurado, però Pau ha aturat el llençament de Jonathan Viera al 95’ des dels onze metres.