Espanyol

El protagonista

Óscar Duarte

Tanca l’any amb un somriure

El defensa deixa enrere un 2017 negre en què ha hagut de superar la pitjor lesió de la seva carrera

Duarte,com va passar fa tres anys amb Héctor Moreno, es pot convertir en el millor fitxatge de l’hivern

Óscar Duarte (Masaya, Nicaragua, 1989) deixarà enrere el 2017 sense pena. L’any que acaba ha estat el pitjor de la seva carrera. El costa-riqueny ha hagut de superar la pitjor lesió de la seva carrera. El 18 de març quedarà gravat per sempre a la seva memòria, el dia que es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Va haver de treballar de valent per reduir els vuit mesos de baixa que li marcava el diagnòstic mèdic inicial. Un treball que el va obligar a aparcar les vacances i treballar cada dia. Només es va permetre un dia de descans, el 3 de juny, el dia del seu aniversari, per celebrar-ho amb la família a la seva Nicaragua natal i al costat de Manolo González, fisioterapeuta i cap dels serveis mèdics de l’Espanyol, que va seguir la seva evolució nit i dia. La seva lesió la va superar a finals d’octubre, quan ja va entrar en la dinàmica de grup però l’oportunitat de tornar a sentir-se futbolista no li va arribar fins al 12 de novembre amb Costa Rica. El seleccionador li va donar minuts per anar agafant la forma. Tot i això, estava en espera de tenir continuïtat amb l’Espanyol. Quique Sánchez Flores no podia arriscar-se a fer-lo jugar. El veia amb falta de ritme malgrat el seu exigent treball de preparació. La mala ratxa de resultats també li jugava en contra i el preparador no trobava cap oasi o resultat còmode per anar donant-li entrada i evitar que estigués molt exigit en un partit. Al final, el madrileny es va veure obligat a fer el pas i apostar per l’internacional costa-riqueny. Ho va fer de manera sobtada a Las Palmas. Duarte era la gran novetat de l’onze en un partit a vida o mort per als interessos blanc-i-blaus. El central va passar la prova amb nota i va reblar el clau divendres contra l’Atlético. Un partit de màxima exigència en què no va concedir cap ocasió als davanters colchoneros a excepció d’una única arribada de Kevin Gameiro. “Me n’alegro molt per Óscar. Venia d’una lesió molt llarga i està demostrant el gran central que és”, va manifestar David López, que ha vist com el bon rendiment de Duarte li ha possibilitat allunyar-se de la defensa per tornar a la medul·lar en el canvi que ha experimentat l’equip. Duarte serà el millor fitxatge d’hivern per a l’Espanyol, una circumstància similar a la que va viure l’Espanyol fa tres temporades amb Héctor Moreno després de trencar-se la tíbia. El mexicà va tornar al gener i es va convertir en un element clau per millorar la consistència de l’Espanyol. Duarte pot repetir la història de manera paral·lela.

18
Març.
Duarte es va lesionar a Ipurua en un salt fortuït que li va causar el trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.
2
Partits.
Són els que ha disputat el central aquesta temporada en lliga. Es va estrenar a Las Palmas i va tornar a jugar divendres contra l’Atlético de Madrid.
1
Dia.
És el temps que va descansar en el període en què va fer treball de recuperació. Ara el seu objectiu és disposar de minuts amb l’Espanyol, recuperar el seu millor nivell i disputar el mundial de Rússia amb Costa Rica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)