Espanyol

espanyol

canvi tàctic

La palanca del canvi

El retorn de David López a la seva posició natural al mig ha donat un nou aire a l’Espanyol

La presència del santcugatenc ha donat a Sergi Darder més mobilitat en atac per connectar amb els davanters

Quique Sánchez Flores tenia des de fa temps una idea al cap: situar David López a la medul·lar. El tècnic ho havia intentat la darrera temporada en un partit contra l’Eibar a l’RCDE Stadium. La fórmula, però, li va sortir malament. L’Espanyol va fer aigües en una primera part en què va encaixar tres gols. David López va tornar a jugar de central tota la temporada sense opció de tornar al seu hàbitat natural. El santcugatenc va tornar a fer aquest rol a l’eix central aquest curs. Quique no podia prescindir de la seguretat del capità a la rereguarda i a la seva sortida de pilota des del darrere. No volia tornar a arriscar-se. Provava diverses opcions a l’eix amb Naldo o Hermoso però David López era el nexe d’unió de la defensa. El kàiser particular de Quique. La temporada va anar avançant i l’entrenador blanc-i-blau va veure com les derrotes i la irregularitat de l’equip anaven devorant l’ànima de l’equip. Necessitava sacsejar els seus plantejaments i a Las Palmas va trencar el seu immobilisme amb full de continuïtat contra l’Atlético.

En els dos partits, i amb la soga al coll pels mals resultats, se la va tornar a jugar. L’Espanyol va millorar ostensiblement les seves prestacions a Gran Canària i divendres. Els blanc-i-blaus van jugar els seus millors minuts en aquests dos partits. Una de les claus d’aquesta metamorfosi era el retorn de David López a la medul·lar. Els blanc-i-blaus han guanyat consistència a la zona ampla i això redunda en benefici de les transicions ofensives de l’equip. Darder no s’ha de perdre en tasques més defensives i pot projectar-se més en atac per llançar els davanters. Aquest moviment de peces ja es va veure clarament contra Las Palmas en què Gerard, Sergio García i Baptistão van poder trepitjar àrea amb més facilitat i provar combinacions en zona de perill. Com més domini ofensiu més replegament del rival i menys desgast dels atacants blanc-i-blaus. Un moviment de peces de dòmino que ha beneficiat col·lectivament l’Espanyol. “M’he trobat molt còmode al mig. Ja m’havia adaptat molt bé a la posició de central després de tots aquests partits que he jugat aquesta temporada i l’anterior però al migcentre m’ho passo millor, hi estic més còmode. Crec que al final es nota en el meu joc. El canvi d’una posició, després de jugar de central, costa però estic content dels dos partits que he jugat al mig”, reflexionava de manera sincera el nostre protagonista. Tot i això, David López no es tancava les portes a jugar a l’eix central en benefici del grup: “No tinc cap problema a jugar de central o fer-ho al mig. Estic obert al que el tècnic em digui.” El futbolista també va explicar que el retorn a la seva posició originària es va gestar de manera natural: “El tècnic no m’ho va dir de cap forma especial. Va ser en un entrenament quan estàvem preparant el partit de Las Palmas. Va provar aquest onze i ho vam treballar uns dies.” Ara David López ha tornat a la medul·lar i vistos els resultats del seu canvi de posició sembla complicat que Quique es desdigui d’aquesta nova proposta tàctica. I més quan ha trobat en Óscar Duarte un central solvent i que, de mica en mica, està tornant al millor nivell.

Futbolista total

David López tanca un 2017 inoblidable. El de Sant Cugat ha jugat tots els minuts possibles el 2017. Un tot terreny clau i determinant per al joc de l’Espanyol i per a Quique Sánchez Flores. Si David López està en un bon moment l’equip ho nota i a la inversa. És un dels futbolistes franquícia de l’Espanyol i un dels grans encerts del mercat a l’estiu del 2016, quan el van repescar del Nàpols. “Aquesta dada em fa molt feliç. Hi ha molt de treball al darrere. Al final no és jugar sempre, sinó estar disponible per al tècnic, perquè pot haver-hi alguna lesió. Aquest any no ha estat així, ho he jugat tot i estic content.”

SÁNCHEZ FLORES

Arran de la mala dinàmica, el tècnic es va veure obligat a efectuar el canvi tàctic

CANVI DE ROL

“Estava adaptat a la defensa, però m’ho passo millor al mig i hi estic més còmode”, diu David López

SENSE ROTACIONS

El santcugatenc ho ha jugat tot aquest 2017 i no s’ha perdut cap partit de lliga

“Guanyar l’Atlético és el millor regal de Nadal”

El triomf contra l’Atlético ha estat un estímul anímic per a l’Espanyol. Els blanc-i-blaus han marxat de vacances de Nadal i no tornaran a la feina fins al 29 de desembre a la tarda. La plantilla està convocada a les 17 h a la ciutat esportiva Dani Jarque. Serà un moment per desconnectar, amb l’alleujament que va suposar guanyar l’Atlético de Madrid, que havia estat un any sense perdre cap partit a fora. “Feia partits que jugàvem bé, sobretot a casa, i contra l’Atlético les coses ens van sortir bé. És una victòria important contra un equip gran, acabar l’any i marxar així de vacances ens dona tranquil·litat. Aquest triomf ens ha de fer veure que tenim un grandíssim equip i que estem amb el tècnic. Necessitem estar units. Tots junts hem fet el gol del Sergio”, explicava David López, que afegia: “L’equip no es mereixia el que li estava passant. És el millor regal de Nadal possible.”

Així mateix, David López considera que l’equip ja va fer un pas positiu en l’últim desplaçament: “El futbol ens estava castigant massa. Encaixàvem un gol i psicològicament patíem massa. Partits que jugàvem bé, els perdíem. Si no ens arriben a marcar a Las Palmas hauríem guanyat el partit i la gent estaria contenta” , assegurava el mig, que tornava a insistir en el reforç moral del triomf contra els de Simeone, però actuava com a capità i no volia que l’eufòria es desfermés. “La victòria és un extra de moral important, és un impuls però seguim en un moment difícil. La premissa bàsica és no encaixar gols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)