Espanyol

Espanyol

El calendari de gener

Apuntalar les bones sensacions

El gener marcarà definitivament si la millora de l’Espanyol és substancial o només ha estat un miratge

El triomf contra l’Atlético va demostrar que el problema era la cotilla psicològica que afectava els jugadors

L’Espanyol ha vist com el triomf contra l’Atlético ha estat un bàlsam. La victòria ha estat el punt d’inflexió que necessita el conjunt de Quique Sánchez Flores per sortir d’una perillosa letargia. El conat de crisi sembla que s’ha esmorteït tot i que els homes importants dins de la plantilla ja avisaven que l’equip no havia sortit de la quarantena. El malalt ha sortit de l’UCI però encara està en observació a la planta hospitalària. El gener marcarà definitivament si la millora de l’equip és substancial o només ha estat un miratge. En tot cas, l’última victòria de l’any contra els colchoneros va posar en relleu que l’encotillament de l’equip era psicològic. Els futbolistes blanc-i-blaus estaven rendint per sota de les seves possibilitats però la debilitat mental estava devorant les prestacions i el rendiment del projecte. Una espiral de negativitat de la qual no s’albirava la fi. La palanca del canvi va arribar en el moment més inesperat i enfront d’un rival gegantí. L’Espanyol va mostrar la seva millor cara per tombar els de Simeone amb les seves pròpies armes. Contundència defensiva per ennuegar el futbol dels madrilenys i finor per convertir en atac una de les poques ocasions que van tenir davant d’Oblak. Havia tornat l’Espanyol més competitiu amb coses del passat: fermesa al darrere tot adobat amb un canvi tàctic amb la presència de David López al mig i l’esquema d’un trivot que sembla que serà una aposta recurrent en els propers enfrontaments.

El calendari del gener serà clau per acabar de posar a lloc i calibrar la millora dels deixebles de Quique Sánchez Flores. El primer repte passa per guanyar a Màlaga, a La Rosaleda. El repte serà doble. L’Espanyol no ha encadenat aquesta temporada dues victòries consecutives i a tot això s’afegeix el fet que tampoc han sumat cap triomf a domicili. Fins ara el balanç és de quatre punts lluny de Cornellà: contra el Sevilla, el Vila-real, la Real Sociedad i Las Palmas. Si l’Espanyol vol enlairar-se en la classificació necessita, sense més dilació, sumar de tres en tres lluny del seu feu. Més enllà d’això, el calendari és prou bo perquè l’Espanyol vagi recuperant els punts que ha perdut en el primer tram de lliga. No obstant això, el perill és el mateix conjunt blanc-i-blau. Un equip que s’ha mostrat força competitiu contra rivals d’alta volada però que s’ha diluït contra d’altres de menys qualitat com va demostrar amb les seves derrotes contra el Leganés, l’Alavés, el Girona o l’empat amb Las Palmas.

La copa de la il·lusió

Més enllà de la lliga, l’Espanyol afronta al gener un nou escenari que no tenia fa just un any: la copa. El curs anterior els blanc-i-blaus en fan quedar fora en la primera eliminatòria a mans de l’Alcorcón. Ara el generador d’il·lusions està en el torneig del KO. L’Espanyol jugarà els vuitens de final contra el Llevant i el repte és passar l’eliminatòria per alimentar l’ambició del col·lectiu i, de retruc, implicar tota la plantilla. Qui més qui menys encara conserva fresc a la memòria les semifinals que es van disputar fa tres anys amb Sergio González a la banqueta. Aquella copa va ser l’últim gran moment de comunió amb l’afició blanc-i-blava.

SENSE CONFIANCES

El nucli dur del vestidor sap que l’equip encara no ha sortit del pou i cal seguir alerta
Espanyol - Llevant
4 de gener (Copa)
Màlaga - Espanyol
8 de gener
Llevant- Espanyol
11 de gener (Copa)
Espanyol - Athletic
14 de gener
Espanyol - Sevilla
21 de gener
Leganés - Espanyol
28 de gener

PARTITS DEL GENER

El calendari és bo ‘a priori’ però els de Quique han fet figa enguany amb equips menors

Poden igualar els punts de la primera volta del 2016

L’última victòria de l’any contra l’Atlético ha obert un camí d’esperança a l’Espanyol amb vista al nou any. El primer repte que tindran al davant els deixebles de Quique Sánchez Flores serà igualar les xifres de la primera volta del curs anterior. Els blanc-i-blaus van tancar l’equador del campionat amb 26 punts al seu caseller. Ara mateix, els de Quique tenen vint punts gràcies al triomf contra els colchoneros. Per fer-ho es veuran obligats a guanyar els dos últims partits de la primera volta, el primer contra el Màlaga a La Rosaleda. Els andalusos estan en zona de descens i una hipotètica victòria refermaria l’ascens a la taula i la moral de l’equip. Per reblar el clau, els blanc-i-blaus es veurien obligats a encadenar una tercera victòria consecutiva en lliga, aquesta vegada a l’RCDE Stadium contra l’Athletic Club per sumar 26 punts i igualar l’estadística del primer any de projecte de Quique Sánchez Flores. Fer-ho corroboraria la millora substancial de l’equip després del Nadal i ajudaria a digerir una primera volta en què l’Espanyol s’ha mostrat com un equip massa irregular i no perdre de vista l’objectiu d’assolir les posicions nobles de la taula.

Més complicat seria arribar als 56 punts amb què es va tancar la lliga la temporada 2016/17. L’Espanyol va fer trenta punts que van servir per signar la quarta millor puntuació de la història del club i la segona millor del segle XXI. Però la victòria contra l’Atlético, un dels grans de la lliga, ha obert un nou horitzó competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)