Espanyol

espanyol

El mercat comença a sacsejar-se

L’Espanyol no sap res d’una proposició del Vila-real per endur-se Gerard Moreno aquest gener

L’entitat de la Plana Baixa ja va intentar el seu fitxatge aquest estiu i el davanter es va negar a canviar d’aires

“Podria haver-hi alguna sorpresa en aquest mercat”, deia dimarts el conseller delegat, Ramon Robert, en el transcurs de la visita de Nadal a l’hospital de nens. La “sorpresa” no va trigar a agafar cos ahir al matí. Pericos on line assegurava que havia arribat una oferta important per Gerard Moreno d’uns 20 milions d’euros. Un dels candidats podria ser el Vila-real, que podria tancar, en breu, la marxa de Bakambu al futbol xinès a canvi de 40 milions d’euros. Amb els diners frescos podria afrontar la compra de Gerard Moreno. Cal recordar que el club de la Plana Baixa té el 50% dels drets econòmics del davanter. Un percentatge que conserva des que Gerard Moreno va fitxar per l’Espanyol el 2015. No és la primera vegada que el conjunt groc s’interessa pel punta de Santa Perpètua. Sense anar més lluny, a l’estiu va intentar seduir Gerard Moreno, però el futbolista es va negar a canviar d’aires. El club va premiar la seva fidelitat renovant-li el contracte fins al 2022 el 10 de novembre i establint una clàusula de 40 milions fins al 30 de juny que pujaria fins al 50 a partir de l’1 de juliol.

La força que té el Vila-real és que només hauria de pagar 10 milions d’euros a l’Espanyol per aconseguir els serveis del davanter i, en cas contrari, el club blanc-i-blau estaria obligat a pagar a l’entitat de la Plana Baixa un mínim de sis milions per retenir el futbolista. Fins ara l’entitat presidida per Fernando Roig s’ha negat sempre a negociar la compra del percentatge de drets que conserva. Una maniobra que mai ha agradat a l’Espanyol i tampoc al futbolista, que sempre ha declarat que li agradaria que el club blanc-i-blau tingués la totalitat dels seus drets.

Malgrat aquestes informacions, el club blanc-i-blau ha negat a aquesta redacció l’arribada d’una oferta pel pitxitxi blanc-i-blau, que ja acumula 7 gols en la lliga i que ha disputat tots els minuts. Però els rectors de l’Espanyol són conscients que el mercat evoluciona, i no saben què pot passar en un futur no gaire llunyà.

La visió de Quique

Gerard Moreno és un futbolista clau per a Quique Sánchez Flores. El tècnic va parlar sobre la possibilitat que un dels seus referents a la plantilla pogués marxar aquest gener. “No ens consta cap oferta. Si arribés estaria al cas. Som pocs a l’àrea esportiva, hi ha Jordi Lardín i Òscar Perarnau”, deia el preparador, que, tot i això, deixava clar que si es donés aquesta situació seria el moment de calibrar cap a quina dimensió s’enfoca el projecte blanc-i-blau. “Tenim la idea assenyalada, des de fa dos anys, de créixer i aconseguir millors plantilles. Ens pot passar amb futbolistes joves, que poden destacar, i hem d’obrir la porta de sortida o bé d’altres no tan joves i això posa a prova l’estructura del club per reinventar-se i buscar solucions. No hi ha cap club que pugui tancar les portes al creixement i la carrera als jugadors”, argumentava el madrileny. En aquest sentit, el preparador sap que hi ha jugadors d’alt nivell que estan a l’aparador. “Hi ha futbolistes que tenen un alt nivell d’exposició al mercat. No tenim la necessitat de vendre, com fa uns anys, però si arriba una gran oferta i el club pot trobar solucions per reinventar-se és un camí per seguir millorant.”

El mercat tot just acaba de començar i el més calent és a l’aigüera.

SÁNCHEZ FLORES

“Això posa a prova l’estructura del club per reinventar-se i buscar solucions”

EL VILA-REAL

Té a prop la venda de Bakambu a la Xina per 40 milions i es fixa en Gerard Moreno

GERARD MORENO

Va renovar fa dos mesos, però el Vila-real té el 50% dels seus drets econòmics

Hernán Pérez i Álvaro Vázquez, fora de la llista

Hernán Pérez i Álvaro Vázquez van quedar ahir fora de la llista de convocats per al partit de copa d’avui contra el Llevant. Tots dos jugadors són els grans candidats a marxar en aquest mercat d’hivern. El badaloní té avançada la seva marxa al Nàstic, però se segueixen negociant els termes econòmics de la seva cessió. Més complicada serà la marxa d’Hernán Pérez. El futbolista té una alta fitxa (té prorratejada en el seu salari anual la compra dels seus drets econòmics que es va fer efectiva ara fa un any) i això dificulta que els nombrosos equips que han trucat a la seva porta frenin la seva contractació per l’elevat cost i altres s’ho segueixin rumiant en espera que l’Espanyol o el mateix futbolista rebaixin les seves pretensions econòmiques. El Màlaga, l’Alavés i l’Eibar són alguns dels interessats. “No incomoden. Són bona gent i la seva sort a l’Espanyol no ha estat bona, i som conscients de qui són i com són. Són companys i jugadors nostres, i els tractem així fins que no passi el contrari”, explicava ahir Quique Sánchez Flores sobre la situació d’aquests futbolistes que poden marxar en aquest mercat d’hivern.

L’altra cara de la moneda és la possibilitat d’incorporar alguna nova cara en aquest mercat. “Estem bastant limitats, però està bé que hi hagin solucions, com va apuntar Ramon Robert”, explicava el tècnic blanc-i-blau. El cert és que fitxar serà complicat pel límit salarial, i aquesta fotografia només podria variar de manera radical si es produeix una traspàs important en les properes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)