Espanyol

espanyol

mercat

El preu d’Hernán Pérez

Mercat. La dificultat per trobar un destí al paraguaià és la seva elevada fitxa. Cobra 2,4 milions d’euros bruts per any després de la seva millora de contracte signada el gener del 2017

Hernán Pérez vol marxar de l’Espanyol. Fa temps que el futbolista viu amb neguit i preocupació el seu ostracisme al club blanc-i-blau. Una falta de minuts que ja es va anar agreujant amb la segona volta de la passada temporada però que s’ha fet encara més acusada durant el present curs. Només cal mirar els minuts que ha disputat l’internacional en la lliga. La seva participació es resumeix en 140 minuts. Només ha jugat un partit de titular, i va ser el 27 d’agost contra el Leganés, i tres estonetes més contra el Sevilla, en la primera jornada, i contra el València i el Girona, l’11 de desembre passat, que va ser el seu últim partit que també va coincidir amb la seva darrera convocatòria. Des de llavors, el futbolista ha estat planejant una sortida en aquest mercat d’hivern. “Entenem que hi hagi jugadors que vulguin marxar, i ho respectem”, admetia aquesta mateixa setmana el tècnic, Quique Sánchez Flores, referint-se a la situació d’Hernán Pérez i Álvaro Vázquez. Tots dos davanters són els grans candidats a sortir en aquesta finestra d’hivern per la seva manca de minuts. Però tant el badaloní com el paraguaià tenen un problema en comú: el seu alt salari. Álvaro Vázquez fa temps que està perfilant la seva sortida al Nàstic, però el club tarragoní dona voltes a la seva contractació i no pot assumir els 600.000 euros de cost que cobra el badaloní en mitja temporada. Com a màxim arribaria a la meitat i l’Espanyol es veuria obligat a posar diners de la seva part per facilitar la sortida del davanter a Tarragona. Un fet que vol evitar l’Espanyol a tota costa per rebaixar el seu límit salarial i tenir l’oportunitat, per petita que sigui, de poder fer alguna incorporació abans del tancament del mercat.

Més difícil està la sortida d’Hernán Pérez. El paraguaià cobra 2,4 milions d’euros bruts per temporada. Així va quedar el seu contracte després de la renovació que va signar el gener del 2017. Cal recordar que llavors el club blanc-i-blau va assumir la compra del 50 per cent dels seus drets, que va prorratejar en el seu contracte. Un vincle que durarà fins al juny del 2020.

Molts són els clubs que han trucat a la porta de l’extrem interessant-se pels seus serveis: l’Alavés, el Getafe, l’Eibar o el Màlaga. Tots s’han posat les mans al cap quan han vist els diners que cobra el futbolista i la resposta sempre ha estat la mateixa: emportar-se el futbolista cedit però només fent-se càrrec d’un percentatge de la fitxa i mai de la seva totalitat fins a final de temporada. Ningú vol pagar 1,2 milions d’euros per mitja temporada. I aquí hi ha el problema per donar sortida a Hernán Pérez. L’Espanyol no vol posar diners de la seva butxaca i el futbolista tampoc està disposat a perdonar cap cèntim. La situació està bloquejada, però s’haurà de buscar una estratègia en els propers dies per trobar una solució. Hernán Pérez necessita jugar i sentir-se important i l’Espanyol tampoc vol tenir un futbolista a disgust en la plantilla. Els dies van passant, però la solució haurà d’arribar ràpid per donar marge de maniobra al club de destí, per aprofitar al màxim el seu futbolista, i a l’Espanyol, per alleugerir el seu límit salarial, que li permetria buscar algun efectiu nou.

EL PERQUÈ

Hernán Pérez té prorratejada la compra dels seus drets en el seu salari anual

ÁLVARO VÁZQUEZ

La seva situació és similar i gestionar la seva cessió també topa amb la seva fitxa

La piulada de la discòrdia

Hernán Pérez té uns dies neguitosos. El paraguaià és un home molt actiu a les xarxes socials tant en el seu perfil de Twitter com en el d’Instagram. La polèmica es va crear després del partit de copa contra el Llevant. Just acabat el matx, l’extrem va fer una piulada amb unes emoticones pensatives i unes altres amb una cara amb cremallera. La piulada va crear indignació entre l’afició i al cap de pocs minuts el futbolista les va esborrar adduint que no volia ferir sensibilitats, sinó que estava qüestionant l’arbitratge de Fernández Bordalán pel polèmic penal assenyalat a Víctor Sánchez. Molts van interpretar-ho com una queixa per no haver jugat. El cert és que aquella piulada no va agradar dins el vestidor i, per descomptat, tampoc a la plana major del club blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)