Espanyol

Any nou, tendència nova

L’equip blanc-i-blau vol deixar enrere ràpidament la desfeta de dijous a la copa del Rei i estrenar-se a domicili en la lliga

La baixa d’Óscar Duarte avui a La Rosaleda obligarà a tornar a l’esquema amb David López de central

L’Espanyol torna a tenir un d’aquells partits per variar la dinàmica i enfortir l’ànim. Els blanc-i-blaus tornen a visitar un equip amb problemes greus com el Màlaga, penúltim, amb capacitat per decidir a quina lliga vol pertànyer. Una victòria situaria els periquitos a cinc punts d’Europa i amb vuit de coixí sobre el descens i l’opció d’en uns dies cloure la primera volta amb els mateixos números que fa un any. O pot seguir sense guanyar a domicili i alimentar el desencís i la manca d’incentius.

L’Espanyol visita un equip en zona de descens. Fins ara això ha estat una alegria precisament per al rival. L’Alavés es va endur els tres punts sent cuer i un penal aturat per Pau en temps de descompte va evitar que Las Palmas fes el mateix en un duel que els periquitos dominaven per dos gols a deu minuts del final. Per tot plegat Quique Sánchez Flores s’aferrava al record de la passada campanya per reiterar que estan capacitats per trencar la mala dinàmica lluny de casa. “Toca anar als camps amb aquella passió i actitud de saber que no perdonarem les nostres ocasions. És la gran diferència amb la temporada anterior, quan vam anar a camps amb equips amb problemes com l’Alavés, el Betis o el Màlaga. L’èxit és silenciar els estadis, crear incertesa a la graderia i fer que les coses que van malament segueixin igual.”

L’Espanyol va rebre en la copa un altre cop anímic, que es va endur part de la injecció de moral que va comportar superar l’Atlético en l’últim duel del 2017. “Hem d’actualitzar, el camí és llarg i tenim present la dificultat de la temporada passada. Recordo el que vam fer, amb un gol i l’ànima per mantenir el resultat. El rival té una situació delicada i apel·larà a l’ànima i el treball”, alertava Quique, que de nou haurà de retocar l’onze. Ara que l’equip semblava oferir més bona cara amb David López al mig del camp, tocarà tornar a situar-lo de central per l’absència d’Óscar Duarte. El dubte és si mantindrà la línia de tres migcampistes o posats a tornar a l’esquema del primer any i mig amb el madrileny a la banqueta en sacrificarà un per tenir més arribada per les bandes amb Piatti. Any nou, vells hàbits.

ELS ENTRENADORS

Anar als camps amb la passió i actitud de saber que no perdonarem les ocasions, és la gran diferència amb la temporada anterior
L’Espanyol és un equip que és estrany que estigui tan avall, tot i que ha tingut partits que hauria pogut guanyar
Míchel
Gairebé mai ens quedem amb el partit anterior. El rival té una situació delicada i apel·larà a l’ànima i el treball
Quique Sánchez Flores

Lamenten que la sort no estigui acompanyant gens

Quique Sánchez Flores va donar la convocatòria amb l’absència destacada d’Óscar Duarte, l’home que havia permès gaudir per fi de David López al mig del camp. Les lesions generen maldecaps en el conjunt periquito, que té posicions com el lateral dret que és un no parar. “Afortunadament la lesió de Duarte és per poc temps, però l’Espanyol no té sort aquest temporada. En un joc d’atzar necessites que t’acompanyi, i no està passant.” El plany de l’entrenador blanc-i-blau no només apuntava a la part física. El Llevant es va endur el triomf dijous amb un penal que no s’hauria d’haver assenyalat i una errada individual. Ocasions clares i dos pals no van ser suficients per contrarestar-ho. Poca fortuna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)