Espanyol

La copa mostra la profunditat de la plantilla

Millora. Jugadors poc habituals han fet un pas endavant contra el Llevant, demostrant que són fiables

Una de les crítiques més repetides a Quique Sánchez Flores i a la direcció esportiva en el tram inicial de la temporada va ser que la planificació es va enfocar a aconseguir una plantilla àmplia amb 25 fitxes, però la confiança es reduïa a un grup petit de jugadors. La copa del Rei havia de servir per veure com responien peces poc habituals, i la reacció ha estat positiva, demostrant que hi ha recanvis fiables.

Un onze recognoscible. Quique Sánchez Flores ho havia anunciat i així va ser, però hi havia cares noves. La remuntada es va produir amb uns quants titulars i un grup de suplents. De la fiabilitat de Diego López sota els pals no hi havia cap mena de dubte, però la defensa era inèdita, i se’n va sortir molt bé. Els laterals van saber llegir que el canvi de sistema requeria que s’incorporessin sovint a l’atac i el segon gol, per exemple, surt d’una internada de Dídac. El mataroní ha acceptat un rol complicat, ja que Aarón és intocable, però els pocs cops que rep una oportunitat en treu una nota alta, mentre que Marc Navarro va anar de menys a més i va aguantar sense problemes els 90 minuts, un molt bon senyal. La parella de centrals era nova i un parell d’errades inicials de Naldo no li van restar solvència la resta de partit. I més tenint en compte que amb la recuperació de Duarte el brasiler exerceix de tercera o quarta opció.

Els laterals van rendir bé i Granero també està aprofitant la copa per guanyar-se la confiança de l’entrenador. El madrileny va ser decisiu contra el Tenerife amb el gol en la tornada i en els dos duels amb el Llevant ha ajudat a fer de l’Espanyol un clar dominador. “L’equip ha gaudit molt la victòria, perquè teníem il·lusió en la copa i perquè era un partit complicat en què havíem de marcar almenys dos gols, però ara ja hem de pensar que diumenge hi ha un altre partit contra un rival fort, i això no ens permet celebrar gaire el pas als quarts de final”, recordava ahir el madrileny.

El futur del migcampista

Si Piatti va ser dels millors en l’anada, Jurado va abandonar l’ostracisme recent per exercir de conductor de molts contraatacs. Malgrat massa pèrdues de pilota, el gadità va saber llegir el partit i generar perill al Ciutat del València. El contrapunt van ser dos joves del planter. Melendo va aprofitar el duel amb el Tenerife per demanar pas, però contra el Llevant només va disposar d’onze minuts a Cornellà i va quedar inèdit en territori granota. Com Marc Roca, que no ha aparegut en cap dels dos partits. El Leganés n’ha demanat la cessió, però primer cal saber què passa amb Quique.

SATISFACCIÓ

“L’equip ha gaudit molt de la victòria, perquè teníem il·lusió en la copa i era complicat”

CONTRAPUNT

El punt negatiu, la poca aportació de dos dels joves del planter: Marc Roca i Melendo

Hernán: “Vull recuperar el meu nivell a l’Alavés”

L’Espanyol va fer oficial ahir la cessió d’Hernán Pérez a l’Alavés fins a final de temporada i sense opció de compra. Hi havia diversos equips interessats en l’extrem internacional, però els bascos són els qui assumien un percentatge més elevat de l’alta fitxa que té des que va renovar. “El meu objectiu ara és recuperar ell meu nivell i ajudar l’Alavés. Estic molt content d’incorporar-me a l’Alavés i conec diversos jugadors del vestidor, així que la meva adaptació serà més fàcil”, va ressaltar el davanter paraguaià. El debut es produirà ben aviat, perquè Abelardo va anunciar que avui decidiria si l’emprava ja el cap de setmana contra el Sevilla. “Ens aportarà competència a la banda. És un jugador molt vertical, molt fort i amb qualitat i que fa anys que és a Espanya, així que no s’ha d’adaptar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)