Espanyol

Gerard, el que mai falla

El pitxitxi. El davanter s’ha convertit en el futbolista més destacat de l’Espanyol en la primera volta. Suma vuit gols, una quantitat que representa el 50% de les dianes fetes per tot l’equip

Gerard Moreno s’ha convertit en la referència absoluta de l’Espanyol. El davanter de Santa Perpètua ja va demostrar el seu talent golejador la temporada passada, en què va tancar el curs amb tretze gols en la lliga. Enguany sembla que aquests registres seran esmicolats, si les lesions el respecten. De moment, ja suma un gol més que l’any passat tancada la primera volta del campionat. El punta de Santa Perpètua acumula vuit gols dels setze que ha marcat l’Espanyol en aquestes primeres dinou jornades. És a dir, Gerard Moreno ha marcat la meitat dels gols del conjunt blanc-i-blau. Ha estat l’únic jugador que ha aguantat l’ofensiva periquita i ha millorat les seves prestacions. Ja queden lluny els tres gols de Leo Baptistão i els de Darder, Sergio García i Piatti, amb un gol cada un. Especialment significativa és la baixada de rendiment de l’argentí, que ha passat de ser el futbolista més determinant de l’any passat en la primera volta a estar diluït pels seus problemes al genoll, que arrossega des de la pretemporada i que li han impossibilitat mostrar el seu millor repertori futbolístic. Així doncs, l’únic jugador que segueix mantenint intacte el seu olfacte defensiu és Gerard Moreno. “És un futbolista que ens dona molt en l’aspecte defensiu. És el primer que defensa i sap retenir molt bé la pilota i combinar. Després, el que veiem tots, els seus gols i la força que té quan arriba a l’àrea. És una sort tenir-lo i tant de bo sigui per molts anys”, reflexionava ahir David López, que es desfeia en elogis cap al seu company.

Quique Sánchez Flores també té molt present la figura del davanter. Des que està a les seves ordres, el tècnic madrileny només ha prescindit d’ell en un únic partit de lliga. El motiu de la seva absència va ser per sanció. El preparador blanc-i-blau té en la figura de Gerard un punta modern i tot terreny. Té un ampli repertori i els seus moviments, sense sincronia, semblen una estratègia per despistar les defenses. La seva voracitat a l’hora de tirar la línia de pressió sobre l’àrea rival contagia la resta de companys. A més, s’ha convertit en un dels futbolistes més estimats per l’afició blanc-i-blava per la seva estima als colors. Fa tres anys va forçar el seu retorn a l’Espanyol provinent del Vila-real i en els últims sis mesos ha rebutjat dues ofertes del club groguet. L’Espanyol i l’afició respiren amb ell al camp i són conscients que Gerard és dels futbolistes que mai fallen, ni a la gespa ni en el terreny sentimental.

UN CAS ESPECIAL

És l’únic davanter que ha jugat tots els minuts de lliga en la primera volta

MILLORA REGISTRES

Suma un gol més que la temporada passada, en què va acabar la lliga amb tretze dianes

DAVID LÓPEZ

“Té molta força a l’àrea, és una sort tenir-lo i tant de bo sigui per molts anys”

Pau López, Aarón i Gerard Moreno ho juguen tot

Pau López, Aarón Martín i Gerard Moreno van tancar la primera volta amb el privilegi de ser els únics jugadors de la plantilla blanc-i-blava que han jugat tots els partits de la primera volta de lliga. Han estat els indiscutibles de Quique Sánchez Flores. Aquesta situació és especial per a Gerard Moreno, que ha estat l’únic davanter de la lliga que ostenta aquesta condició. Qui no s’esperava jugar-ho tot arribats a aquest punt és Pau López. El porter gironí va aprofitar la lesió de Diego López en la pretemporada per fer-se un lloc fix en l’onze. Unes grans prestacions que el fan ser una peça cobejada en el mercat per ser agent lliure. I el trio d’intocables acaba amb Aarón, que perdrà la seva condició en el proper partit contra el Sevilla. El de Montmeló serà baixa per sanció, ja que va veure la cinquena groga contra l’Athletic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)