Espanyol

diego lópez

jugador de l'espanyol

“No m’he de reivindicar, tothom sap qui soc”

Diego López. Va ser un dels protagonistes del derbi de copa amb el penal que va aturar a Messi. “Necessitàvem una alegria d’aquesta magnitud”, assegura

L’Espanyol respira felicitat. La victòria contra el Barça en el partit d’anada dels quarts de final de la copa a Cornellà ha disparat l’optimisme i la confiança d’un grup que està recuperant la fermesa i la fiabilitat del curs anterior. “Necessitàvem una alegria d’aquesta magnitud per seguir fomentant el projecte que hi ha en aquest club.” Qui parla així és Diego López. El porter va ser un dels artífexs de la victòria d’ahir. El penal que va aturar a Messi va ser clau per fer pujar l’adrenalina competitiva dels seus companys i, de retruc, de tot l’estadi. “El derbi sempre és apassionant, i més quan en els últims anys es perdien pràcticament tots. Va ser un partit per al record, per assaborir. Un triomf sentimental”, argumentava el gallec, que descrivia com es va gestar l’aturada del penal. “És complicat. Leo és imprevisible. Els ha llançat pràcticament a tots els llocs. Els dos últims penals que em va llançar van anar a l’esquerra. En aquesta ocasió vaig intentar aguantar el màxim possible. Em vaig decidir per l’esquerra perquè és on, estadísticament, ha llançat més penals.” Es dona la circumstància que Diego López és l’únic porter que ha aturat dos penals a Messi. El primer, el 2008 amb el Vila-real i el segon, dimecres. El porter no volia fer gaire cas de les estadístiques, com tampoc del seu paper d’heroi. Una situació que no es nova per a ell, però sí que arriba en un moment delicat per la seva suplència en la lliga. “Penso que és un penal, una acció puntual. Estic molt content d’haver-lo aturat, i el fet que ens ajudés per aconseguir el triomf. No penso a reivindicar-me, tothom em coneix, fa molts anys que som a l’elit i intento fer la meva feina tots els dies. Tinc la consciència molt tranquil·la i estic content”, apuntava el de Paradela, que posava de relleu el comportament col·lectiu de l’equip. “El plantejament va ser molt bo. L’any passat vam perdre per una acció que va marcar el partit, el seu primer gol. Tenim un equip amb una despesa física impressionant. Les nostres dades físiques són de les millors de la lliga. La segona part vam guanyar en profunditat amb Baptistão i Navarro. Vam fer un gran desplegament defensiu.”

Malgrat el magnífic resultat, O Pulpo sap que la tornada serà una tortura: “Serà complicadíssima i haurem de patir, perquè el resultat que tenim de l’anada és curt.” I deixava clar que l’eliminatòria té color blaugrana: “Per mi el Barça segueix sent favorit. Si no marquem, les coses seran molt complicades. Podem fer un gol. El Barcelona al seu estadi ha quedat molt poques vegades a zero, però tenim temps per preparar el partit i visualitzar-lo.”

LES FRASES

Messi és imprevisible. Em vaig decidir per l’esquerra perquè és on, estadísticament, ha llançat més penals
Per mi el Barça segueix sent favorit. Si no marquem, les coses seran molt complicades, perquè el resultat de l’anada és curt

“Melendo és un exemple”

Diego López va fer una aturada decisiva, que va ser el primer capítol del derbi. El segon el va escriure Óscar Melendo. El jove es va estrenar com a golejador amb el primer equip marcant en un derbi en el minut 88. Un guió de cine per a l’únic futbolista que ha passat per totes les categories inferiors del club blanc-i-blau, començant per l’Escola RCDE. “Me n’alegro molt per l’Óscar, perquè és un exemple del que és aquest club. Que un futbolista que s’hagi iniciat tan jove marqui en un derbi el seu primer gol com a professional és una alegria enorme. Treballa molt bé, té moltíssim talent i l’estimen molt dins del vestidors”, va dir Diego.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)