Espanyol

futbol

copa del rei

El maldecap de Quique és aturar Messi

La clau. En el partit d’anada, l’Espanyol va crear una teranyina defensiva que va contenir l’astre argentí

L’Espanyol visita demà el Camp Nou amb un mínim avantatge. El resultat de l’anada convida a un moderat optimisme a les files blanc-i-blaves. El clima no és d’eufòria, sinó de realisme. L’equip de Quique Sánchez Flores sap que haurà de tornar a fer un altre partit rodó si vol passar a les semifinals i, potser, ni així, li arriba la benzina per superar un Barça que està fent un primer tram de temporada espectacular. Els blaugrana arribaven al RCDE Stadium amb un targeta de presentació immaculada. 29 partits sense perdre. Una estadística que es va trencar a Cornellà de manera sobtada. I això que els d’Ernesto Valverde van tenir possibilitats de marcar. L’ocasió més clara va ser des del punt de penal. Messi va errar, des dels onze metres, gràcies a una estratosfèrica aturada del gallec.

Aquest detall va capgirar el guió del partit. L’Espanyol va créixer anímicament empès per l’atmosfera ambiental de Cornellà i el Barça va fer el camí invers. Melendo va posar la cirereta blanc-i-blava amb un gol apoteòsic dos minuts abans del final. Partit perfecte, però amb un Messi crepuscular. Es fa difícil dir que l’argentí va fer un partit dolent a Cornellà. El 10 blaugrana mai juga malament, o més ben dit, no va mostrar l’excel·lència que mostra en cada partit. La teranyina defensiva de l’Espanyol, amb un bon entramat a la medul·lar, va dificultar la circulació de pilota de Messi. Tot i això, va fer les seves conduccions característiques, però no va trobar cap receptor. El pla de xoc que vol utilitzar Quique anirà per un camí similar. Precisament aturar la fantasia de Messi és el gran maldecap de Quique. El tècnic sap que si l’argentí fa un partit al seu nivell, l’Espanyol ho tindrà molt difícil i diumenge al Benito Villamarín ja va deixar clar que no abaixa el pistó. “No vaig veure el partit contra el Betis, però sabem com és Messi i cal aturar-lo de qualsevol manera”, se sincerava ahir Leo Baptistão. Ara, enrabiat per la derrota a Cornellà, el seu joc pot ser un arma mortal per a l’Espanyol.

Quique va assajar en l’entrenament d’ahir diverses accions d’estratègia per sorprendre i contenir el rival. Sap que una jugada aïllada pot ser or pur per a un Espanyol obligat a marcar al Camp Nou per incrementar el seu percentatge de passar l’eliminatòria. Sánchez Flores tornarà a apostar pel mateix onze de l’anada, però el seu homòleg Valverde, que va reservar Rakitic i Luis Suárez, no se la jugarà i apostarà pel seu onze de gala. Un punt més de dificultat per a un Espanyol que somia a protagonitzar una nova nit màgica, ara al Camp Nou.

SINCERITAT

“Sabem com és Messi i cal aturar-lo de qualsevol manera”, deia Baptistão

ELS DETALLS

Ahir van assajar diverses jugades d’estratègia, ja que una jugada aïllada pot ser or pur

Baptistão: “L’eliminatòria està al cinquanta per cent”

Leo Baptistão considera que “ara mateix l’eliminatòria està al cinquanta per cent”. El brasiler va desgranar el full de ruta de l’enfrontament contra els blaugrana. “Estem molt contents del primer partit que vam fer. Va ser un partit molt seriós i hem de sortir una mica més motivats que en l’anada. Al dos-cents per cent, perquè el Camp Nou demanarà molt de nosaltres.” El davanter té molt clar a qui no vol veure demà. “A Coutinho el conec de veure’l jugar i l’única vegada que vaig jugar contra ell va ser en les semifinals de la UEFA contra el Vila-real. Si no pot jugar, millor per a nosaltres”, deixava clar el davanter, que visualitza el partit de manera positiva. “No pensem en les semifinals, primer hem de jugar aquesta eliminatòria i després ja et diré com em sentiré.” Tot i això, els periquitos volen esprémer al màxim les seves oportunitats al Camp Nou. “No hi ha impossibles, nosaltres pensem a passar. Quique ens transmet energia positiva. Anem amb molt respecte i humilitat. Hem de superar-los en intensitat i qualitat. M’imagino un partit molt positiu per a l’Espanyol i jugar amb intensitat i entusiasme. És un punt a favor marcar, però també hem de vigilar que ells no ens marquin.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)