Espanyol

espanyol

projecte a foc lent

García Pont: “No som rics”

El vicepresident deixa clar que no estan fent “un espanyol de retallades” però reconeix que el projecte ha d’anar més lentament. Una versió que també va recolzar Óscar Perarnau

El vicepresident, Carlos García Pont; el director general esportiu, Òscar Perarnau i el director esportiu, Jordi Lardín, han comparegut aquest matí al RCDE Stadium per valorar el tancament del mercat i en l’àmbit institucional cap a on camina el projecte. Precisament, el focus de la roda de premsa va estar en els objectius i quina velocitat de creuer portarà l’Espanyol del futur. “S’ha fet una regularització financera que ens dona una tranquil·litat. No hem de fer coses rares per sobreviure ni vendre un jugador per dos duros. No som rics. Podem fer les coses amb més calma. El projecte que teníem ha d’anar més lentament. No estem fent un Espanyol de retallades. Fitxar amb diners és molt fàcil però els nostres tècnics estan treballant optimitzant els recursos que tenim”.

Per la seva banda, Perarnau va corroborar la visió de García Pont i de l’alentiment del projecte. “Entenem que l’afició de l’Espanyol pugui tenir una frustració per haver generat unes expectatives que no eren del tot real. Nosaltres no podem fer inversions com altres equips de mitja taula de milions. No ens podem sortir del pressupost i estem treballant amb molta serietat i rigor”, deia el maresmenc que afegia. .“Més que parlar del projecte prefereixo parlar del context. Amb el pas del temps s’ha anat modificant i ralentitzant el projecte. Però s’està fent una bona feina i el que és més visible és el primer equip. S’estan posant tots els esforços per millorar i consolidar el nostre planter” i el tècnic anava més enllà en les seves argumentacions. “La inversió que s’ha fet ha anat més a un deute històric que teníem i no a la inversió esportiva. Anar més ràpid no vol dir que sigui millor”.

Indenticitat l’agressor

. D’altra banda, Carlos García Pont va anunciar que s’ha identificat l’agressor del derbi que li va llançar una bola de paper de plata la porter blaugrana, Cillesen. “Està identificat el llançador de la bola de paper de plata. Hi han dos camins: proposem l’expulsió com a soci del club i, en un altra banda, l’expedient administratiu que recull la llei de l’esport”. El club també està estudiant demandes per qui porti l’escut amb banderes amb l’escut de l’espanyol i per vulneració de la propietat intel·lectual. Així, en aquesta línia, el vicepresident va deixar clar la confiança de Chen en el que resta de temporada i espera un derbi tranquil a les grades. “Ha estat declarat d’alt risc hem demanat als Mossos d’Esquadra que no deixin entrat a grups que no estiguin identificats. Venen a fer soroll i bronca i no a disfrutar d’un partit de futbol. Hi han certs comportaments que no ajuden a que això sigui una festa de futbol”. García Pont també li va llançar un missatge a Gerard Piqué sense citar-lo. “Dins del futbol hi ha massa sang al cervell i ens deixem portar. Els que tenen un micro al davant tenen més responsabilitat del què no el tenen. El futbol ha de ser futbol”. I també explicava el perquè de l’escrit denunciant les paraules de Piqué i Busquets. “Tenim dues obligacions les directives de futbol. El primer es defensar el nostre club. Nosaltres hem suggerit en el nostre escrit i després hem volgut frenar el que pugui passar a la grada. Nosaltres amb la directiva del Barça tenim una bona relació”.

Balanç mercat.

La roda de premsa també va servir per fer balanç del mercat d’hivern que s’ha tancat amb l’arribada de Carlos “La Roca” Sánchez, la venda de Javi Fuego i la no sortida de Marc Roca. D’això va parlar Lardín. “Vam estar analitzant fins a última hora les diverses propostes però cap d’elles donava garanties que jugués el màxim de partits possibles. Marc Roca si surt és per jugar i sinó millor que es quedi perquè amb la seva professionalitat es guanyarà minuts”. Molt clar es va mostrar Lardín sobre la sortida de Fuego. “No estava prevista, deia el tècnic per deixar clar que “Javi Fuego va demanar sortir i quan un jugador demana sortint tan insistentment el millor, per salud de vestidor, és intentar treure el màxim possible per ell. Vist temes esportius i econòmics el millor va ser que Javi Fuego sortís”. Lardín també va mostrar-se tranquil i confiat per la professionalitat del tècnic. “Quique té contracte any i mig amb l’Espanyol. Quique va iniciar aquest projecte i ara el més important és la unió. I mister Chen sap que hi ha implicació perquè si no fos així s’hauria donat un canvi” i va deixar clar que “En cap cas (Quique) ens ha dit que busquem recanvi, tot el contrari. No és un tema que ens preocupi”

Per últim Lardín va tornar a donar per impossible la renovació de Pau. “L’Espanyol ha fet el màxim possible perquè Pau renovi. Si Pau vol alguna cosa ja sap on estem” i també va parlar d’Aarón que va rebre a l’últim dia de mercat una oferta de l’Everton per 20 milions d’euros. “Jo per oferta només entèn una cosa signada però en aquest mercat només hauríem venut per la seva clàusula” però deixava clar que a l’estiu caldrà fer un traspàs important. “Si hem de reforçar l’equip a l’estiu com volem hem de fer una bona venda”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)