Espanyol

Tot el pes de la responsabilitat de fer els gols

Secs. L’1-0 de Sergio García a l’Atlético és l’única diana d’un davanter que no sigui Gerard Moreno en tres mesos

Tercer derbi en pocs dies i l’encarregat de bregar en solitari i mirar d’aprofitar les escasses oportunitats que es generin serà de nou Gerard Moreno. El davanter de Santa Perpètua de Mogoda es troba més sol que mai davant del gol.

L’Espanyol es mou en uns paràmetres golejadors més que pobres. 18 en 21 partits. Els equips que tenen pitjors números ocupen zona de descens o n’acaben de sortir, com l’Alavés, quart per la cua. Gairebé la meitat (8) són obra del pitxitxi periquito, sense oblidar que del còmput total dos van ser en pròpia porteria. Cap equip de primera divisió té aquesta dependència de l’olfacte d’un sol jugador. En les últimes jornades Quique Sánchez Flores ha variat el sistema per passar del 4-4-2 o 4-1-4-1 al conegut com a arbre de Nadal, i la mesura, per obra directa o no, ha comportat que el gol deixés de ser exclusiva de tres. Darder, Marc Navarro i Hermoso s’han estrenat darrerament, tot i que tan sols el golàs del badaloní a Leganés es pot atribuir al nou esquema, que omple més el mig del camp i tracta que siguin els laterals que aportin profunditat.

Així, en el derbi de demà el més probable és que repeteixi la tàctica de la copa del Rei. En els dos partits Gerard Moreno va començar sol en punta, amb cinc migcampistes al darrere i Baptistão apareixent en la segona meitat per intentar aprofitar el desgast del Barça i estirar l’equip. I el punta de Santa Perpètua es va trobar una missió gairebé impossible de crear perill sempre en inferioritat numèrica. Va tenir l’única rematada clara en la tornada, just després de l’1-0, però li va sortir massa centrada. “Intentarem repetir el que vam fer en l’anada, en què l’equip va defensar molt bé, va saber jugar les cartes. És el camí a seguir. Sabem com juguen i hem d’intentar sorprendre’ls sent forts i durs, que els costi acostar-se i tenir ocasions.” Si ell no marca, costa una barbaritat que ho faci algú altre. La davallada dels davanters és evident. Piatti venia de fer la millor temporada de la seva carrera amb 10 dianes, i tan sols n’ha fet una. Ha desaparegut de l’onze. El registre és idèntic en Sergio García, que va fer el de la victòria contra l’Atlético abans de Nadal però que segueix lluny del rendiment esperat. El mateix passa amb Baptistão, xiulat en els darrers duels a casa per haver fallat ocasions clamoroses. En la lliga no veu porteria des de principis d’octubre.

Per tot plegat, la direcció esportiva va estudiar el mercat al gener per buscar un reforç, però no va trobar cap candidat que els fes el pes. Es va deixar marxar Álvaro, sense tapar el seu lloc amb cap alternativa. Tot el pes recau en Gerard Moreno.

AL CONTRAATAC

“Intentarem repetir el que vam fer en l’anada, en què l’equip va defensar molt bé”

DESCARTATS

El club va buscar sense èxit un reforç per a la davantera en el mercat d’hivern

“Qui tingui dubtes d’on som, que miri l’escut”

Un derbi sempre és un partit especial i l’Espanyol té mitja plantilla formada a les categories inferiors, jugadors que fa anys que es troben amb els blaugrana. En el futbol de base és un duel equilibrat, que varia quan arriben al primer equip. Motivació no els en falta i Gerard Moreno és dels qui més ho viu. Per això va intentar no entrar en consideracions sobre les declaracions de Piqué després de la copa, però va acabar deixant-li un missatge prou clar: “Són les seves declaracions i estem orgullosos de jugar a Cornellà-el Prat, no només és Cornellà. Tothom sap on es va fundar el club, i qui tingui dubtes que miri l’escut, que ho posa ben clar.” Malgrat tot, el davanter català va demanar que el derbi no surti de mare i que només sigui notícia el que passi a la gespa: “Volem que tot vagi bé. Espero un ambient fantàstic, que la gent gaudeixi del futbol, que per a això va al camp. Que sigui un dia tranquil, normal i que la gent i l’equip vagin de bracet.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)