Espanyol

Quique Sánchez Flores

Entrenador de l’Espanyol

“Un jugador no pot silenciar una afició i menys aquesta”

Quique Sánchez Flores estava content per no haver sortit derrotat contra el Barça per segon cop en pocs dies, però no podia amagar la desil·lusió pel gol en el tram final. El tècnic de l’Espanyol va recordar partits com el del València com a millor joc, però es va mostrar satisfet per haver estat capaç de tornar a complicar tant la vida a l’etern rival. “Hem fet partits millors, però aquest és dels bons, tenint en compte el nivell del rival, la quantitat de coses que has de fer bé perquè no brillin. Canviar cosetes no és fàcil i lamentem els últims vuit minuts perquè ens hauria agradat guanyar.”

El gol del Barça va ser obra de Gerard Piqué. Al tècnic de l’Espanyol no li va agradar el gest del central en la celebració i així ho va expressar. “Un jugador no pot silenciar l’afició, i menys una com aquesta. Els gestos queden i ja està. L’afició de l’Espanyol està molt per sobre i ho estarà en els pròxims dies.”

Celebracions al marge, Quique Sánchez Flores va explicar com havia planejat el partit, renunciant a l’esquema dels últims duels amb cinc migcampistes. Un segon punta per tenir més presència a dalt. “Hem sortit amb una aposta de jugadors una mica diferent, menys físics, però amb més possibilitats d’anar endavant. És un gran triomf poder canviar de sistema o no moure el dibuix, però que els jugadors siguin diferents. Hem tingut presència i hem mogut la defensa en diverses altures, però sense perdre energia, que és clau. De nou hem arribat molt bé a la fase final del partit i el camp ens ha perjudicat a tots. Ha afegit una mica d’èpica, que hauria estat superior amb la victòria.” Així, el partit va estar marcat en bona part pel clima, que Quique Sánchez Flores entenia que havia perjudicat els dos equips. “Ha influït molt, sobretot en el segon temps. Ens ha tret quatre o cinc contraatacs i al Barça li ha impedit desenvolupar el partit com voldria. S’ha jugat un bon partit i s’ha competit, ens queda el gust una mica amarg pel gol al final, però competint així anirem bé. El curs passat, aquesta era l’actitud, de ser un equip sòlid, amb pocs errors, molt organitzats, replegant ràpid, petits detalls que són intangibles, però que ajuden a sumar.”

Finalment, Quique va tornar a lamentar la falta de pólvora de l’Espanyol. “Hi ha molts intangibles, coses que sumen i que resten en funció del resultat. Sabem com volem fer les coses, però hi ha coses que depenen de l’atzar. Si una cosa ens està perjudicant és la falta de gol. Si un equip com el Madrid, amb tot el que té, pateix per falta d’arribada, imagina’t nosaltres. Hem de jugar partits diferents per falta de gol.” I va restar importància a la suplència de Messi. “Sabíem que sortiria quan el necessités l’equip. No hi era, però hi havia Coutinho, que el vaig veure fa dos anys al Liverpool i és un gran jugador. Cal valorar com hem neutralitzat un equipàs durant tants minuts.”

LA TÀCTICA

“Hem sortit amb una aposta de jugadors una mica diferents, menys físics”

PLUJA CONSTANT

“Hem arribat bé al final i el camp ens ha perjudicat a tots. Ha afegit una mica d’èpica”

LEO MESSI

“Sabíem que sortiria quan ho necessités l’equip. No hi era, però sí Coutinho”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)