Espanyol

Espanyol

Derbi amb el Barça

Sergio García es disculpa

La polèmica. El capità blanc-i-blau es va retractar de manera pública de la seva agressió verbal a Samuel Umtiti en el derbi assegurant: “En cap cas el meu ànim va ser racista”

Al derbi de diumenge al RCDE Stadium s’hi va viure tensió. La celebració de Gerard Piqué silenciant l’estadi amb el dit índex i les posteriors declaracions seves a la zona mixta han centrat la majoria del soroll mediàtic de les últimes hores. Un altre detall que va passar més inadvertit va ser la picabaralla dialèctica entre Samuel Umtiti i Sergio García. El davanter del Bon Pastor, que va entrar en la segona part, se les va tenir amb el central blaugrana. Tots dos jugadors van mantenir una picabaralla que va obligar els seus companys a separar-los. Tot va començar en una acció en el tram final del partit a l’àrea blaugrana. El davanter va sentir el contacte de central i va caure. El francès li va recriminar que s’havia tirat i aquí es va començar a elevar el to entre tots dos. Minuts més tard, Sergio García va fer una entrada a destemps al blaugrana i va veure targeta groga. Això va donar pas a un dur enfrontament verbal entre els dos futbolistes. Sergio García va explotar i li va dir “negre” a Umtiti. El francès va anar a buscar-lo, però Piqué el va frenar. Un cop acabat el partit, el capità blanc-i-blau es va dirigir al vestidor visitant per trobar-se amb el central i demanar-li disculpes per la seva actitud durant el partit.

Sergio García va anar més enllà i ahir al matí va publicar una nota en el seu compte d’Instagram ampliant la seva disculpa a tot el públic: “Abans de tot, aclarir que ahir mateix [per diumenge] vaig parlar amb Samuel. En cap cas el meu ànim va ser racista! Tots sabeu que la meva dona és d’ètnia gitana i que em vaig criar en un barri amb totes les races del món. El meu cunyat, amb qui m’uneix una forta amistat, també és afroamericà.” En el comunicat, el davanter del Bon Pastor acabava deixant clar que s’havia escalfat: “En la tensió del partit es diuen moltes coses que han de quedar en el camp. Força Espanyol!”

Cal recordar que el cunyat de Sergio García és l’exdavanter de l’Espanyol –ara és al Colònia alemany– Jhon Córdoba, que va jugar a les files del conjunt blanc-i-blau la temporada 2013/14 i va compartir vestidor amb Sergio García. En aquell temps al club blanc-i-blau va conèixer la seva actual parella, germana de la dona del capità blanc-i-blau. El davanter colombià va protagonitzar aquest estiu una de les vendes més importants de la Bundesliga canviant el Mainz 05 pel Colònia per 17 milions d’euros de traspàs.

POSTDERBI

Li va dir “negre” al central, però va anar al vestidor a demanar-li perdó personalment

ACTA ARBITRAL

No reflecteix res de la picabaralla entre el defensa i el davanter blanc-i-blau

VIDA MULTIRACIAL

“La meva dona és gitana i el meu cunyat [Jhon Córdoba] és afroamericà”

El capità no acostuma a estar al focus de la polèmica

Sergio García sempre s’ha caracteritzat per ser un futbolista tranquil al terreny de joc. En la seva llarga carrera a l’elit del futbol i els seus més de quinze anys de trajectòria pels camps de primera divisió no ha acostumat a ser un jugador dur, tot el contrari, ha estat més vegades víctima de la duresa de les defenses rivals. Una situació que es dona per la seva habilitat per desfer-se dels adversaris i per la zona del camp on juga. No obstant això, és cert que Sergio García ha viscut amb una tensió poc habitual els dos últims duels contra el Barça. El de diumenge al RCDE Stadium i el de fa dues setmanes en la tornada de copa al Camp Nou. El capità blanc-i-blau va ser protagonista d’unes entrades a destemps gens pròpies d’ell, com la que va fer a Umtiti, que va ser totalment desproporcionada. Aquesta duresa, de retruc, deixa palès, però, el seu compromís amb el club blanc-i-blau, en què és un dels futbolistes més estimats junt amb Gerard Moreno. El davanter de Santa Perpètua està agafant el relleu d’home tot terreny que tenia ‘Falete’ fa tres temporades abans de marxar a Qatar. Aquella va ser la seva millor temporada, amb 14 gols. Gerard ja n’acumula 9 i va pel camí de fer el seu millor any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)