Espanyol

Moure les peces per mirar de tapar forats

Lliga. Quique Sánchez Flores va provar de millorar el rendiment defensiu amb David López de central i Víctor Sánchez de pivot, recurs que només va emprar dos cops la passada campanya

Quique Sánchez Flores es va enfurismar per la necessitat de vendre Javi Fuego. Però l’asturià volia marxar perquè el Vila-real li millorava el sou i li allargava el contracte, factor important quan es tenen 34 anys, així que la seva etapa periquita ja és història. El primer partit sense el migcampista defensiu era a més contra un Barça intractable a la lliga i l’entrenador blanc-i-blau va optar per situar-hi Víctor Sánchez, en espera de veure com s’adapta Carlos Sánchez.

“Tots els entrenadors tenim extensions dins el camp i ell ho era.” Així raonava Quique Sánchez Flores sobre el pes de la baixa de Javi Fuego. En el primer partit sense l’asturià, el tècnic blanc-i-blau tenia tres opcions per tapar-ne l’absència. La primera era una aposta ràpida per Carlos Sánchez, acabat d’aterrar. La segona, Víctor Sánchez. Amb un punt de risc. El migcampista de Rubí és un tot terreny, infatigable, però els entrenadors anteriors ja acostumaven a situar-li un jugador defensiu al costat perquè té un punt anàrquic que li fa perdre la posició. Contra el Barça, risc doble, però se’n va sortir molt bé. La pluja va influir en la circulació de pilota dels blaugrana, així com la suplència de Messi, però el rendiment de Víctor Sánchez va ser molt elevat. La temporada passada l’entrenador de l’Espanyol tan sols va utilitzar-lo dos cops de pivot defensiu únic, en l’1-0 a l’Alavés i en l’última jornada contra un Granada més que enfonsat. El futbolista català va exercir sobretot de lateral i quan a partir de març va avançar la posició ho va fer al costat de Javi Fuego. La gran virtut de l’asturià és precisament la disciplina tàctica, no perdre la posició, acompanyar els moviments de l’equip i incrustar-se sovint entre els dos centrals.

La tercera opció era situar David López de pivot defensiu. El polivalent jugador de Sant Cugat del Vallès havia tornat a la posició natural en les darreres jornades, però amb ell s’aplica el tòpic de la manta curta en el futbol. Si se’l col·loca al darrere el joc del mig del camp baixa i si se’l situa on mostra més virtuts, la defensa no ofereix l’estabilitat i seguretat requerides. Entre un i altre maldecap, Quique Sánchez Flores va apostar per posar el futbolista del planter a l’eix central després de veure que en els dos darrers enfrontaments contra Sevilla i Leganés s’havien encaixat sis gols.

Missatge a Hermoso

David López ha exercit de líder de la defensa habitual des que va tornar l’estiu de 2016. El company va variant i enguany Mario Hermoso havia agafat el relleu de Diego Reyes, a qui no es va poder tornar a fitxar al mercat estival. El central madrileny ha passat de segona B a primera divisió i el procés d’aprenentatge obliga a pagar alguns peatges, que deriven en punts que acaben volant. Perillós en un equip que rendeix per sota de l’esperat. L’últim exemple es va viure a Leganés, en què el jove jugador va tenir un matí desafortunat, amb errors de col·locació –el punt que sap que més ha de millorar– i dos gols en pròpia porta. Quique va criticar-lo públicament, tal com havia fet quan van expulsar-lo al camp de l’Alavés. La conseqüència no es va fer esperar, amb la suplència al derbi. El rendiment de Naldo va a més i va oferir una molt bona actuació contra el Barça, que li hauria de servir per tenir continuïtat, ja sigui amb David o amb Duarte si el santcugatenc torna a avançar la posició. Moure peces.

Quique no es va voler precipitar amb Carlos Sánchez

Darder, Diego López i David López van viure un arribar i moldre. Però els tres van aterrar amb una aturada de la lliga pels partits de seleccions, així que van tenir més d’una setmana d’entrenaments. No va ser el cas de Carlos Sánchez. Quique Sánchez Flores va assegurar que físicament està molt bé, però amb només tres sessions de treball va optar per no precipitar el debut, reduït als quatre últims minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)