Espanyol

Gerard Moreno

jugador de l'espanyol

Gerard, el segell de qualitat

Si ell marca, l’Espanyol no perd. Aquesta tendència s’ha repetit al llarg de tot el curs

El davanter ha inaugurat el marcador en sis ocasions i és el remei a la sequera blanc-i-blava

L’Espanyol té un problema de gol evident aquesta temporada. Els blanc-i-blaus són el tercer conjunt menys golejador amb 19 dianes, només superat pel Màlaga (14) i Las Palmas (17), dos equips en zona de descens. La seva atonia amb el gol contrasta amb un bon to defensiu amb només 29 gols encaixats, que el situen com l’onzena defensa més solvent del campionat. El problema de l’Espanyol és la seva falta de gol. És el seu punt dèbil i en el qual treballa durant tota la temporada. Enmig de la grisor s’aixeca com una llum d’esperança Gerard Moreno. El davanter de Santa Perpètua s’ha convertit, per segon any consecutiu, en l’home gol dels periquitos. Un far que il·lumina el camí als seus companys. En el derbi de diumenge al RCDE Stadium va marcar el seu novè gol en lliga i va tornar a complir la màxima: si marca l’Espanyol no perd. El capità blanc-i-blau ha marcat en set partits de lliga, i en tots l’Espanyol ha marxat cap als vestidors amb algun punt a la butxaca i amb un balanç de quatre victòries i tres empats. Els gols del davanter han suposat 15 dels 25 punts que té ara mateix el conjunt de Quique Sánchez Flores al seu compte.

La seva incidència golejadora també es va fer palesa a l’hora d’inaugurar el marcador. Dels nou gols que ha fet, sis, un 60%, han servit per trencar la llauna. Això encara fan més letals les dianes del punta català, que valen el seu pes en or per desnivellar els enfrontaments. En aquesta estadística només trobem William José, que ha inaugurat el marcador en nou ocasions; Stuani (8) i Iago Aspas i Luis Suárez (7).

La seva transcendència al terreny de joc es fa imprescindible, i així ho dona a entendre Quique Sánchez Flores cada vegada que fa una alineació. Al llarg de totes les jornades de lliga un nom s’ha anat repetint de manera immutable i rutinària al llarg de les 22 jornades de lliga: Gerard Moreno. El pitxitxi blanc-i-blau ha disputat tots els minuts de joc possibles, els 1980. Un fet que el converteix en l’únic futbolista de camp que ho ha fet i l’escollit per rivalitzar amb els porters que són els privilegiats que acostumen a ocupar aquests llocs de titularitats absolutes com Adán (Betis), Dmitrovic (Eibar), Pacheco (Alavés), Ter Stegen (Barça) i Oblak (Atlético de Madrid).

Aquest fet no és nou per a un Gerard que s’ha acostumat a moure’s com un maratonià al terreny de joc. Infatigable en l’esforç i solidari en les cobertures defensives és un davanter tot terreny. “Ens dona molt més que gols”, recordava fa dues setmanes Quique Sánchez Flores. “És com treballa, però quan entra a l’àrea és un dels davanters amb més força de primera divisió”, assegurava David López, que desitjava veure’l molts anys vestint la blanc-i-blava per la seva gran qualitat. Aquest ja serà un altre assumpte que el club haurà de gestionar un cop acabi la lliga. El cert és que ara mateix, per implicació sentimental i rendiment sobre la gespa, l’Espanyol té molt pocs futbolista com ell a l’equip i la seva possible marxa ja comença a fer por a més d’un. De moment ja va rebutjar una oferta a l’estiu i una altra no la va voler ni escoltar aquest gener.

Espanyol - Celta 2-1
1 gol
Espanyol - Dépor 4-1
2 gols
Espanyol - Betis 1-0
1 gol
Espanyol - Getafe 1-0
1 gols
Las Palmas - Espanyol 2-2
2 gols
Espanyol - Athletic 1-1
1 gol
Espanyol -Barça 1-1
1 gol

IMPRESCINDIBLE

És l’únic jugador de camp que ha disputat tots els minuts de lliga possibles

JERARQUIA

Els seus gols han suposat 15 dels 25 punts que té ara mateix el conjunt de Quique

Una peça cobejada en el proper mercat d’estiu

Gerard Moreno és el futbolista amb més projecció de l’Espanyol junt amb David López i Aarón Martín. Tots tres estan sempre sota l’escrutini dels observadors internacionals que venen al RCDE Stadium per valorar les seves prestacions. En el cas de Gerard Moreno, la seva progressió en els dos últims anys està sent espectacular. Fa quatre temporades ja va demostrar al Vila-real que era un futbolista amb un gran talent. Marcelino García Toral, llavors entrenador del conjunt de la Plana Baixa, el reservava com a etern suplent. Tot i això, va acabar marcant 18 gols en totes les competicions que van jugar els grocs entre lliga, copa i Europa League. L’Espanyol no es va resistir en veure com el davanter es posava en la diana per tornar al planter que el va aixoplugar en la seva època de formació. Falta de regularitat en els seus inicis, l’any anterior amb 13 gols en 37 partits i enguany 9 en 22, li estan donant la regularitat i la confiança en el seu joc. No se li veu sostre competitiu, i el club ja es va afanyar a millorar-li el seu contracte fa dos mesos després que desestimés una oferta del Vila-real. La seva clàusula és de 40 milions d’euros, però el conjunt groc segueix tenint la meitat del seus drets.

El proper mercat d’estiu promet ser mogut, però Gerard Moreno amb la seva lluita, coratge i defensa dels colors blanc-i-blaus s’ha convertit en la nova referència de petits i grans a la graderia. I ho ha fet sense grandiloqüència, ni pearcings ni tatuatges. La seva rauxa i entrega han enamorat als aficionats, com la seva defensa a la sala de premsa de les paraules de Piqué: “Qui no sàpiga d’on és l’Espanyol que miri l’escut.” Una tensió que també es va traslladar a la gespa, on Moreno va recriminar a Piqué la seva celebració del gol fent silenciar l’estadi amb una entrada al central amb què es va jugar l’expulsió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)