Espanyol

espanyol

L’absència d’‘El Duende’és un buit que fa mal

Maldecap. L’equip blanc-i-blau enyora l’aportació de Pablo Piatti, que encadena lesions i baix rendiment

Fa un any l’Espanyol s’imposava al Màlaga per 0-1 amb un xut des de fora l’àrea de Pablo Piatti. L’equip blanc-i-blau enllaçava tres victòries que eren sinònim d’engrescament i l’extrem argentí signava el vuitè gol en la lliga, igualant el rècord personal. Encara en faria dos més, que amb l’afegit de la desena d’assistències el situarien entre els millors del campionat. Amb aquests números és normal que l’onze periquito el trobi a faltar, de nou amb el calvari de petites lesions que li impedeixen agafar el ritme i gairebé inèdit des que va arrencar el 2018. El seu últim partit va ser el 8 de gener contra el Màlaga a la Rosaleda i ahir ja va poder fer una part de la sessió amb el grup després de 20 dies de baixa.

Quan la UEFA va fer públic el millor onze de la lliga 2016-17, tot eren grans noms de Barça, Madrid i Atlético. Tan sols s’hi van colar dues excepcions. Manu Trigueros (Vila-real) i Piatti. Un any després l’argentí no només no té possibilitats de repetir, sinó que fins i tot ha caigut de l’alineació a l’Espanyol. El Duende està molt lluny dels registres de fa un any. Un únic gol, en el triomf contra el Celta al setembre i dues assistències.

La xacra de Piatti en la seva carrera han estat les lesions. No de greus, sinó de petites que no comporten una llarga inactivitat, però impedeixen agafar el ritme per poder rendir al nivell esperat. Com aquesta temporada. L’argentí ha anat tenint problemes com ara una distensió al genoll que es va fer contra l’Alavés, un parell de grips i un vessament articular al genoll dret que va impedir-li fer la pretemporada com hauria volgut i l’ha obligat a baixar el ritme d’entrenaments. Fins al punt de caure de l’onze perquè el rendiment estava molt per sota de l’esperat. Des que va arrencar el 2018, 63 minuts en la copa perquè no pot aguantar més i 25 a Màlaga. En els últims duels ha quedat fora de la llista de convocats, ara per una miàlgia al quàdriceps de la cama dreta.

Renunciar a les bandes

L’any 2018 està resultant un calvari per a Piatti dins d’una temporada per oblidar. Si en l’exercici anterior la banda dreta va ser un maldecap per a Quique, que no trobarà un inquilí fix, ara el problema s’ha traslladat també a l’esquerra. Sense l’argentí, el tècnic ha optat per un mig com Granero, deixant que sigui el lateral Aarón l’encarregat de donar profunditat a l’equip, fins i tot amb un canvi de sistema ajudat per la falta d’extrems. L’equip periquito és dels pitjors de la lliga ofensivament i en bona part és per la falta de l’aportació d’un Piatti que havia ofert el millor any de la seva carrera.

CONTRAST

La temporada passada la UEFA va triar-lo en el millor onze de primera divisió

EMPITJORAMENT

De deu gols i deu assistències ha passat a una única diana al mes de setembre

Demanant un extrem des de fa més d’un any

Els extrems han estat motiu de tensions internes a l’Espanyol. La mancança, concretament. La temporada passada Quique Sánchez Flores ja va trobar a faltar l’arribada d’un reforç en aquesta posició, que el va obligar a mantenir Hernán Pérez fins i tot quan el rendiment no era l’esperat. El paraguaià no només ha tingut un rol marginal en el nou exercici, sinó que ara està cedit a l’Alavés. L’estiu passat l’entrenador blanc-i-blau va tornar a demanar un fitxatge perquè desconfiava de l’extrem dret i fins i tot li hauria agradat una alternativa a Piatti. Però el pressupost era el que era, agreujat pel conegut mal càlcul en el límit salarial. La llista es va reduir a portar un davanter, amb la idea de passar Leo Baptistão a la banda dreta, però l’estiu va anar cremant dies i al final el tècnic madrileny va veure com ni una cosa ni l’altra. Hi havia massa buits a tapar i es va acabar centrant els esforços en un migcampista creatiu (Darder), malgrat deixar massa buides les bandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)