Espanyol

La recerca de la seguretat perduda

Quique Sánchez no deixa de moure peces a la defensa

El retorn de Duarte ha obert la porta als canvis i ha trencat una combinació que no acabava de convèncer l’entrenador

L’Espanyol va rendir molt bé en defensa contra el Barça. En un partit marcat per la pluja, els blaugrana tan sols van crear un parell d’ocasions de gol, però si Quique Sánchez Flores es manté fidel a les proves que ha fet en els darrers entrenaments, demà a Vigo hi haurà dues novetats. L’entrenador fa temps que busca l’estabilitat defensiva i no acaba de trobar la combinació que li faci el pes.

“Si faig tants canvis hi ha dues opcions: o soc boig o busco la combinació que funcioni millor. Crec que és la segona.” Quique analitzava així els moviments recents, ajudats per la reaparició de Duarte, la millora física de Marc Navarro i Naldo i les errades d’Hermoso. En les últimes vuit jornades només ha repetit línia de quatre en una ocasió i la desfeta contra el Girona va dur-lo a sacsejar l’onze i fer avançar David López. En la resta, sempre ha mogut alguna peça, sense acabar del tot satisfet. La porteria a zero a Màlaga –cuer– i amb l’Atlético. Dos de seguits que no van comportar repetir.

Marc Navarro i Hermoso

El dubte podria ser per què Quique Sánchez Flores mourà la defensa a Vigo si va funcionar bé. Un nom propi, Marc Navarro. El badaloní, si està bé, és l’opció que més convenç l’entrenador, que li retreu que no duri gaire temps sa i li costi dosificar els esforços. Dels tres partits que ha estat titular, en dos ha hagut de ser substituït, com en la copa contra el Llevant. Hipotecar un canvi és un preu massa alt per al tècnic madrileny. I un segon motiu: és un jugador ofensiu i contra un Celta que durà la iniciativa prefereix reservar-lo.

L’altra novetat seria Duarte. Quique entén que és el millor central pur que té i el dosifica després de vuit mesos fora per lesió. Està cridat a tenir un rol important, ja que és el comodí que li transmet prou seguretat per fer avançar la posició de David López. Naldo va ser arribar i moldre, però se’l va veure tan lent en les dues últimes jornades que va deixar pas a l’únic central que havia fet tota la pretemporada. Hermoso ha estat titular en 18 de les 22 jornades, però té errades que costen punts. Es va veure al camp de l’Alavés, a Eibar i especialment a Leganés. I l’altra novetat darrerament és el relleu a la porteria: amb Diego López, set gols en tres duels.

Amb tot, Quique Sánchez Flores va començar amb una alineació hereva de la defensa que tan bon resultat va donar el curs passat, però tan sols van deixar la porteria a zero en dues ocasions.

REFLEXIÓ

Si faig tants canvis hi ha dues opcions: o soc boig o busco la combinació que funcioni millor. Crec que és la segona
Quique Sánchez Flores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)