Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Golejadors de kilòmetre zero

Gerard Moreno i Iago Aspas protagonitzaran un duel de pitxitxis a Balaídos

Els dos davanters han sorgit dels respectius planters, Sant Adrià i A Madroa, i demostren que el talent casolà també serveix per fer gols

Una imatge es va repetir en els últims derbis que van jugar Gerard Moreno i Iago Aspas. Els dos davanters van petonejar els seus escuts. L’ocasió s’ho valia. El davanter català celebrava el seu primer gol contra el Barça al RCDE Statium i Iago Aspas marcava dos gols a Riazor contra el seu etern rival, el Deportivo. Avui tots dos puntes seran la referència de l’Espanyol i el Celta de Vigo a Balaídos. Els camins dels dos golejadors tenen cert paral·lelisme. Tots dos han demostrat que per ser la referència ofensiva dels seus equips no cal haver estat als antípodes del planeta Terra o tenir un nom exòtic. Gerard i Iago són noms comuns a Catalunya i a Galícia, respectivament. Aquesta naturalitat de l’antropònim també es trasllada a la gespa. Cap d’ells no tenen l’aparença de futbolistes a l’ús. Els mires de dalt a baix i no tenen cap tatuatge visible i els seus pentinats són d’estil clàssic. El seu físic tampoc els delataria com a jugadors d’elit i podrien passar desapercebuts entre una multitud. Potser aquesta presència normal forma part del decorat o d’un ritual especial per despistar els seus adversaris.

El cas és que els dos futbolistes es transformen quan trepitgen un terreny de joc, i ho fan gràcies a la seva intel·ligència i lectura de partit. No són els més ràpids ni els més contundents, però tenen l’habilitat per pensar un segon abans que la resta, i això quan arribes al balcó de l’àrea significa veure el futur abans que el rival de torn pugui avortar un moviment letal. Gerard Moreno i Iago Aspas estan sublimant el seu futbol amb el pas del temps. El gallec, collita del 1987, té cinc anys més que el català. És un alumne avantatjat que ha guanyat maduresa després del seu Erasmus a Liverpool i el seu pas pel Sevilla. A més, ha rebaixat la seva follia de joventut i ha aparcat aquella aire tronat que desubicava els seus entrenadors. Així ho demostren els seus números, 15 gols en 22 jornades, que el converteixen en el tercer golejador de la lliga per darrere de Messi i Luis Suárez. La cosa no acaba aquí, el de Moaña pot presumir de tenir la millor mitjana d’eficàcia de la lliga. Només necessita 3,2 xuts per marcar un gol. L’any passat ja va fer 19 gols en la lliga, el seu millor registre, però enguany sembla que l’esmicolarà amb facilitat. “Gerard Moreno està al nivell de Iago Aspas. Són jugadors de molt nivell i determinants per als dos equips. A Iago ja el coneixem i li hem de donar un tracte de nivell i sabem què pot fer de mig del camp cap endavant”, assenyalava ahir el tècnic de l’Espanyol, Quique Sánchez Flores. Ara mateix, Gerard Moreno lluita per ficar-se en l’escalafó d’Aspas, però cal tenir en compte la diferència d’edat i que el gallec a l’edat de Moreno no havia arribat als registres golejadors del capità espanyolista. Tot i això, la diferència també rau en l’estil de joc del Celta i de l’Espanyol. Moreno necessita l’aixopluc, o més ben dit, l’acompanyament, del seu equip per brillar més en atac. Tot i els problemes ofensius dels blanc-i-blaus, Gerard ja acumula 9 gols en la lliga i va pel camí decididament de superar els registres de l’any passat, en què va arribar als 13 gols. Aquesta tarda a Balaídos un dels duels de la 23a jornada de lliga serà el cara a cara entre Iago i Gerard. Dos puntes amb un aire similar que van aprendre l’ofici als carrers de la terra que els ha vist créixer. Golejadors de kilòmetre 0.

3,2
xuts
necessita Iago Aspas per fer un gol. És el davanter amb més eficàcia de tota la lliga.
22
partits.
Gerard Moreno és l’únic jugador de camp que ha jugat tots els minuts de lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)