Espanyol

espanyol

Primera divisió

L’últim tren per il·lusionar-se

Els blanc-i-blaus han d’aprofitar l’impuls anímic del derbi per iniciar el seu ascens en la classificació i deixar enrere la seva irregularitat endèmica

Guanyar el Celta suposaria recuperar l’alegria i evitar caure en terra de ningú

L’Espanyol no guanya en la lliga des del 8 de gener a Màlaga. Aquell triomf a La Rosaleda ha estat també l’única victòria del conjunt blanc-i-blau a domicili en tot el campionat. A aquesta tendència lluny de casa s’hi afegeix que des d’aquell últim triomf els de Quique Sánchez Flores han enllaçat quatre jornades sense guanyar. Pel mig, això sí, els periquitos han tingut un duel de copa contra el Barça i un altre derbi de lliga a l’RCDE Stadium. Precisament la imatge competitiva mostrada contra els blaugrana ha de ser l’impuls anímic que han d’aprofitar els deixebles de Quique Sánchez Flores per demostrar-se a si mateixos que tenen possibilitats reals de ficar-se en la lluita per a Europa, o com a mínim, aspirar a superar la vuitena posició del curs anterior. “El derbi ha estat una injecció de moral per als jugadors i aficionats. Ara ho volem deixar enrere i el que busquem és ser regulars”, diagnosticava Quique Sánchez Flores conscient que el seu equip ha d’evitar caure en terra de ningú, en la grisor més absoluta que faria de la temporada un martiri sense fi. El madrileny sap com i què cal fer per créixer a la taula i acostar-se a les posicions capdavanteres. “Hi ha molts equips que no estem en aquesta situació i depenem d’agafar una bona ratxa de resultats que ens porti a il·lusionar-nos i a no estancar-nos. No tenim por i no ho hem pensat mai, però ens agradaria aconseguir bons resultats per il·lusionar-nos com la temporada passada.”

Quique Sánchez Flores sap que al davant tindrà un equip afilat com és el Celta de Vigo i que lluita per assentar-se en les posicions capdavanteres.“El del Celta és un projecte amb cara i ulls que ja està establert fa cinc anys. Un equip a qui li agrada ser protagonista dels partits i amb jugadors molt determinants al davant. Ja vam fer un bon partit contra ells a casa nostra i hem demostrat que podem competir bé i aquest és el repte que perseguim de nou.” Ara la distància entre gallecs i catalans és de sis punts. Els locals ha agafat embranzida sumant 9 dels últims 12 punts en joc. L’única ensopegada va ser a domicili contra l’Alavés i ara esperen reconduir aquesta situació sepultant les il·lusions del periquitos. “Més que no enllaçar dues derrotes, és tornar a trencar la ratxa de derrotes. Aconseguir iniciar una altra tan llarga com l’anterior. Hem de ser capaços i per això el partit contra l’Espanyol té aquesta importància. Anem entrant en una fase de la lliga en què no hi ha partit fàcil”, va indicar Juan Carlos Unzué. El tècnic del Celta no es refia dels blanc-i-blaus. “És un equip molt complicat perquè els conjunts de Quique són molt organitzats. Té jugadors de qualitat i una plantilla experimentada. Per poder guanyar necessitem una molt bona versió. És un equip més semblant per la manera de jugar a l’Alavés, d’esperar enrere l’error nostre i deixar-nos la pilota. Es troba còmode sense la pilota i imagino que esperarà això més enllà que pugui pressionar alt si ho necessita”.

D’altra banda, Quique Sánchez Flores té previst fer un marcatge especial per anul·lar l’eficàcia golejador de Iago Aspas. El de Moaña és un veritable corcó per a les defenses i posarà a prova l’eix central català. La mobilitat del davanter obligarà Quique a apostar per la versatilitat de Duarte i possiblement Naldo, que va fer un gran derbi però més estàtic, romangui a la banqueta.

En definitiva, un duel de nivell per a un Espanyol que vol aspirar a fer un salt endavant.

LES FRASES

Volem agafar una ratxa de bons resultats que ens portin a il·lusionar-nos i a no estancar-nos
És un partit molt complicat perquè els equips de Quique són conjunts sempre ben organitzats
Juan Carlos Unzué
entrenador del celta de vigo
Aspirem a assolir bons resultats per il·lusionar-nos com la temporada passada
Quique Sánchez Flores
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)