Espanyol

Dos partits consecutius corrent rere la pilota

Cansat. El Celta i el Barça són els dos equips que més han amagat la pilota a l’equip blanc-i-blau, que diumenge a Balaídos va ser dominat pels de Vigo com tan sols l’Alavés ho havia estat abans

Quique Sánchez Flores i els jugadors tenien clar que la imatge que l’Espanyol va oferir a Balaídos estava lluny de l’esperat, per molt que Gerard Moreno rescatés un punt a l’últim instant. L’entrenador blanc-i-blau i una part del vestidor ho van atribuir a les virtuts d’un Celta que amb Juan Carlos Unzué aposta per tenir la pilota i fer de la combinació la gran virtut, però un repàs dels partits anteriors deixa clar que el domini dels de Vigo contra els blanc-i-blaus té pocs precedents.

L’Espanyol va lligar un gol en el primer atac. Era pràcticament el primer cop que els blanc-i-blaus tenien la pilota i a partir d’aquí la van veure ben poc. Dues rematades més, una de les quals va anar entre els tres pals i va ser el 2-2. “Sabem que el Celta té moltes armes, que et tanca. Ho ha fet contra grans equips i també ho ha fet amb nosaltres”, va explicar Quique Sánchez Flores. El Celta va dominar la possessió a plaer (72-28%) i va arribar amb facilitat, amb 18 rematades. Malgrat les paraules del tècnic, el conjunt blanc-i-blau gairebé mai s’ha vist tan superat aquesta temporada. En la primera volta, el repartiment va ser de 35,5-65,5%, però el nombre d’arribades va ser igualat. Marcar ràpid i tancar-se massa, com a Anoeta, on també Baptistão va veure porteria en el minut 9 i la pilota va ser sobretot per a la Real Sociedad (62-38), com les rematades (19-4).

El mirall de l’Atlético

El cas del Celta va ser exagerat. Per trobar un altre rival que hagi amagat tant la pilota com els de Vigo cal anar al Barça. La setmana anterior, i malgrat la pluja, encara va tenir més la pilota (26-74), si bé hi va haver més equilibri en els xuts (7-12). Al derbi del Camp Nou, la diferència va ser encara més palpable, i es va establir el rècord negatiu d’aquesta campanya (76,5-23,5). En cap altre duel l’Espanyol ha cedit tant la pilota, en cap ha passat del 70%, ni tan sols contra el Real Madrid (64-36) o contrincants amants d’apoderar-se de la possessió com el Betis de Quique Setién (39-61) o el Sevilla de Berizzo (62-38).

Així, cap equip, excepte el Barça, ha amagat tant la pilota a l’Espanyol com el Celta diumenge. I ni tan sols els blaugrana van limitar tant les arribades dels blanc-i-blaus. I tampoc és cert que els de Vigo tanquin tothom, fins i tot els grans equip. Tan sols contra l’Alavés (26-74%) els homes d’Unzué van tenir més la pilota, gens estrany tenint en compte que contra els bascos fins i tots els blanc-i-blaus van dominar amb claredat (35-65). El Barça va controlar de forma clara la possessió contra els gallecs (65-35), però altres amb menys armes (Betis, Real Sociedad, Las Palmas o Athletic) també els han pres la pilota. Potser el mirall de Quique era un cop més l’Atlético, que es va imposar a Balaídos amb un 68-32 i només quatre xuts per 19 dels locals.

“No hem jugat com voldríem, però hem puntuat on grans equips no ho han fet.” Quique Sánchez Flores tampoc va afinar bé en aquesta resposta. La Real Sociedad, el Vila-real i l’Atlético van aconseguir els tres punts a Balaídos, mentre que el Real Madrid, el Girona i el Getafe també hi van puntuar. Quatre triomfs del Celta en onze partits i mai amb tanta possessió i arribades com diumenge.

LES EXPLICACIONS

Sabem que el Celta té moltes armes, que et tanca. Ho ha fet contra grans equips i també ho ha fet amb nosaltres
No hem jugat com voldríem, però hem puntuat on grans equips no ho han fet. Donem importància al resultat
Quique Sánchez Flores
El punt és bo, però l’Espanyol no és l’equip que es va veure, és un altre que defensa millor, que té més la pilota
Víctor Sánchez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)