Espanyol

futbol

Espanyol

Fugir de les complicacions

Calendari. L’Espanyol es juga assegurar-se la permanència i evitar-se maldecaps en els pròxims quatre partits: rebrà el Vila-real i el Madrid a casa i visitarà el Deportivo i el Llevant a domicili

L’Espanyol ja no està per romanços i li tocarà posar-se la granota de treball i pica pedra en els pròxims partits. La situació no és alarmant, però al vestidor són conscients que els pròxims quatre partits marcaran el futur de la temporada. La plantilla està en un encreuament de camins perillós, però encara té l’opció d’escollir quina aventura vol seguir. El desenllaç es coneixerà d’aquí a només dues setmanes. Els catorze dies que disten del primer partit contra el Vila-real, aquest diumenge a les 18.30 h al RCDE Stadium, fins a la visita al Ciutat de València el diumenge 4 de març. Entremig dos partits més. Un entre semana, el dimarts 27 de febrer contra el Real Madrid, i quatre dies abans, el divendres 23, la visita a Riazor contra el Deportivo.

L’Espanyol es troba en un moment en què no es pot despistar ni un moment si vol fugir de complicacions. Els maldecaps tenen un nom clar: la lluita per la permanència. Ara mateix la distància respecte al descens és de vuit punts. Un marge que dona relativa confiança, però que es podria diluir si els blanc-i-blaus no comencen a sumar de tres en tres de manera regular i efectiva. El duel de diumenge contra el Vila-real ja ha agafat la volada de partit important. “No és una final, però quasi”, deia aquesta setmana Víctor Sánchez. “És un partit important i ho sabem”, confessava Pablo Piatti. Els de la Plana Baixa seran la primera pedra de toc per calibrar el grau de patiment que estan disposats a assumir els blanc-i-blaus. I és que la cadència dels últims partits convida a aixecar el vol immediatament. Cap victòria en les darreres cinc jornades, amb un balanç de tres punts de quinze possibles. Encara hi ha més, els de Quique Sánchez Flores encara no saben el que és guanyar un partit a casa aquest 2018 i el seu últim triomf es remunta abans de Nadal, quan van guanyar l’Atlético (1-0). El partit contra el Vila-real ha de servir per recuperar sensacions, i més quan el següent rival a Cornellà és el Madrid. Un rival sempre temible tot i el seu mal moment en la lliga.

El perill, a domicili

Però la tranquil·litat també es jugarà lluny de casa. Concretament a Riazor i al Ciutat de València. Aquests són els dos pròxims desplaçaments d’un Espanyol que només ha sumat una victòria en tota la lliga lluny del seu feu. Va ser contra el Màlaga el 8 de gener passat i coincideix amb l’últim triomf dels deixebles de Quique Sánchez Flores i l’únic en la lliga d’aquest 2018. Els gallecs, amb nou entrenador, Clarence Seedorf, i els valencians estan immersos en la lluita pel descens i, al marge d’esgarrapar punts vitals per aconseguir la seva supervivència a primera, voldran ficar un concursant més en aquest pou infernal. Per tant, l’Espanyol no pot badar i s’ha de concentrar a treure victòries de manera rutinària. Ja no per mirar de pujar un parell de graons a la taula, sinó per apaivagar els nervis de l’entorn, desactivar les alarmes i regalar-se, com a mínim, un final de temporada de relativa tranquil·litat. En el cas contrari, qui més qui més qui menys, haurà de tenir la calculadora a la mà per fer números fins a final de curs i mirar de prop el que fan els equips de la cua de la classificació. Una fotografia massa trista per a un equip que té talent i futbol per no viure aquestes misèries.

La pitjor ratxa de Sánchez Flores com a entrenador

El moment de l’Espanyol no és gaire bo, però tampoc ho és per al tècnic, Quique Sánchez Flores, que veu com el seu segon any de projecte està fent aigües per tots els cantons. Ara mateix el conjunt blanc-i-blau suma 26 punts en 23 jornades, una estadística que és la pitjor del preparador madrileny en tota la seva carrera professional. Una estadística que només s’iguala en el seu bateig a les banquetes de primera divisió quan entrenava el Getafe la temporada 2004/05. Llavors també sumava 26 punts. La comparativa tampoc s’aguanta amb la de l’any passat. En el seu primer any com a tècnic blanc-i-blau sumava en aquest punt de la temporada 32 punts, és a dir sis més que ara. Però la cosa encara fa més baixada per al tècnic madrileny, que ja acumula cinc jornades sense guanyar en la lliga. Aquesta és la seva pitjor ratxa des que està a l’Espanyol, però va pel camí d’igualar els seus pitjors registres històrics com a entrenador si no aconsegueix guanyar Vila-real aquest diumenge i encadena una sisena jornada sense guanyar. I és que la irregularitat de l’Espanyol està començant a agafar signes preocupants tant per a l’entitat com per a la imatge del mateix preparador madrileny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)