Espanyol

diego lópez

jugador de l'espanyol

Diego persegueix el triomf

Assignatura pendent. El porter, en la seva sisena titularitat, intentarà guanyar a Riazor el seu primer partit de lliga d’enguany. Fins ara el balanç és de dues derrotes i tres empats

Diego López va veure com en la primera volta de la lliga vivia a l’ombra de Pau López. El bon rendiment del gironí en la pretemporada i el seu inici fulgurant de lliga es van combinar amb la recuperació del gallec per una bursitis al genoll. El de Paradela s’havia de conformar a ser el porter de la copa. La situació es va capgirar tot just iniciar-se la segona volta. Rendiment esportiu o pressió per la no renovació de contracte del gironí? No se sap ben bé perquè Quique Sánchez Flores sempre ha fugit d’estudi al voltant del canvi de rols sota els pals. El cert és que Diego López va agafar l’alternativa contra el Sevilla i ha mantingut la titularitat. Des d’aquell 20 de gener contra els andalusos, O pulpo s’ha de conformar a marxar després del xiulet final sense aconseguir cap victòria. Els seus dos primers partits sota els pals van acabar amb derrotes, contra el Sevilla (3-0) i el Leganés (3-2), i en els últims tres partits les seves sensacions anímiques van poder millorar amb tres empats consecutius, contra el Barça (1-1), el Celta de Vigo (2-2) i el Vila-real (1-1).

El Dépor, el termòmetre

Diego López encara no sap el que és guanyar en la lliga aquesta temporada sota els pals i ara perseguirà aquest repte en la sisena titularitat a Riazor. El porter espera ser profeta a la seva terra i sumar un triomf vital per a un Espanyol que fa sis jornades que no guanya en la lliga. Amb quatre punts dels últims 18 en joc, els blanc-i-blaus han caigut fins a la setzena posició de la taula. Una classificació que està lluny de ser la desitjada pels rectors del club. El matx contra el Deportivo convida a ser el termòmetre ideal per calibrar les dimensions de la crisi de resultats dels deixebles de Quique Sánchez Flores. Els gallecs, penúltims, no han tret rèdit del canvi d’entrenador amb la figura del mític Clarence Seedorf. Els corunyesos només han guanyat un partit en les darreres 14 jornades i n’acumulen nou de seguits sense guanyar, amb un balanç de sis punts dels últims 42. La targeta de presentació és terrorífica i l’Espanyol n’ha de treure profit per eludir qualsevol complicació de descens i, de retruc, millorar els seus números a domicili, on només ha guanyat un partit en tot l’any, el 8 de gener passat contra el Màlaga, el cuer.

Els reptes de Diego López no s’acaben pas aquí. El gallec també ha vist amb amargor com ha encaixat gols en tots els partits de lliga que ha jugat. El de Paradela ha rebut un total de deu gols, és a dir, una mitjana de dos gols per partit. Una situació paradoxal per al porter, que l’any passat va aconseguir el registre d’imbatibilitat de l’entitat sumant 586 minuts sense rebre cap gol. Ara la situació és ben diferent i s’explica, en gran part, per la manca de fiabilitat d’una defensa que aquesta temporada no troba la finor necessària per rendir partit rere partit. Diego López se’n ressent de manera directa. La sort o la desgràcia per al nostre protagonista és que, tot i encaixar sempre, ha estat un dels futbolistes clau perquè l’Espanyol no sortís més escaldat d’aquesta sèrie de partits. Bona va ser la seva actuació contra el Leganés o el Barça i pletòrica van ser les prestacions que va mostrar a Vigo, on es va erigir en el millor del partit. Un mur infranquejable que va servir per apaivagar el recital ofensiu dels de Balaídos. Una superba actuació que va servir per evitar una golejada i, de retruc, gràcies a l’encert de Gerard Moreno, va servir per rescatar un punt en el tram final. Un partit en què part de la seva família era a les grades, i repetiran ritual a Riazor. Un motiu més per engrescar-se amb una nova gran actuació de O pulpo. I és que ara mateix el porter –com ho va ser en la primera volta Pau López– s’està convertint en una font de fiabilitat per a l’Espanyol, juntament amb la inspiració de Gerard Moreno. Sense ells, la situació esportiva de l’Espanyol seria més delicada. I és que ara mateix el club blanc-i-blau es mou gràcies als bioritmes competitius d’ells dos.

HOME CLAU

El seu rendiment és decisiu per apuntalar una defensa massa anàrquica

RENDIMENT

Espera ser profeta a la seva terra, on fa 15 dies ja va fer una exhibició a Vigo

LA DADA

10
gols
ha encaixat Diego López en els seus cinc partits de titular, una mitjana de dos per partit

Rastar busca inversors per la seva caiguda en borsa

El Grup Rastar, propietari de l’Espanyol, està pagant car la seva baixada a la borsa xinesa. En l’últim any la cotització del conglomerat xinès ha caigut prop d’un 70 per cent. Aquesta situació, segons “Tiempo de Espanyol”, ha obligat a Rastar a buscar liquiditat en el mercat i està pentinant el mercat a la recerca d’inversors per col·locar una part de les seves accions i alleugerir els problemes de la societat matriu. Rastar controla el 99,3 per cent de les accions de l’entitat blanc-i-blava. Una situació, aquesta, que explicaria les reserves del club alhora de moure’s en el mercat de fitxatges i el canvi d’estratègia que farà el club de cara al mercat d’estiu amb moviments més conservadors com va informar fa dies l’Esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)