Espanyol

Encaixar com un guant

Reforç positiu. Carlos Sánchez, clau en la millora defensiva, ha fet oblidar amb molta facilitat l’adeu de Javi Fuego en el mercat d’hivern i s’ha fet un lloc en l’onze de pivot defensiu

Quique Sánchez Flores es va enfurismar en veure que l’Espanyol no dubtava a traspassar un fix en l’onze titular com Javi Fuego en el mercat d’hivern. El tècnic madrileny va fer públic el seu malestar, però la realitat és que l’asturià està passant a l’oblit a una velocitat rècord. El culpable és el substitut, Carlos Sánchez, que està rendint des del primer dia, alegria de present, però mala notícia de cara a l’estiu.

El rendiment de la Roca va a més. Presència testimonial en el debut contra el Barça i titular en els quatre partits següents. El colombià va brillar en la recuperació de pilotes, el seu fort, i va ser el que més en va tallar. N’ha acumulat 34 en aquest breu tram, fent poques faltes i sense veure cap targeta groga. On està aportant una mica més del previst és en l’inici del joc perquè a banda de robar les passa ràpidament, sense complicar-se la vida, tot i que a Riazor va tenir un parell de pèrdues comprometedores. 32 passades bones a Vigo, 49, 47 i 40 en els enfrontaments posteriors, fins a oferir una mitjana superior a la de Javi Fuego en aquest aspecte i malgrat el poc temps que fa que és a la plantilla. A banda que necessita menys tocs que l’asturià per trobar un company. “Aquest perfil de jugador a la defensa ens ajuda moltíssim, en defensa perquè sempre està ben situat i també en la sortida de pilota perquè és intel·ligent i sap com col·locar-se per iniciar les jugades”, remarcava ahir David López. No és casualitat que el conjunt blanc-i-blau hagi encadenat dos partits amb la porteria a zero, un dels quals contra el Madrid, per primer cop en la lliga.

Futur dubtós

“Hi ha una dada, que és 80 cops internacional. Vuitanta amb Colòmbia no és gens fàcil. Diu molt del tipus de jugador que és. Sabíem que si físicament estava bé encaixaria ràpidament. És un fitxatge que ens està anant molt bé”, admetia Quique Sánchez Flores. Carlos Sánchez ha trobat el seu lloc molt de pressa i ara quan es fan les alineacions no hi ha cap dubte que el jugador sud-americà en formarà part. L’alt rendiment des del primer dia, a més, serveix a l’entrenador de l’Espanyol per jugar amb les posicions d’alguns companys, com s’ha vist amb el retorn de Víctor Sánchez al lateral dret en alguns partits o amb el manteniment de David López a l’eix de la defensa sense que el mig del camp se’n ressenti en excés.

Des del vestidor fins i tot es dubta obertament de com podia ser que Carlos Sánchez hagués perdut la titularitat amb la Fiorentina. Només tres partits a l’onze abans de canviar d’aires en el mercat d’hivern per anar a l’Espanyol. És any de mundial i no volia perdre la condició de titular, així que Quique li va garantir que tindria protagonisme. I l’està aprofitant. Els italians van pagar tres milions d’euros per ell i esperen que una bona actuació amb Colòmbia permeti vendre’l per una xifra similar o superior. Amb 32 anys és complicat que l’Espanyol, que vol variar el rumb i apostar per joves valors, entri a la subhasta.

ELS COMPANYS

Internacional 80 cops amb Colòmbia. No és fàcil. Sabíem que encaixaria ràpidament
Quique Sánchez Flores
entrenador de l’espanyol
És un fitxatge molt bo, que està fent les coses molt bé. Estem molt contents que sigui aquí
Marc Navarro
defensa de l’espanyol
En defensa sempre està ben situat i en la sortida de pilota és intel·ligent i sap com col·locar-se
David López
defensa de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)