Espanyol

espanyol

la prèvia davant el Llevant

Que no sigui un miratge

Pedra de toc. L’Espanyol posarà a prova la seva ambició contra un Llevant ferit que lluita per evitar el descens. Els periquitos han de demostrar que el triomf contra el Madrid és un trampolí

L’Espanyol es torna a mirar al mirall i, emulant Shakespeare, entona el “ser o no ser”. Els blanc-i-blaus tornen a estar en un encreuament de camins. La victòria històrica contra el Real Madrid ha tornat a impulsar les il·lusions. El dubte és saber si aquesta serà la bona, la de veritat. Si avui és el dia D en què els blanc-i-blaus pujaran al tren i començaran a traçar un ritme regular en la lliga. Li fa falta, a un equip que només va enllaçar dos triomfs consecutius en lliga. Això ja ho diu tot. Malgrat aquest fet, també cal destacar que els periquitos ja acumulen cinc jornades consecutives sense perdre i viuen la millor ratxa de partits invictes del curs. Una amalgama de sensacions que poden acabar d’aclarir que no estem davant un miratge. “Ens ha canviat l’ànim, però no podem relaxar-nos perquè serà un partit difícil”, resumia ahir Quique Sánchez Flores en referència al valuós triomf contra els blancs. Però ara el decorat i el guió de partit canvien. Al davant no hi ha un gran de la lliga sinó un equip que lluita per la supervivència a primera. L’Espanyol, sobre el paper, és millor però ja ha demostrat enguany que els partits contra els rivals de baix se li entravessen. “Serà important gestionar les emocions. Aquest triomf ens ha donat energia i il·lusió, és el que volíem des del principi. Ara volem aconseguir més victòries per canviar la temporada”, pronosticava el tècnic blanc-i-blau, que no es refia d’un Llevant que no guanya des de fa 14 jornades de lliga: 4 punts dels últims 42. És un rival al caire del descens, però cal tenir en compte el mal crònic de l’Espanyol per guanyar a domicili. Només ho ha fet una vegada en tot el curs i va ser contra el cuer, el Màlaga. “En les segones voltes els objectius estan més definits i no hi haurà cap rival que afluixi. Cada partit serà igual o més difícil”, va analitzar Quique Sánchez Flores.

La mala dinàmica del Llevant pot costar el lloc a Juan Ramón López Muñiz. Fa dues setmanes el consell d’administració del conjunt valencià va ratificar el tècnic en el càrrec. Des de llavors, però, no ha guanyat cap partit i el d’avui s’entreveu definitiu per al seu futur. “Els canvis d’entrenador no asseguren res”, va manifestar Quique en una mostra de suport al seu col·lega. “Els equips que més baixen són els que més canvien de preparador. Muñiz és seriós i s’ho pren amb molta dedicació. Espero que pugui seguir, passi el que passi.”

Per la seva banda, Muniz no volia pensar en una destitució. “Això no depèn de mi, si ho faig no faria bé la meva feina”, deia l’asturià, que sap quin partit els espera contra l’Espanyol. “Hem de tenir paciència i l’ansietat no ens ha de superar. No ens ha de pressionar ni el temps ni el resultat.”

El Ciutat de València farà pinya amb una rebuda especial per caminar cap a la salvació.

LA PRÈVIA

Serà important gestionar les emocions. Aquest triomf ens ha donat energia i il·lusió; és el que volíem des del principi
Quique Sánchez Flores
entrenador de l’Espanyol
Hem de tenir paciència i l’ansietat no ens ha de superar. No ens pot pressionar el temps ni el resultat
J.R. López Muñiz
Entrenador del llevant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)