Espanyol

DE LA BELLA

DEFENSA DE LA REAL SOCIEDAD

“L’Espanyol té equip per jugar a Europa en un futur immediat”

“En la copa ens va eliminar el Lleida, un cop molt dur, i tampoc en l’Europa League ho hem fet com voldríem”

“La filosofia dels dos clubs és molt semblant”

Parlo a vegades amb Granero i amb Dídac hi vaig coincidir a Grècia. També pensaven que tenien equip per jugar competició europea

Alberto de la Bella (Santa Coloma de Gramenet, 1985) estava convençut que l’etapa a la Real Sociedad s’havia acabat quan van cedir-lo a l’Olympiacòs l’estiu del 2016. El traspàs de Yuri al PSG va fer que el mateix entrenador que va descartar-lo, Eusebio, li oferís un contracte de dos anys i diumenge visita un Espanyol que va conèixer per dins després d’estar un any al filial periquito.

Ningú esperava veure la Real Sociedad i l’Espanyol tan avall en aquest punt de la temporada.
Sí, volíem estar més amunt, però l’any no ha estat bo. Mirem de recuperar sensacions. Hem sumat quatre punts en els últims dos partits i estem aconseguint encaixar menys gols. Anem a Cornellà amb ganes de sumar punts.
Què li ha passat a la Real?
Hem tingut una dinàmica negativa tot l’any. En la copa ens va eliminar el Lleida, un cop molt dur. Tampoc a l’Europa League ho hem fet com voldríem perquè tenim equip per superar l’eliminatòria, però el Salzburg ho va fer millor. No sé si per les baixes o per què, però no hem fet el paper que tocava i ens ha afectat en la lliga, on hem assolit menys punts dels esperats, sobretot a Anoeta.
Els dos equips estan a set i vuit punts d’Europa. Hi ha aspiracions o tocarà viure en terra de ningú?
El més senzill seria guanyar dos o tres partits i tancar la temporada. Però no parlaria gens bé de la nostra ambició. Volem aconseguir el màxim de punts per millorar les sensacions i fer que l’afició estigui més contenta. No sé si serà suficient per a la setena plaça, però estaria bé arribar als últims partits amb possibilitats.
Cap dels dos ha canviat d’entrenador. La Real va estar a punt.
Sí, hi va haver ultimàtum, però Eusebio sempre ens ha transmès molta tranquil·litat. Són decisions de la directiva i al final van optar per continuar amb ell i crec que és el més adequat. No estem jugant malament, però hi ha aspectes a corregir, encaixem massa gols. Però l’equip té una filosofia i es jugui bé o malament amb aquesta filosofia s’han obtingut resultats. És la nostra manera de jugar i no l’hem de canviar.
A l’Espanyol es nota el desencís a l’ambient. A Anoeta també?
Sí. La gent vol més, és normal. També hem tingut alguns canvis, com l’adeu d’Íñigo Martínez al gener i l’arribada d’Héctor Moreno, que s’ha adaptat ràpid. També ha vingut Moyà i ens ha aportat experiència a la porteria. Ha disputat dos partits, amb bons resultats. És un any de canvis i dinàmica negativa, però de tot se’n pot aprendre.
Afecta anímicament que un referent marxi a l’etern rival?
És un jugador que feia molts anys que jugava a la Real, des del futbol base. El club sabia que hi havia l’opció que marxés i a l’estiu va estar molt a prop del Barça. Tenia al cap marxar i al gener va venir l’Athletic. Volia un canvi. El club va reaccionar ràpid fitxant Héctor Moreno i en el futur ha de pensar que els joves del futbol base estiguin contents al primer equip i no pensin a marxar.
Parli’m més d’Héctor Moreno, que va marxar de l’Espanyol perquè volia anar a un gran i no ha acabat de fer el salt.
Recordo quan estava a l’Espanyol, amb un rol molt important. Va anar a Holanda i a l’estiu al Roma, un club gran que disputa la Champions, però no ha tingut l’oportunitat de ser-hi un jugador important. És any de mundial i vol jugar. Ha jugat dos partits seguits i ens pot aportar experiència i galons. Com a persona és un noi molt agradable i el vestidor està molt content amb ell.
I el seu cas? No és gaire habitual.
Vaig marxar cedit i ja no formava part de la Real. Era cessió per temes de contracte, però no tenia al cap tornar mai més a la Real. Però a l’estiu es van donar les circumstàncies. Van traspassar Yuri i buscaven un jugador amb el meu perfil per a aquesta posició i van pensar que era la millor opció per adaptar-me a l’equip i al vestidor. L’entrenador em va explicar les condicions i vaig acceptar.
Molt feliç, suposo.
I tant. Vaig signar un contracte de dos anys. Venia com a segona opció, era la idea perquè hi ha un jugador jove que volen que sigui important. S’han donat unes altres condicions, estic jugant i ara soc el titular i disfruto moltíssim, Una passada. No m’ho esperava. Amb 32 anys puc dir que és el millor moment de la meva carrera.
Diumenge s’enfronta a l’Espanyol, on va jugar. Com el veu des de la distància?
Hi tinc companys. Parlo a vegades amb Granero i amb Dídac hi vaig coincidir a Grècia. També pensaven que tenien equip per jugar competició europea i els resultats no són els esperats. Hi ha bon equip per anar-hi en un futur immediat.
La Real ha exercit de mirall per a l’Espanyol els últims anys: créixer amb pes de gent del planter.
La Real ha aconseguit anar a la lliga de campions i l’Europa League en els últims anys i crec que l’Espanyol pot anar per aquest camí també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)