Espanyol

Dues decepcions, cara a cara

L’onze de Quique Sánchez Flores i el d’Eusebio estan per sota de les expectatives i una victòria els permetria treure’s l’etiqueta negativa

El conjunt blanc-i-blau necessita que les millors sensacions es tradueixin en punts

Els últims anys la Real Sociedad ha estat un mirall per a l’Espanyol. Un model a copiar, amb jugadors de la casa i bons fitxatges. Els donostiarres han jugat Champions i han visitat Europa de manera habitual i els blanc-i-blaus volien fer el mateix. La passada campanya els bascos van ser sisens i els periquitos, vuitens. I la temporada arrencava amb uns aspirant a atrapar els altres, malgrat que el pressupost seguia sense ser el mateix. El problema és que en la jornada 28 uns ocupen el dotzè lloc i els altres, el quinzè, amb un únic punt de diferència. S’han igualat, però en la mediocritat. Dues decepcions que avui busquen tres punts que els permetin anar deixant enrere una etiqueta tan negativa.

Tots dos estan lluny d’on voldrien estar, però les sensacions han millorat darrerament. Els bascos han conviscut amb un ultimàtum a Eusebio i el cop anímic de veure el referent Íñigo Martínez marxar al gran rival, però amb set punts dels últims dotze senten que van trobant el camí perdut. Un sentiment similar a l’Espanyol, amb sis jornades sense perdre, si bé una única victòria. “Els resultats reforcen el treball i la confiança. En la situació en què ho vam passar difícil, d’empats amb males sensacions, el grup va ser fort i ho va aguantar molt bé. Ara les sensacions són diferents i els resultats fan que els jugadors creixin”, va assegurar Quique Sánchez Flores.

Dinàmiques similars en els darrers temps i resultats també agermanats. L’estil de joc, en canvi, és oposat, tot i que Quique treia pit ahir per la presència cada cop més nombrosa de jugadors de toc. Un elogi que anava acompanyat d’un punt negatiu, però real. La idea de fer un joc directe a partir de la velocitat de diverses peces es va esvaint a mesura que es van perdent. La mala temporada de Piatti, l’adeu d’Hernán o la irregularitat de Baptistão no hi han ajudat gens. Per tot plegat, l’entrenador madrileny veu un Espanyol capaç de disputar a la Real Sociedad la possessió de la pilota, tot i la baixa per sanció de Darder. No sembla probable, però a partir de les dotze veure qui segueix la remuntada i qui es manté instal·lat en la decepció.

ELS ENTRENADORS

La Real vol dominar des de la possessió, però intueixo una seguretat nostra en aquest aspecte. Som capaços de dividir aquesta possessió
No serà fàcil perquè l’Espanyol és un equip contundent i és difícil fer-los un gol. Però estic segur que ho farem
Eusebio Sacristán
Tots dos som lluny de l’objectiu, hauríem de tenir més punts. Té bons jugadors i una plantilla en què ens reconeixem
Quique Sánchez Flores

Confia en una bona rebuda de l’afició a Pau

Una de les incògnites és com rebrà l’afició Pau. Les xarxes socials han testimoniat al llarg de la setmana el malestar de molts seguidors per la decisió del porter de no renovar, amb el Betis com a nou destí. “Sempre he cregut molt en el sentit comú de l’afició, així m’ho ha demostrat. És una afició fidel, que prioritza els interessos de l’equip i demà ens sentirem acompanyats i durant el partit tindrem el seu suport”, va afirmar Quique, que va disculpar el club per la manca d’acord amb el gironí. “He vist els esforços del club i arriba un moment que és irreversible, amb un mercat que ofereix coses que no pots igualar. No hi ha incompetència de ningú. A Pau només podem agrair-li tot el que ens ha donat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)